Ninho Hessels maakt overstap naar de Central European Hockey League

7 mei 2024

Een Tilburgse Trapper wordt een Geleense Eater

De technische staf van Snackpoint Eaters Limburg slaat met de toevoeging van deze nieuwe verdediger een geweldige slag op de spelersmarkt. De 23-jarige oer-Trapper gaat voor het eerst zijn geluk elders proberen en zal de Geleense defensie de nodige stabiliteit moeten geven. Hij speelde zijn hele leven in Tilburg waar hij niet alleen alle jeugdteams doorliep maar ook in alle topselecties speelde. Inclusief 8 (!) seizoenen in het Oberlliga-team, waar hij – met uitzondering van de eerste twee seizoenen – nooit puntloos bleef. Het spreekt eigenlijk vanzelf dat deze talentvolle defenseman ook de nodige WK’s in het oranje speelde. Vijf om precies te zijn. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd is hij dus een doorgewinterde speler die bovendien bekend staat om zijn inzet en werk-ethiek.

Wat zette hem aan tot deze overstap?
Ninho: “Als allereerst was ik gewoon toe aan zekerheid op veel speeltijd waarbij ik me graag verder wil ontwikkelen. Verder als ik kijk naar de rol die ik mag gaan aannemen en de ijstijd die ik kan gaan maken denk ik dat Geleen daarom een heel goede keuze is voor mij. Daarnaast speelde één van me beste vrienden Tijn Jacobs vorige jaar ook in Geleen, waarvan ik ook veel goeds had gehoord en ik daarop ook hoop dat hij volgend jaar zal terug keren.”

Op de vraag of hij doelen ziet voor hemzelf en zijn nieuwe team, antwoordt hij:
“Zoals ik al eerder aangaf, wil ik zoveel mogelijk spelen en me verder ontwikkelen als ijshockeyspeler. Daarnaast wil ik natuurlijk ook erg graag gaan meespelen om de prijzen.”

Nog een boodschap voor de fans?
Ninho: “Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen en kijk er naar uit om samen met jullie vele wedstrijden te winnen.”

Teammanager Lars Engwegen is in zijn nopjes met de komst van de nieuwe verdediger: “Het aantrekken van Ninho is natuurlijk geweldig voor ons. We hebben als doelstelling om het achterin beter te doen dan vorig jaar. Wanneer wij ambitie hebben en een speler van zijn kaliber met al zijn ervaring in de Oberliga kunnen toevoegen, dan moeten we hiervoor gaan. Hij is na een lange periode bij Tilburg Trappers toe aan een nieuwe uitdaging. Een nieuwe uitdaging waarbij hij zichzelf hopelijk nog verder kan ontwikkelen, maar ook óns naar een hoger niveau kan tillen. Bij Ninho proef ik een hoge motivatie en bewijsdrang en ik verwacht dat dit de interne strijd binnen onze verdediging alleen maar ten goede zal komen.”

Ninho Hessels, geboren op 19 juli 2000 in Goirle, is 1m86, weegt 94kg en schiet links. Hij heeft in juni 2023 zijn studie Bedrijfskunde met succes afgerond. Momenteel werkt hij als consulent in de zorgadministratie en –registratie. Voor een opdracht zit hij toevallig in Limburg dus kan hij al een beetje aan het dialect wennen. Hij blijft echter in Tilburg wonen en gaat dus heen en weer reizen.

In de Central European Hockey League gaat Ninho Hessels bij Snackpoint Eaters Limburg spelen met rugnummer 7.

Foto's: Brabants Dagblad en Tilburg Trappers

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram