VERZWAKT TEAM KANSLOOS TEGEN HERENTALS

17 februari 2014

Zonder Patrick Martin in de goal trad Noptra Eaters vanavond aan met een onervaren goalie Wouter van Leeuwen. Ook routinier Erik Tummers en Kay Gielen waren er niet bij.

Martin zag zijn uitstekende optredens in januari bekroond met de titel "player of the month" in de Eredivisie. Dus zonder te spelen hield hij er alsnog een goed gevoel aan over, deze avond. Want het werd helaas een nederlaag tegen Herentals. De Belgen profiteerden optimaal van het gemis van Martin. Nog voordat onze doelman de puck aangeraakt heeft ligt die al in het netje, 0-1. Tweemaal powerplay voor Eaters leverde niets op. Als je zelf een goede mogelijkheid onbenut laat weten de gasten wel hoe het moet. In de twaalfde minuut werd de voorsprong verdubbeld. De aansluitingstreffer lag op de stick van onze nummer 22 Luca Heutmekers. Voor open goal mist hij. Jammer want het zou een opstekertje zijn na het slechte begin. Het slechte begin krijgt al snel een vervolg. Wouter van Leeuwen verkijkt zich op een schot en ziet dat het 0-3 wordt. De conclusie na een periode is dat er geen echte wedstrijd meer op stapel staat.

Vanaf het begin van de tweede periode werd Eaters vastgezet in het eigen vak en het was een kwestie van tijd om nieuwe treffers te begroeten. Na vijf minuten stond dan ook de 0-5 op het scorebord. De treffer voor ons bleef uit omdat een behoorlijke kans gemist werd in de twaalfde minuut. Ook de zesde goal viel nog in deze periode. Defensief staat het niet goed bij Eaters vandaag. Maar hopen dat de laatste periode wat meer laat zien. Maar deze wens gaat al snel niet in vervulling. Met Sander van Leeuwen op de strafbank was het binnen enkele seconden 0-7 en was dat alweer de 25 ste tegentreffer van dit weekend. Er waren nog voldoende kansen voor de eretreffer te produceren maar niets lukte. Onze gasten hadden niet veel mogelijkheden nodig om tot scoren te komen, 0-8. We staan op 244 tegentreffers in 34 duels. Ja wat moeten we daarvan denken? Een snelle rekenaar weet het wel, iets meer dan 7 treffers gemiddeld tegen per duel.

Vanavond was het dus niet veel. Je ziet hoe belangrijk het is om een goede goalie te hebben. Zo zagen we dat ook afgelopen jaren met een sluitpost die Heinonen heette. Geen verwijten naar de jongen Wouter. Hij kan er alleen maar van opsteken. Op náar volgende week als de laatste twee duels van de reguliere competitie gespeeld worden. Thuis zal er aangetreden worden tegen Eindhoven, het gevecht om de laatste plaats. Alles daarop focussen want als laatste wil je natuurlijk niet eindigen.

Foto's Lex Eckhardt
[AFG_gallery id='31']

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram