Saying goodbye #7 Mitch Koumans...

6 mei 2024

De technische staf van Snackpoint Eaters Limburg is al een hele tijd druk bezig met het samenstellen van het team dat in het seizoen 2024-2025 deel gaat nemen aan de diverse competities binnen de Central European Hockey League. Er zijn inmiddels al verscheidene spelers bekend gemaakt die de eer van Geleen hoog gaan houden. Spelers die zijn gebleven en ook nieuwe gezichten die in Glanerbook te bewonderen zijn. Helaas zijn er ook oude bekenden die – voorlopig – niet meer zullen terugkeren omdat ze besloten hebben om voorlopig of helemaal de schaatsen aan de wilgen te hangen. Zoals Mitch Koumans en Luca Heutmekers. Beide spelers hebben te lang deel uitgemaakt van de selectie en hebben te veel voor de club en de fans betekend om ze zomaar te vergeten. Laten we ze dus in het zonnetje zetten en ze op deze positieve manier vooralsnog vaarwel zeggen. Mitch Koumans is vandaag als eerste aan de beurt.

Mitch, geboren op 13 november 1999 in Heerlen, is een echt kind van de Eaters. Hij doorliep alle teams bij de Vereniging Jeugdbelang Smoke Eaters en maakte in 2016 zijn debuut in het eerste team. In het jaar daarvóór speelde hij zijn eerste van twee WK’s met het Nationale U18-team. Vanaf het seizoen 2017-2018 was de aalvlugge aanvaller een vaste waarde in de aanvalslijn van het Geleense topteam. Fysiek sterk en met een groot ijshockey hart en dito spelinzicht was hij een geliefde line mate voor zijn collega-forwards. Zijn beste seizoen beleefde Mitch in 2022-2023 toen hij in 29 wedstrijden goed was voor 9 doelpunten en maar liefst 31 assists. Hij eindigde daarmee op de vijfde plaats op de Geleense topscorerslijst qua aantal punten en zelfs als tweede op de lijst van spelers met de meeste assists. De laatste jaren miste hij een aantal wedstrijden vanwege slepende gevolgen van een hersenschudding.

Mitch over zijn beslissing om met ijshockey te stoppen: “Na zo lang als ik me kan herinneren te hebben geijshockeyd in Geleen is het natuurlijk een moeilijke beslissing om dan ineens te stoppen. Sinds vorig jaar werk ik 40 uur in de week en daarnaast ijshockeyen is een hele opgave. Ik had geen tijd meer voor mezelf en werd heel erg geleefd. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijn plezier ben verloren. Ik ga het ijshockey zelf en het team heel erg missen, maar ik ben blij dat ik volgend jaar wat meer ruimte heb om te ademen. Ik ben de club, de teambegeleiding, het team en de fans heel erg dankbaar voor alle mooie momenten van de afgelopen jaren en ik neem ook met pijn in mijn hart afscheid. Maar ik vind het tijd om wat meer aandacht aan familie, vrienden en mijn carrière te geven. Ik kijk met heel veel vreugde en geluk terug op alle dingen die we bereikt hebben met de club met voor mezelf als kers op de taart natuurlijk het winnen van de BeNe League Cup afgelopen seizoen.”

Teammanager Lars Engwegen over het afscheid van Mitch Koumans: “Het stoppen van Mitch is een enorme aderlating voor ons. Mitch is zoals we weten een jongen uit eigen kweek die zich de afgelopen jaren op een zeer jonge leeftijd ontwikkeld heeft tot een aanvaller binnen onze top 6 van forwards. Helaas krijgt Mitch het om verschillende redenen niet meer opgebracht om zijn verbintenis te verlengen. Het is niet dat wij niet geprobeerd hebben om Mitch nog op andere gedachten te brengen maar het is bij ons wel geruime tijd bekend dat hij met motivatieproblemen kampt. Hopelijk dat Mitch in de toekomst nog eens bij ons terugkeert want voor een gemotiveerde Mitch staat de deur wagenwijd open. Voor nu wensen wij hem alle geluk in de toekomst.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram