Andy Talks | 7 november 2018

7 november 2018

No Meta Box gallery field data found

Dat was afgelopen weekend even wennen. Vijf weken op rij geen nederlaag en dan vervolgens twee keer binnen 24 uur puntloos het ijs moeten verlaten. Voor velen schrikken, voor het team in ieder geval balen. Waar zaterdagavond de wedstrijd in Heerenveen werd verloren na een heftige strijd, werd op zondag tegen Den Haag, na of ondanks een voortreffelijke 1e periode, de wedstrijd volledig uit handen gegeven in de 2e periode. Tijd voor een gesprek met de coach.

Andy, wat is er aan de hand? “Niets, helemaal niets. Om te beginnen, we hebben niet slecht gespeeld, we hebben niet gewonnen. Dat is wat anders. Wat zich afgelopen weekend afspeelde, daar hebben we het wekelijks over. We hebben vooraf aan afgelopen weekend gewonnen van Nijmegen, Heerenveen en Den Haag, maar we waren niet écht beter. In al die wedstrijden had ook dat kunnen gebeuren wat dit weekend is gebeurd. In die wedstrijden sleepte Rowan ons er doorheen met fenomenale reddingen en zondag waren mijn goalies wat minder gelukkig. Het hoort er allemaal bij.

Bovendien kan je niet alleen richting die twee mannen wijzen. Ook de spelers op het ijs hadden hun verantwoording. Ze gaven veel ruimte aan de schutters. Kansen hadden we ook genoeg, maar ze werden niet verzilverd. Dit soort wedstrijden horen er nu eenmaal bij. Tegen teams als Tilburg, Zoetermeer en Amsterdam kan je je nog iets permitteren maar tegen de drie concurrenten moet je 100% in focus zijn en je kansen benutten, en ja, foutjes worden genadeloos afgestraft.”

Andy, er werd best wel wat kritiek geuit over het feit dat jullie Rowan van het ijs haalden en daarmee het thuisvoordeel in een mogelijke bekerfinale behoorlijk op de waagschaal legden. Ook ik had zo iets van: “Oei, niet slim”. Reageer eens?: “Simpel, wij willen winnen. Wij willen dat er een winnaarsmentaliteit in dit team kruipt. Om dat te bereiken zal je iedere wedstrijd moeten spelen om de winst. Alles moeten doen om uiteindelijk als winnaar van het ijs te gaan. Daar past geen berekenend spelletje bij. Wij als team zijn alleen maar bezig geweest met winnen en geen moment met andere dingen.

Ik zag dat je weer een en ander gewijzigd heb binnen de lijnen. Dean Moors nu bij Luca en Jord en Renzo bij Thom en Mitch. Wat is daar de reden voor? “We blijven zoeken. Zeker in de wedstrijden tegen de concurrenten zie je dat die lijnen regelmatig in problemen komen. Zeker de 4e lijn moet ik dan grotendeels aan de kant laten. Als er met wijzigingen in de lijnen een betere balans gecreëerd kan worden en zij daardoor meer kunnen spelen, dan is dat winst. Winst voor het team, maar ook winst voor de spelers individueel.

Komend weekend beginnen we aan de BeneLeague. Eerst uit naar Deurne en vervolgens de derby tegen rivaal Luik. Wat kunnen we verwachten? “Van Deurne moeten we winnen. Dat zijn we aan onze stand verplicht. Elk puntverlies in die wedstrijd zou een blamage zijn. Tegen Luik wordt een ander verhaal. Je weet dat Luik altijd 100% scherp naar Geleen komt. In Geleen spelen geeft een deel van die mannen wat extra’s. Het zijn beladen wedstrijden waar alles van de spelers gevraagd wordt. Dat Luik gewoon een prima team heeft weet inmiddels ook Heerenveen. Die Friezen hadden uiteindelijk een overtime nodig om in Luik te kunnen winnen. Wij zijn gewaarschuwd.

Ik hoop in ieder geval zondag weer op een goed gevulde hal. Je ziet het met de week drukker worden. Super! De spelers genieten zichtbaar en geen twijfel, het geeft ze vaak net dat beetje extra’s.”

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2023 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram