Flyers brengen Eaters eerste onnodige nederlaag toe!

3 november 2018

Zaterdagavond de eerste topper uit de laatste speelronde van de bekercompetitie. Onze Eaters moesten naar Heerenveen. Met welke inzet onze Eaters aan die klus zouden beginnen was nog de vraag aangezien de PO’s en het bijbehorende thuisvoordeel al binnen was. Vanaf minuut 1 was echter al duidelijk dat Eaters slechts met één doel richting noorden is getogen… de winst.!

Een behoorlijk gelijkwaardige 1e periode waarin beide teams kansen creëerden maar Eaters uiteindelijk als enig team wist te scoren. Dean Moors reageerde rap op een open goal situatie en legde de puck knap tegen het netje. Eaters onderscheidt zich vooral door een ijzersterke face-off en een goed storende forecheck. Eaters draaide lekker met 4 lijnen en kon tevreden naar de thee.

Periode 2 begon zoals de eerste geëindigd is. Twee strijdende teams met veel puckverlies aan beide kanten maar ook kansen aan beide kanten. Rond de 7e minuut in de tweede periode speelt Yan Turcotte iet wat ongelukkig de puck uit en buiten het vak waaruit een straf volgt. Twee minuten uitermate goed killen van Eaters houdt de nul, maar op het moment dat Yan terug op het ijs komt lost Hunt een schot wat door Brent Jansen nog van richting wordt veranderd en daarmee de 1-1 op het board zet. Gezien het spelbeeld in periode 2 ook een terechte stand. Heerenveen had toch iets meer overwicht terwijl Eaters toch ook stevige mogelijkheden op een voorsprong had.

De 3e periode moest de beslissing brengen. Eaters speelde 2 perioden vooral met 4 lijnen tegen 3 lijnen van de Flyers. Zal dit doorslaggevend zijn. Flyers begint met 39 seconden power play. Geweldige safes van Rowan DeLil houdt de stand echter op 1-1. We moeten tot de 10de minuut wachten totdat Postma de 2-1 op aangeven van Hunt binnenschiet. Als dan ook nog 5 minuten voor het eind Trevor Hunt de 3-1 binnen schiet, lijkt de wedstrijd beslist. Captain Glenn Bakx persoonlijk brengt echter 2 minuten later de stand op 3-2 en Eaters zet aan.

Dan kom je in dubio… wil je de pot winnen of wil je definitief de 1e stek op de ranking afdwingen. Het team wilde winst en besloot 45 seconden voor het eind goalie Delil van het ijs te halen en zoals zo vaak is een empty-net goal het gevolg. Bezak profiteert en de eindstand wordt 4-2. Eaters moet morgen in de wedstrijd tegen Den Haag nog 1 punt vergaren om als noch de 1e plaats op de eindranking veilig te stellen. Vanavond zagen we strijd met een verdiende maar nipte nederlaag, morgen moet het oorlog worden. En ik denk dat de mannen wel wat steun van ons fans kunnen gebruiken. Zorg dat je er bij bent..!!!

Archieffoto: Lex Eckhardt
Tekst: Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram