Menu

HEERENVEEN HEEFT MAKKELIJKE AVOND

3 februari 2014

door: Ben Dols

Met Lars van Sloun , Erik Tummers en Dave van Mol als geblesseerde spelers aan de kant mocht Noptra Eaters Heerenveen bestrijden op deze zondagavond. Ook Akim Ramoul was niet helemaal fit. Maar wilde toch proberen. Dus dan maar roeien met de riemen die je hebt, moeten de gedachten zijn geweest van de coaches Andy en Wil.

Dat krijg je natuurlijk als je selectie toch al niet al te groot is. Vrijdag werden onze jongens afgestraft door een super spelend Tilburg, dat zich langzaam begint warm te draaien voor de plays-offs. Tilburg is toch momenteel het sterkste team in de competitie. En Eaters mocht zich maar weer eens bewijzen tegen Flyers.

Evi mocht de face off verrichten en deed dat met veel plezier. Net als haar overleden vader Ro Herregraven, die altijd, met veel plezier naar het ijshockey kwam kijken. Een mooi gebaar van de Eatersfamilie. De eerste powerplay voor Flyers werd goed doorstaan maar op het moment dat de gestrafte Siemonsma het ijs op schaatste werd er gescoord 0-1. Wat! hij zou niet fit zijn.

In de zevende minuut slalomde hij door de Friese defensie om vervolgens zelf doeltreffend af te ronden. Nauwelijks een minuut later verstomde het applaus op de tribunes want oud Eaters Colllymore bracht zijn ploeg weer aan de leiding. Dat de bezoekers geen gas terug zouden nemen, bij deze stand, was wel te verwachten. Op een simpele manier kwam de 1-3 op het bord. We schrijven de veertiende minuut. Een schot, via de boarding, van Nick Kuipers zou voor bevrijding, vanwege powerplay tegen, zorgen maar tot onsteltenis van iedereen verdween het zwarte schijfje in het doel.

Martin had zijn doel al verlaten om de puck op te pakken maar had dit helemaal verkeerd ingeschat. Zo stond het al meteen 1-4. Wat moest hier nog van gemaakt worden?
Tijdens de pauze werd er door L1 een camera gemonteerd op de helm van hoofdscheidsrechter
Keus. Dus nu maar veel tegen hem aanpraten en de discussies opzoeken dan krijgen we leuke momenten te zien op maandagavond. Iets voor coach Andy? De eerste tien minuten hoeft Andy vocaal niet in actie te komen want zijn team staat goed en houdt Heerenveen van de score af.

Welke interpretatie scheidsrechter Keus gaf aan het "overrulen" van zijn linesman bij het aangeven van teveel spelers op het ijs bij Flyers, vraag ik u de beelden te bekijken van L1 waar ongetwijfeld de discussie te zien en te horen zal zijn. Ongelofelijk beslissing. Een dubieus besluit om een Eater naar de strafbank te sturen brengt de gasten nog steviger in het zadel, 1-5 gevolgd door de 1-6. Jammer een 0-0 in deze periode zou niet misstaan hebben.

Dan maar hopen dat Heerenveen niet veel zin meer heeft om de score verder te vergroten. De mannen van coach Chris Eimers blijven het doel bestoken en niet voor niets want ze wilden meer maar het bleef bij niets. Verdienstelijke derde periode van ons team en daardoor vloog Heerenveen toch niet helemaal over de Eaters heen. Dankzij ook het dubbele verlies van Eindhoven bleef Noptra Eaters op de een na laatste plaats staan.

Foto's Lex Eckhardt:
[AFG_gallery id='30']

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram