Ryan Hooijmans (Den Bosch) tekent bij Snackpoint Eaters Limburg

3 mei 2024

Snackpoint Eaters Limburg heeft er een nieuwe verdediger bij. Het betreft de 19-jarige Ryan Hooijmans. Het jeugdige talent speelt al drie seizoenen op het hoogste niveau van de Nederlandse competitie bij Red Eagles ’s-Hertogenbosch en kwam ook al uit voor het Nederlandse Nationale U18- en U20-team. Afgelopen seizoen kwam hij bij Den Bosch in 21 wedstrijden op 3 doelpunten en 6 assists, terwijl hij 32 minuten op de strafbank zat.


Ryan over zijn overstap naar de Central European Hockey League bij Snackpoint Eaters Limburg: “IJshockey heb ik leren spelen bij IJshockeyvereniging Red Eagles ’s-Hertogenbosch. Mijn passie voor deze sport is groot. Ik wil graag het beste uit mezelf halen en kijken wat ik voor mezelf op sportief gebied kan behalen. Jeffrey van Iersel heb ik als kleine jonge ijshockeyer leren kennen als coach bij het BeNe League-team van de Red Eagles. Toen Jeffrey peilde of ik interesse had om zelf op het hoogste niveau te spelen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Zeker niet omdat ik Smoke Eaters Geleen in de jeugd heb leren kennen als een warme familiaire club.”
Waar kijkt hij naar uit voor volgend seizoen? Ryan: “Aankomend seizoen hoop ik belangrijk te kunnen zijn voor het team en de club. Het team heeft een mooi seizoen gespeeld en laten zien dat ze meedoen voor de prijzen. Ik wil daar graag een puck in het netje aan bijdragen. Ik heb mijn baan als brandwerend monteur opgezegd om me helemaal te focussen op volgend seizoen bij Snackpoint Eaters Limburg. Hierdoor hoef ik niet heen en weer te reizen en kom ik in het mooie Limburg wonen en werken.”

Of hij nog iets kwijt wil aan de Eaters-fans? “Geleen kent een fanatieke en vaak meereizende supportersgroep,” volgens Ryan. “Met hun positieve aanmoedigingen weet ik zeker dat we er een mooi sportief seizoen van gaan maken. Let’s go Eaters!”

Teammanager Lars Engwegen over deze nieuwste toevoeging aan de selectie voor het seizoen 2024-2025: “Ryan is een jonge verdediger die bekend staat als een talent en komend jaar voor het eerst aan het CEHL-niveau gaat proeven. Halverwege afgelopen seizoen zijn we met Ryan in contact gekomen en zijn we ervan overtuigd geraakt dat hij klaar is voor de volgende stap in zijn carrière. Bij Den Bosch had hij al ondanks zijn jonge leeftijd een belangrijke plek in de ploeg. Ryan is bereid te knokken voor zijn plek en wij willen hem graag in het komende jaar / de komende jaren helpen in zijn ontwikkeling binnen ons team!”

De op 12 september 2004 in Rosmalen geboren speler schiet links, is 1m84 groot en weegt 83kg. Bij Snackpoint Eaters Limburg gaat hij spelen met rugnummer 25.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram