Menu

Weekeinde om snel te vergeten: na 10x winst, nu 2x verlies tegen Flyers en Den Haag

4 november 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]04/11/2018 Bekerwedstrijd Microz Eaters Geleen – Den Haag (door Jos Janssen)

Nadat afgelopen weekeinde de zegekar door denderde, is dit weekeinde het onvermijdelijke toch gebeurd. Heerenveen wist de winnende reeks van de Eaters een halt toe te roepen door gisteren met 4-2 van de Eaters te winnen. De stand gaf niet de wedstrijdverhouding aan,want het bleef lang 1-1 (1-0 door Dean Moors) en de teams waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk trok Heerenveen de winst naar zich toe na een straf van Matthew Beer op ¾ van de laatste periode. Lang bleef het 1-1 staan, maar in de laatste seconde van de powerplay kreeg Heerenveen het overwicht en speelde Geleen een tijd lang zoek. Toen ook de 3-1 werd gescoord was de wedstrijd gespeeld. Glenn Bakx bracht met zijn goal nog even de spanning terug in de wedstrijd (3-2) In een laatste poging met de goalie van het ijs af te halen, viel het kwartje voor Geleen de verkeerde kant uit en scoorde Heerenveen de 4-1. Het thuisvoordeel had Geleen inmiddels al binnen gehaald voor de halve finales, maar mochten zij willen doorstoten naar de finales moest ook daarvoor het thuisvoordeel binnen gehaald worden. De enige kans die Geleen daarvoor heeft is vanavond in de laatste reguliere wedstrijd voor de Beker in Geleen. Er staat dus nog wat op het spel.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Debby Hengst. Het Geleense doel wordt verdedigd door Rowan Delil, terwijl het Haagse doel wordt verdedigd door Tomislav Hrelja.

1e periode:
Geleen begint strak aan de wedstrijd en vanaf de eerste seconden is de boodschap duidelijk. In de eerste minuut van de wedstrijd kan Geleen al op voorsprong komen als Bartak de puck rond de middellijn op pikt en op Hrelja af kan stormen. Hrelja doet zijn werk, maar een paar seconden later weet Geleen weer met 2 spelers in een 1-2-tje op de goalie af te stormen, maar ook dan blijft de 0-0 op het scoreboard staan. En als je dan de goaltjes niet maakt, vallen ze aan de andere kant: Tijdens een uitgestelde straf tegen Geleen en met veel mensen voor de goal van Rowan Delil scoort Alan van Bentum, op dat moment tegen de verhouding in, vanuit de draai, de 0-1 (6:57). Beide ploegen krijgen daarna nog powerplay, maar daaruit wordt niet gescoord. Geleen gaat steeds meet druk zetten en het spel verloopt in een hoog tempo. Tijdens de powerplay van Geleen weten zij ook steeds beter de goalie te screenen. Uiteindelijk weet in de 17e minuut Matthew Beer de puck aan de zijkant op te pikken tijdens de Geleense aanval. Vandaaruit schaatst hij mooi naar midden voor de goalie en schiet zuiver de gelijkmaker binnen: 1-1 (16:38). De wedstrijd wordt wat harder echter er worden geen wapenfeiten meer genoteerd. Deze periode had Geleen zeker het beste spel, allen wilde de puck er niet in. Tussenstand na 1e periode 1-1.

2e periode:
De 2e periode was net begonnen en terwijl sommige Haagse spelers de thee nog aan het wegslikken waren, lag de puck al achter Hrelja: Bij de eerste beste aanval van Geleen neemt Matthew Beer de puck mee vanaf de blauwe lijn over links. Tom Marx schaatst mee op en op het moment dat Beer binnen het bereik van Hrelja komt passt hij de puck op rechts op Tom Marx die de open ruimte de puck binnen kan schieten: 2-1 (20:29). Nog helemaal blij dat Geleen voor staat, gaat de wedstrijd door en de feestvreugde van Geleen mag maar 19 seconden duren. Op aangeven van Gibbs Sjodin Viktor weet Alan van Bentem zijn 2e van de avond binnen te schieten: 2-2 en is de stand weer gelijk (20:49). Vervolgens krijgt Den Haag 2x achter elkaar powerplay, waarbij zij bij de laatste powerplay deze verzilverden. Jurryt Smid scoort de 2-3 op aangeven van Alan van Bentem (25:31). Halverwege de wedstrijd komt Raymond van der Schuit na zijn straf uit de strafbank en pikt gelijk de puck op om Joey Oosterveld op maat te bedienen, die de afstand tussen den Haag en ggeleen vergroot: 2-4 (29:01). Slechts 48 seconden later schiet Donny van Musscher zelfs de 5e Haagse treffer binnen: 2-5 (29:49) Andy voelt aan dat het vanavond wel eens een hele gekke avond kon worden en vraagt een time out aan om nog wat te proberen te redden. Geleen wordt in deze fase compleet weggespeeld door Den Haag. Als een paar minuten later Jasper Kick de 2-6 binnen schiet wordt Rowan Delil van het ijs gehaald en mag Michael Sterkens proberen de Geleense eer te redden (33:43). Den Haag speelt feller dan Geleen en in de 37e minuut weet Geleen gelukkig nog wat terug te doen. Door een straf voor beide teams speelt men met 4 tegen 4. Op het moment dat de straf net over is pikt Lukasz Bartak de puck op te pikken en na een mooie solo de puck binnen te schieten: 3-6 (36:09). In de laatste minuut lopen beide teams nog tegen een straf aan. Een belabberde 2e periode, waarbij met vlagen Den Haag behoorlijk overwicht had. Tussenstand na de 2e periode 3-6 (1-1) – (2-5)

3e periode:
De 3e periode is amper 3 minuten oud als een Haagse speler de zoveelste onbestrafte overtreding op Luca Heutmekers maakt (elbowing). Dean Moors gaat dat recht zetten, maar mag wel het strafbankje op gaan zoeken samen met Gibbs Sjodin Viktor. Extra zuur is het dan ook als direct na de straf Gibbs Sjodin Viktor weet uit te breken en de 3-7 binnen schiet (45:16). Geleen is geknakt, zeker na de vermoeiende wedstrijd van gisteren inclusief de nachtrit terug. Even later velt Den Haag helemaal Geleen als Jasper Kick zelfs de 3-8 binnen schiet (48:09). Een minuut later weet Geleen nog wat terug te doen als Lars van Sloun de 4-8 binnen schiet (49:05). Twee minuten later schiet Matthew Beer nog de puck keihard op de lat en gefrustreerd dat deze er niet in ging pleegt hij een crosscheck onder het toeziend oog van Debbie Hengst en mag gaan brommen. Met uiteindelijk van beide teams een speler in de strafbank weet Yan Turcotte de 5-8 te scoren en Geleen leeft nog even op: zou het dan toch……? Maar helaas, Van der Schuit maakt aan deze illusie een einde en zet de eindstand 5-9 op het scoreboard (57:48). Eindstand: 5-8 (1-1) – (2-5) – (2-2)

Algemeen:
Het was al van te voren bekend dat het een zwaar weekeinde zou komen en we weten ook dat altijd aan een winnende reeks een einde komt. Geleen staat in de halve finale van de beker en dat is al heel lekker. Of het nu de 1e of 2e plaats gaat worden maakt niet zoveel uit. Het is tot nu toe een resultaat wat niemand had verwacht en waar we trots op mogen zijn. Het lot voor het thuisvoordeel van de finale ligt in de handen van de andere clubs die nog wat wedstrijden open hebben staan. Met de wedstrijd van gisteren in de benen en de lange rit in de nacht vanuit het hoge Noorden naar het diepe Zuiden heeft zeker invloed op de wedstrijd gehad. De start in de 1e periode was goed, daarna slaat de vermoeidheid toe. Nu als mannen met het verlies om gaan, hoofdjes weer leeg maken en volgende week weer strak aan de BeNe-league gaan beginnen. Vertrouwen op eigen kunnen!

Volgende wedstrijd:
De reguliere beker is gespeeld en de BeNe league is voor Geleen begonnen. Op zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Antwerpen op het programma, waarna op de zondag de thuiswedstrijd tegen Luik op het programma staan. Deze laatste wedstrijd zal bol staan van Geleense sentimenten, aangezien bij Luik een grote Geleense inbreng aanwezig zal zijn. Het belooft weer een spektakelstuk te worden en we kunnen dan gelijk zien waar Geleen staat ten opzichte van de Belgische clubs. Ik wil dit niet missen en ik neem aan jullie ook niet. Zondagavond om 19:00 uur begint deze thuiswedstrijd in Glanerbrook.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=r441DBkVvYc&feature=youtu.be" title="Interview met Andy Tenbult"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Foto's Lex Eckhardt en Jan Hofstede" font_container="tag:h3|text_align:left" use_theme_fonts="yes"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1541369966289-4f3afb02-e5c4-9" include="14465,14466,14467,14468,14469,14470,14471,14472,14463"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram