Snackpoint Eaters pakt de Coupe der Lage Landen!

22 maart 2023

Snackpoint Eaters Geleen pakt in de laatste wedstrijd toch nog een prijs: de Coupe om de Lage Landen is binnen!

De best of three series om de laatste prijs: de Coupe der Lage Landen nadert zijn einde. In een zenuwslopende serie, waarbij de Eaters alsmede de Chiefs allebei de thuiswedstrijd nipt hadden verloren staat vanavond de beslissende wedstrijd op het programma. Beide gespeelde wedstrijden hadden geen winnaar in de reguliere tijd en ook geen winnaar na de overtime. Uiteindelijk moesten er penalty’s aan te pas komen. De strijd stond gelijk, want beide teams hadden een wedstrijd gewonnen. Beide teams waren dan ook wel aan elkaar gewaagd te noemen, dus dat zou wel eens voor wat spektakel kunnen zorgen vanavond. Geleen mist nog steeds de geblesseerden Bob Gerretsen, Tom Marx, Jord Smit en Mitch Koumans en helaas is daar ook weer Bojay Claassen bij gekomen.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Nick van Grinsven en Rasmus Klintrot. Geleen start vanavond met Deniz Mollen in het doel.

1e periode: 

Al van aanvang aan oogt Geleen de eerste vijf minuten sterker. Het team is een collectief. Geleen loopt wel al vrij vroeg tegen een straf aan, maar verdedigend zit het wel goed vanavond. De eerste goal van de wedstrijd komt na 6 minuten. Lars van Sloun, sterk aan de puck schaatst met de puck achter het Leuvense doel. Vervolgens schaatst hij om het doel en schiet vervolgens zijn eigen rebound binnen: 1-0. Geleen blijft goed zijn spelletje  en blijft druk zetten. Leuven verdedigd uit en schiet de puck langs de boarding, maar Nick Guiney weet deze nog voor de blauwe lijn op te pikken en geeft de pass op Akim Ramoul die vrij en heel beheerst naar de goalie schaatst en van dichtbij hoog in het dak van het doel schiet. Een geweldige goal en verrassend makkelijk nu al de 2-0. Er volgt wel nog later een straf voor Lars van Sloun, maar gescoord werd er deze periode niet meer.

2e periode:
Na een minuut of vijf staan veel spelers voor het doel van Leuven en over en weer wat schoten en ping-pong, maar uiteindelijk weet Nick Verschuren de puck binnen te schieten tijdens een uitgestelde straf: 3-0. Halverwege de wedstrijd kakt het een beetje in en wordt er zeer slordig gespeeld. Over en weer vallen wel nog wat straffen, maar aan de stand verandert er niets.

3e periode: 

Bij aanvang lijkt het dat Geleen weer de batterijen opgeladen heeft en het duurt dan ook niet lang eer Geleen weer scoort. Lars van Sloun draait vanachter de goal voor de goalie en schiet de 4-0 binnen. Drie minuten later is het weer raak als tijdens een scrimmage de puck voor de goalie blijft liggen en Nick Verschuren deze op pikt en direct binnen schiet: 5-0. Vervolgens weer wat straffen over en weer en halverwege de periode staat Leuven met een man meer op het ijs als Lars van Sloun kan uitbreken. Lars heeft zijn dag en alleen voor de goalie rond hij mooi af: 6-0 (SH). Een minuut later heeft Jesse Noblesse gezien hoe Lars dat doet en denkt: “dat kan ik ook.“ Ook hij ontfutseld de puck en kan alleen op de goalie af gaan en ook hij scoort: 7-0. Het gaat nu wel heel snel en dat vond de coach van Leuven ook. Hij vraagt een time-out aan. Het lijkt erop dat hij om wat meer pit gevraagd, want vervolgens rijden 2 spelers achter elkaar behoorlijk op Jelle Noblesse in en als dan de referees niet fluiten, wordt dit door de spelers rechtgezet. Kay Gielen pakt de laatste boosdoener direct goed aan en de boodschap is wel overgekomen…. Alleen kost hem dat een 5+20 minuten straf en kan hij (onder applaus) gaan douchen. Als dan ook nog Cody van Lierop een straf krijgt moeten de Eaters met 3 tegen 5 erg lang gaan stand houden en uiteindelijk weet Leuven haar eerste goal te scoren: 7-1 (pp+2). De gifbeker vo
or Leuven is nog niet helemaal leeg want Harley Verkroost weet uiteindelijk de eindstand op 8-1 te zetten.

Algemeen: 

Vooraf hadden we nooit verwacht dat Geleen de laatste wedstrijd met zoveel overmacht zou winnen. Geleen heeft de laatste strohalm gegrepen om toch nog een prijs in Geleen te behouden voor dit seizoen. Een mooi slot van een bijzonder seizoen, waarin Geleen behoorlijk is gekweld door de vele blessures bij de dragende spelers. Ik heb in ieder geval genoten van de inzet van de spelers. De oudere en ervaren spelers die hun ervaring deelden, maar ook nog zeer zeker goed met de rest mee konden, maar ook de nieuwe generatie die op staat en eraan komt. Ik heb daar wel vertrouwen in. 

Ook ben ik tevreden met de imports die goed hun werk hebben gedaan en ook een meerwaarde waren. Ik ga niemand met naam verder noemen, want dan doe ik er velen te kort. Men heeft de blessures zo goed en kwaad als het kan weten op te vangen en nu verder bouwen aan dit team. 

De (ijshockey-) komkommertijd komt eraan en we zullen weer een half jaar het ijshockey moeten gaan missen. Ik wens iedereen een hele fijne zomer toe en hopelijk zien we elkaar weer volgend seizoen in Glanerbrook.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram