Menu

De laatste 2 wedstrijden van de Bekercompetitie

2 november 2018

Heel even, 1 periode lang, leek Microz Eaters Limburg het slachtoffer te worden van haar eigen succes. “Pure onderschatting” wist coach Tenbult te melden, maar hoe dan ook, de Panters uit Zoetermeer wisten onze Eaters afgelopen zondagavond op een verrassende 0-2 achterstand te zetten. Reden om tijdens de thee een en ander weer op scherp te zetten. Zeker aangezien overmoed, in de 3e periode van de wedstrijd tegen Nijmegen, ook al voor volstrekt onnodige problemen zorgde.

Mede door toedoen van hoofdrolspelers Tom Marx en Matt Beer stelde Eaters orde op zaken en wist beide wedstrijden met winst af te sluiten. In Nijmegen werd met 3-4 gewonnen en thuis tegen Zoetermeer werd de 0-2 achterstand omgezet in een 7-3 winst. Van overmoed of onderschatting zal as. weekend geen enkele sprake zijn. Een bezoek aan Heerenveen op zaterdagavond en zondagavond op 19:00 uur de knaller thuis tegen Den Haag zal voor onze mannen reden genoeg zijn om 101% scherp te staan. Het zullen twee gevechten worden.

De technische staf en de spelers willen niets weten van een iets gematigdere aanpak, in dit laatste bekerweekend, aangezien Eaters de PO’s en het thuisvoordeel al in handen heeft. Andy Tenbult: “We zitten nu in de juiste flow en die willen we vasthouden. Daarbij willen we ook graag het thuisvoordeel tijdens een mogelijk finale. Daar hebben we nog wat puntjes voor nodig. En als laatste natuurlijk voor onze trouwe fans. Zij verdienen een gevecht en dat gaan ze krijgen.”

Zeker ook omdat zowel Heerenveen, Den Haag en ook Nijmegen nog vol in de strijd staan voor het behalen van het thuisvoordeel in de PO’s. Een thuisvoordeel wat wel eens cruciaal kan zijn bij het behalen van de bekerfinale. De teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd en het publiek kon wel eens de beslissende factor zijn. Onze tegenstander van zaterdagavond, Unis Flyers Heerenveen zal bovendien gebrand zijn op een goede prestatie aangezien zij zich vorige week verslikten in de Devils uit Nijmegen.

In de thuiswedstrijd tegen Heerenveen begon Eaters ijzersterk. Kwam met 3-0 voor te staan voordat Flyers iets terug kon doen. Met periodestanden 2-0, 1-1 en 3-3 werd uiteindelijk een verdiende 6-4 winst behaald. Taak voor Eaters om vooral acht te slaan op de one-timers van Adam Bezak. Een wapen wat Bezak ook in Geleen 2x met succes inzette. De wedstrijd in Heerenveen begint om 20:00 uur en is live te zien via https://www.livebroadcast.nl/sport/ (gratis, maar wel even registreren) De leiding ligt in handen van ref. Ramon Sterkens.

Zondagavond zal het weer spoken in de Glanerbrook als de huidige landskampioen en bekerhouder naar Geleen komt. In de uitwedstrijd bleken beide teams ijzingwekkend gelijkwaardig. Met een 6-6 stand werd de 3e periode gestart. Hoewel de druk van de Hagenezen groot was wisten onze Eaters via Joey Geurts en in de laatste seconden van de wedstrijd, Lukasz Bartak nog 2x te scoren met als gevolg dat Eaters met een 6-8 zege en een goed gevoel de Uithof weer verliet.

Sindsdien heeft Den Haag haar succeslijn van vorig seizoen weer licht in ere hersteld. Van Musscher heeft zijn schaatsen weer uit de Wilgen gehaald en een vervolg gegeven aan zijn carrière. Gevaarlijke mannen zijn zonder meer Van der Schuit en Pataky en het beste advies wat onze Eaters gegeven kan worden is: “Blijf van die bank weg!” De Haagse powerplay is té gevaarlijk. De wedstrijd Eaters vs Den Haag begint zondag om 19:00 uur en staat onder leiding van Debby Hengst.

Eaters en fans, veel plezier en succes bij beide wedstrijden.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram