Menu

Snackpoint Eaters Limburg straft provocerend Heerenveen af: 7-2

7 januari 2024

Het feestgedruis omtrent het winnen van de BeNe League Cup is langzaam weggeëbd en hier en daar is nog een flintertje confetti te vinden. Het “gewone” werk gaat weer door. De Eaters hebben tot nu toe in de competitie BeNe League het nog niet helemaal goed gedaan. Met slechts een enkel punt uit 4 wedstrijden stonden de Eaters onderaan in de ranking. Nu we de beker hebben gewonnen en de finale om de Beker van Nederland nog ver weg ligt, kunnen de spelers van Geleen weer vrijuit spelen, zonder bang te hoeven zijn voor schorsingen of blessures. Vanaf nu weer het oude en vertrouwde spelletje gaan spelen.

Vrijdag hebben de Eaters hierin de eerste stap gezet. Toen waren de Golden Sharks uit Mechelen hun tegenstander. Nadat Geleen de eerste straf uitzat, wist de thuisploeg op voorsprong te komen door een goal van Cas Staps. In dezelfde periode trok Kay Gielen de stand weer gelijk: 1-1. Hierna denderde de Eaters-trein weer ouderwets door: 1-2 Ben Duperreault, 1-3 Yevgen Fadyeyev, 1-4 Rolan Loos, 1-5 Arne van Espen en Yevgen zette ook de laatste treffer van de wedstrijd op het scoreboard: 1-6. Hierdoor stijgen de Eaters weliswaar op de lijst, maar er zit nog een groot verschil tussen het aantal wedstrijden van de verschillende teams.

Vanavond staat Heerenveen op het programma. De Friezen die ternauwernood hebben verloren in de finale om de beker zullen uit zijn op revanche. Dat betekent dat we weer twee gelijkwaardige teams tegenover elkaar op het ijs hebben staan, dus het kan weer een thriller worden wie er wint. Geleen startte met Jowin Ansems in de goal en de wedstrijd stond onder leiding van Rasmus Klintrot. Geleen speelt zonder de geblesseerden Luca Heutmekers, Lander Paulissen en Lars van Sloun.

1e periode:
Al na een minuut had Geleen al een enorme kans. De wedstrijd is gestart als de bekerfinale: snel spel en korte shifts houden het tempo hoog. Ook na 5 minuten weer een dot van een kans, ditmaal voor Mees de Wit. Toch is het Heerenveen dat als eerste scoort. Heerenveen staat met te veel spelers op het ijs en dat wordt niet gezien door het arbitrale trio. Heerenveen zet de aanval voort en Jasper Nordemann scoort de 0-1 (tijdens een delayed penalty). Later in de wedstrijd viel de eerste straf. Tom Speel mag gaan zitten voor kneeing en Geleen heeft zijn eerste powerplay. Met een mooie aanval over 4 lijnen vliegt de puck in het aanvalsvak van links naar rechts en terug. Akim Ramoul haalt hard uit en de gelijkmaker is een feit: 1-1. Een mooie stand om van de warme thee te gaan genieten.

2e periode:
In de 2e periode start Heerenveen voortvarend. Binnen een halve minuut moet Jowin vier reddingen verrichten, maar hij houdt zijn doel mooi schoon. Kort daarna maakt Lennart Vosmer een smerige overtreding (checking to the head) op Mitch Koumans. Mitch blijft op het ijs liggen en Vosmer kan gaan douchen. Mitch verschijnt hierna niet meer op het ijs en Geleen heeft nu 5 minuten powerplay. Hierbij wordt de puck mooi rond gespeeld totdat deze bij Ben Duperreault komt die verwoestend uithaalt. De puck verdwijnt in de rechterbovenhoek en Martijn Oosterwijk is kansloos: 2-1. Nadat Heerenveen even later weer tegen een straf op loopt maakt Tom Marx heel beheerst zijn goaltje. Met een speler hangend aan zijn arm schaatst hij voorlangs de goal, waardoor de goalie uit positie was, draait om en scoort de 3-1.

3e periode:
Heerenveen had revanche verwacht, maar de Eaters zijn de taai voor de Noorderlingen. De frustratie slaat bij Heerenveen toe en Tijs Vreys gooit zijn handschoenen uit en duikt boven op Jorin Kustermans die nog geen tijd krijgt om zijn handschoenen uit te doen. Domme straf van Tijs, want alleen hij krijgt straf en mag gaan douchen. Geleen heeft weer 5 minuten powerplay en dat is een kostbare powerplay. Geleen heeft slechts 16 seconden nodig om te scoren. Akim Ramoul staat vrij en dat wordt gezien door Yevgen Fadyeyev. Een kans die Akim nooit mist: 4-1. Een dikke halve minuut is het weer raak. De puck komt onverwacht bij Ben Duperreault die kijkt, zich een klein beetje verplaatst en schiet. Hoppa, 5-1. Twee minuten later ziet Mees de Wit Kay Gielen vrij staan bij de blauwe lijn die met een one-timer de genadeklap uitdeelt: 6-1. Reden genoeg om als coach van Heerenveen de goalie te gaan wisselen. Dat heeft even effect als tegen de verhouding in Victor Nordemann nog een keer voor de Friezen scoort: 6-2. Uiteindelijk weet Tom Marx de stand op 7-2 te zetten.

Algemeen:
Heerenveen had zaterdag al een zware pot thuis verloren tegen Den Haag. Daarbij kwam ook nog de busreis vandaag naar Geleen bij. Of dit allemaal heeft meegespeeld weet ik niet, maar ik had meer weerstand van Heerenveen verwacht. Daarnaast heeft 2x een (domme) straf van vijf minuten hen niet geholpen. Geleen speelde weer solide en op hoog tempo. Met de conditie zit het wel goed. Geleen speelt als een massief blok, mooi om te zien. Geleen stijgt weer wat in de ranking tot de 4e plaats. Ook mooi om te zien dat Ben Duperreault op dit moment bovenaan in de topscorerslijst staat met punten en met goals!

Volgende wedstrijden:
Volgend weekend start Geleen op de zaterdag uit tegen Leuven en de dag erna spelen we op de vertrouwde zondag tegen Luik. Er zijn wat dat betreft ook geen makkelijke wedstrijden meer in deze competitie. Luik is ook een geduchte tegenstander voor Geleen. Makkelijk zal het niet worden, maar zeker wel vermakelijk. Dat ga ik niet missen. Tot zondag!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram