Menu

Chiefs Leuven brengt Snackpoint Eaters de eerste (zware) klap toe

19 maart 2023

De  play-offs om de finale van de Coupe der Lage Landen is begonnen. In een best of three zal deze reeks worden afgewikkeld. Geleen heeft thuisvoordeel maar treedt nog steeds aan met een gehavende selectie. Bojay Claasen en Luca Heutmekers zijn dan wel terug, maar we missen nog steeds Tom Marx, Jord Smit, Mitch Koumans en de lang geblesseerde Gerretsen. Beide teams hebben 3 complete lijnen. De wedstrijd start wederom met Stef Verhulst in het doel.

1e periode

De wedstrijd start en de snelheid is hoog. Na vijf minuten pakt Geleen de eerste straf en mag Leuven met een man meer de aanval openen. Maar het is niet Leuven die gaat scoren, maar Geleen. Geleen zet de aanval door nadat zij puck bezit hadden en na een schot van Cody van Lierop, schiet Nick Verschuren de puck backhand binnen: 1-0. 

Geleen krijgt daarna nog een keer powerplay, maar verzuimt te scoren. Halverwege de periode bouwt Leuven mooi een aanval op uit het boekje en door het midden wordt de pass gelegd, waardoor Steff uit positie is en Basim Laermans de gelijkmaker binnen kan schieten: 1-1. 

Geleen krijgt weer een kans als zij powerplay kregen, maar het is Leuven die met een man minder het spel maakt en Geleen niet tot een fatsoenlijke opbouw komt. Na de powerplay als beide teams weer compleet zijn duwt Harley Verkroost zijn aanval door en scoort tussen de legguards van de goalie van Leuven: 2-1.

2e periode

De spelers staan amper koud op het ijs als Leuven de gelijkmaker maakt. Bij een snelle aanval schiet Gregor James op doel en pikt Iniaz Steyaert de rebound op: 2-2. 

Vier minuten later is het weer prijs als veel spelers voor het doel staan en er een schot(je) komt waarbij veel spelers de puck kwijt zijn, maar deze tergend langzaam over de doellijn schuift: 2-3. Leuven staat nu voor… maar niet voor lang. “Jonkie” Jelle Noblesse veroverd de puck bij de blauwe lijn en kan op de goalie afstormen. Hij rond daarbij mooi af in de linkerbovenhoek en scoort daarmee zijn eerste in het shirt van Eaters, de belangrijke gelijkmaker: 3-3. Lars van Sloun weet de voorsprong even later nog uit te breiden om over de breedte van het ijs de puck binnen te schieten. Er volgen wel nog wat straffen over en weer, maar er wordt niet meer gescoord.

3e periode: 

De periode is amper een minuut oud als Leuven al de gelijkmaker scoort. Met een mooie aanval wordt de goalie van Geleen uitgespeeld en staat het zomaar 4-4. Halverwege deze periode krijgt Geleen een straf, maar het is wederom ook Geleen die daarin shorthanded (met een man minder) weet te scoren. Nick Verschuren veroverd de puck in eigen vak en de one-man-show kan beginnen. Slalommend tot aan de goalie en “gewoon” binnen schieten: 5-4. 

Lang heeft Geleen daar geen plezier van want binnen de halve minuut maakt Leuven gelijk (die dan nog een man meer op het ijs hebben staan) 5-5. Er wordt verder niet meer gescoord en er komt een over-time aan.

Overtime:  

Overtime is altijd billenknijpen want wie het eerst scoort is winnaar. De overtime duurt slechts 5 minuten en er staan maar 3 spelers van elk team op het ijs. Het golft over en weer en is echt spannend. Met nog 1 minuut op de klok krijgt Geleen zelfs nog een straf tegen en mag Leuven een vierde speler op het ijs laten. Ondanks dat werd er gelukkig niet (meer) gescoord. Dus gaan we over op penalty-shots.

Penalty-shots: 

Er worden 5 penalty’s door elk team genom
en en wie de meeste punten heeft gescoord is gelijk. Mocht de stand gelijk zijn, dan wordt om en om geschoten en wie dan als eerste op voorsprong komt is winnaar. Beide teams nemen 5 penalty’s en opvallend genoeg weet niemand ook maar 1 puck in het netje te leggen. Ook de 2 volgende penalty’s worden gemist. Uiteindelijk schiet Leuven de puck binnen en moet Geleen ook scoren. Dat doet Nick Verschuren dan ook. 

De volgende penalty wordt genomen door Leuven en Grayson Valente weet deze eveneens te scoren. Als daarna Nick Verschuren de volgende penalty mist, heeft Leuven deze wedstrijd gewonnen en staat (verdiend) voor in de best-of-three: 0-1.

Algemeen

Leuven en Geleen zijn 2 teams die elkaar niet heel goed liggen. Aan beide zijden was het spel zeer rommelig en waren er wel kansen, maar is de afwerking te rommelig. Onderschatting kan Geleen wel eens door het hoofd zijn gegaan, want dit zal men net als de toeschouwers niet hebben verwacht. Daarnaast mist Geleen ook 3 bepalende spelers en dat is te merken en te zien op het ijs. Morgen is er nog een kans en zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt, anders blijft Geleen dit seizoen achter met lege handen.

De volgende wedstrijd is zondagavond in Leuven en mocht Geleen daar winnen, dan is de beslissende wedstrijd dinsdagavond om 20:30 uur in Geleen. Laten we hopen dat Geleen zich herpakt en dat we nog één keer voor een wedstrijd naar Glanerbrook mogen afreizen….

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram