Tom Marx: 10, 10, 10!

5 mei 2024

Na alle nieuwelingen die de afgelopen week zijn bekendgemaakt, vandaag een oude bekende die ook in het eerste jaar van de Central European Hockey League bij Snackpoint Eaters Limburg blijft: aanvaller Tom Marx.

Tom: “Vorig jaar was een bijzonder seizoen; van 10 maanden revalideren na mijn voorste kruisband blessure meteen een finale in “eigen huis” winnen tot een kleine maand later van het ijs afgehaald worden om - voor mij persoonlijk het absolute hoogtepunt - pappa te worden voor de eerste keer.”

Wat dat betreft dus een beetje opmerkelijk dat hij er nog een jaartje aan vast plakt? “De basis voor volgend seizoen is al in een vroeg stadium vastgelegd en ik heb veel vertrouwen in Lars en Jeffrey en dat zij voor een competitief team zorgen waar ik nog graag deel van wil uitmaken,” aldus Tom. “Daarnaast is de mogelijkheid om eventueel in de nieuwe hal te spelen ook een mooi vooruitzicht. En natuurlijk vind ik het spelletje nog steeds superleuk!”

Op de vraag hoe hij voor zichzelf naar het komend seizoen kijkt, reageert hij: “Afgelopen seizoen heeft mijn knie het goed gehouden, de mobiliteit ging met de week beter, maar ik voel dat er nog meer in me zit. Momenteel ben ik hard aan het werk om weer helemaal op 100% te komen. Ik kijk er naar uit om iedereen weer te zien in september en op naar een mooi seizoen!”

Teammanager Lars Engwegen: “Tom zal komend seizoen een heel belangrijke schakel in onze ploeg zijn. De kwaliteiten van Tom zijn bekend en staan buiten kijf. Daarnaast weten wij dat Tom van héél ver komt, gezien zijn blessure en hij afgelopen seizoen tijdens de wedstrijden die hij gespeeld heeft, verre van fit was. Ik verwacht Tom komend seizoen weer voor 100% fit te hebben en dat hij de ploeg mee op sleeptouw zal nemen. Het verlengen met Tom is ontzettend belangrijk willen we komend seizoen hoge ogen kunnen gooien.”

Tot slot nog dit: klopt het dat hij in het nieuwe CEHL-seizoen met een ander rugnummer gaat spelen? Tom: “Klopt! Het gaat nummer 10 worden. Voor mij is die wissel overigens niet zo bijzonder. Het was destijds niet beschikbaar en daardoor ben ik toen bij 11 gebleven. 10 Is vanaf jongs af aan mijn favoriete nummer en heb daar in de jeugd ook altijd mee gespeeld en zou graag weer eens met 10 willen spelen. En misschien is het toeval, maar komend jaar wordt ook nog mijn 10e in het eerste team.”

Gaat rugnummer 11 dan verdwijnen uit Glanerbrook? Nee, want dat nummer gaat in de Central Eurpean Hockey League naar Dean Versteeg.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram