KEMPHANEN NEMEN RODE LANTAARN MEE NAAR HUIS

23 februari 2014

Na een enerverende wedstrijd op zaterdag in Dordrecht stond zondagavond Eindhoven tegenover onze Noptra Eaters. Inzet geen laatste worden in de reguliere competitie. Eaters begon met een voorsprong van twee punten.

Allereerst werd het recreanten jeugd team van Eaters gehuldigd vanwege het behaald kampioenschap. Een dikke proficiat dus naar dit team.

Nu maar hopen dat het "grote" Eaters een impuls krijgt om van de Kemphanen te winnen. De geblesseerde spelers Martin en Tummers keken toe vanaf de perstribune. Zij zagen dat Jeffrey Mens dit seizoen voor het eerste terug op het Geleense ijs was.
Zij zagen ook een onnodig harde check tegen Luca Heutmekers. Dit bracht Eaters het eerste powerplay moment. Helaas werd het niks en deed Eindhoven wel wat het moest doen met een speler meer op het ijs, 0-1 in de zesde minuut. Binnen enkele minuten mochten de gasten wederom proberen in powerplay tot scoren te komen. Ook dat lukte niet. De periode kende weinig hoogtepunten. Toch een hoogtepunt was het doelpunt van Palotie 1-1.

Na 3.42 minuten lag de puck weer in het Brabants doel. Een gelukkige schuiver van Lars ging tergend langzaam in het doel, 2-1. Even later stond 3-1 op het scorebord dankzij Akim Ramoul.
Eaters speelt nu een stuk beter en is ook in de combinaties snel in voorwaartse richting. Een straf voor Glen Bakx was genoeg voor de gasten terug te komen tot 3-2 in de twaalfde minuut. Een slippertje zullen we maar zeggen want even later werd een prachtig doelpunt begroet. Op aangeven van Akim kon Kay Gielen de hoek uitzoeken. Akim liet in deze aktie zien veel naar Sotsji gekeken te hebben. Het was een wereldmoment van onze nummer 91.

4-2 na twee periodes. Voordat de laatste tien minuten ingegaan zijn scoort Eindhoven 4-3 en lijkt de gelijkmaker dichtbij als Lars de strafbank op moet. Maar wederom denkt Ramoul er anders over en neemt de puck op snelheid aan en slalomt tussen twee spelers door richting goal waar hij de goalie kansloos laat maar tot ieders verbazing wordt het doelpunt geannuleerd. De spanning is weer helemaal terug in de wedstrijd. Beide ploegen geven alles om nog tot scoren te komen. Het lukte de Brabanders niet meer om helemaal terug te komen.

Dus komt die laatste plaats toe aan het terechte zwakste team van de competitie. Gelukkig maar want laatste wil je toch nooit worden. Het was na de wedstrijd nog onduidelijk hoe het verloop van de nacompetitie zal verlopen, na het afhaken van Dordrecht Lions. Het bestuur gaat ervan uit dat er zeker een vervolg komt om de Larry van Wieren cup.

Foto's Lex Eckhardt:
[AFG_gallery id='32']

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram