Menu

Luik wint de thriller in “the Hell of the South” van Geleen met 2-3.

14 januari 2024

BeNeLeague Snackpoint Eaters Geleen – Luik Buldogs door Jos Janssen

Geleen speelt vanavond voor de punten in de BeNe-league. In deze league heeft Geleen in het begin wat punten laten liggen al dan niet in de voorbereiding op de bekerfinale. Na de bekerfinale heeft Geleen weer alle wedstrijden tot aan vandaag weten te winnen en zitten “we” weer op koers. Gisteren stond de uitwedstrijd tegen Leuven op het programma. Geleen speelde net zoal vandaag zonder Jorin Kustermans (U20 WK met Belgie) en de geblesseerden Mitch Koumans, Joshua Blairon, Luca Heutmekers en Lars van Sloun. Al met al een aderlating en een hele lijn die niet aanwezig was. In een wedstrijd die door de Eaters werd gedomineerd, was de stand na de eerste periode 1-2 voor de Eaters door goals van Ben Duperreault en Lander Pauilissen. In de 2e periode lopen de Eaters nog verder uit naar 1-3 en stagneert de scoringsdrift even. Als in de 3e periode Geleen kort na elkaar 2 straffen krijgen, profiteert Leuven optimaal door 2x te scoren en dus langszij te komen: 3-3. Uiteindelijk weet Bradley Forrest een dikke drie minuten voor tijd de winst binnen te schieten: 3-4.

Voor vanavond staat Luik op het programma. Luik is een tegenstander die Geleen wel ligt en het zijn weer twee teams die gelijkwaardig aan elkaar zijn. In de beker van de BeNe-League heeft Luik in 16 wedstrijden slechts 3 punten minder binnengehaald dan Geleen. Geleen heeft daarbij ook maar een klein beetje beter doelgemiddelde gehaald. In de eerste confrontatie in die competitie werd de uitwedstrijd in Luik met 5-1 verloren door Geleen. De tweede wedstrijd, thuiswedstrijd in Geleen, werd ternauwernood door Geleen gewonnen door een goal in de laatste minuut. Dat betekent dat het vanavond weleens een hele pittige wedstrijd kan gaan worden. Bij Geleen staat vanavond Deniz Mollen in de goal en staat de wedstrijd onder leiding van Rasmus Klintrot, bijgestaan door de linesmen Giovanni Bomius en Bram Zwarthoed.

1e periode:
Al gelijk bij het begin van de wedstrijd laten de supporters van Luik zich duidelijk horen. Het beloofd een mooie partij te worden. Al na een minuut heeft Geleen de eerste echte kans als Akim Ramoul een hard schot op doel kan plaatsen. Slechts 10 seconden later had Luik een enorme kans, waarbij bij een schot de puck net voor de doellijn bleef liggen. Dat voorspelt wel wat. Na een dikke minuut krijgt Geleen powerplay als een speler van Luik doorrijdt op de Geleense goalie. Deze wordt niet verzilverd. In de eerste 5 minuten golft de wedstrijd op en neer en zijn de teams in balans. Toch is het Geleen die de score opent. Vanuit het eigen vak haalt Akim Ramoul de puck op en slalomt om de spelers van Luik heen om vervolgens verwoestend uit te halen: 1-0. Het blijft een snelle wedstrijd en geleen begint te drukken. Halverwege de periode krijgt Luik een straf en daarover laat de coach Ullie Egen horen dat hij het daar niet mee eens is. Gevolg: Geleen krijgt powerplay met 2 spelers meer op het ijs. Toch weet Geleen deze kans niet te benutten. De goalie van Luik, Troy Passingham, staat een puike partij te keepen. De aanvallen van Geleen gaan door en schot op schot worden op het Luikse doel afgevuurd, totdat uiteindelijk Yevgen Fadyeyev de rebound oppikt en backhanded binnen schiet: 2-0. De stand is gelijk aan de verhouding van het aantal gecreëerde kansen. Geleen had licht overwicht, maar Luik bleef gevaarlijk.

2e periode:
Geleen start de 2e periode met slordig spel en als Kay Gielen op de strafbank zit ruikt Luik zijn kansen. Na een halve minuut powerplay wordt vanuit het midden door Bryan Kolodziejczyk de puck naar rechts op Frank Neven gespeeld, die met een one-timer de puck achter Deniz Mollen het netje in schiet: 2-1. Deze aansluitertreffer geeft Luik hoop en daar waar zij een tandje opschroeven, wordt het spel van Geleen rommeliger. Ook de powerplay die Geleen hierna krijgt is ronduit slecht. Met veel moeite wordt de puck het aanvalsvak binnen gebracht. Halverwege de wedstrijd begint het herstel van Geleen weer te komen en de teams in balans te komen. Toch gaat het achterin niet goed bij Geleen. Twee keer kort achter elkaar wordt de puck knullig verspeeld en komt bij spelers van Luik terecht. De laatste is funest, want Bryan Kolodziejczyk kan vrij eenvoudig de gelijkmaker binnen schieten: 2-2. Deze goal kan wel eens funest voor het verlies zijn. Luik krijgt nog powerplay, maar verzilverd deze niet. Vlak voor het einde van de 2e periode weet Luik weer te scoren. Met 2 spelers stomen ze op het Geleense doel af en Kurt Sonne heeft de puck, maar er wordt goed verdedigd door Geleen. Hij laat de puck liggen voor Jordan Paulus die achter hem aan schaatst en hard uithaalt: 2-3. Een periode voor Geleen om snel te vergeten en de 2-0 voorsprong is omgedraaid in 2-3 achterstand.

3e periode:
De Eaters hebben zich hersteld en beginnen te drukken. Het publiek in de hal hoopt op de ouderwetse geweldige periode van Geleen. Toch blijft Luik gevaarlijk en ook Deniz Mollen houdt de puck met kunst en vliegwerk uit zijn doel. De snelheid van de wedstrijd blijft hoog, maar het scoren lukt (aan beide zijden) gewoonweg niet meer. Aan beide zijden een time-out en in de laatste minuut de goalie van Geleen in te ruilen voor een speler, verandert niets meer aan de stand. Luik is een keer beter geweest in de afronding en heeft verdiend gewonnen.

Algemeen:
Twee teams die gelijkwaardig waren aan elkaar zorgen voor een leuke pot. Beide teams hadden veel kansen en beide teams hadden of pech, of slordig in de afronding, of de goalie stond in de weg. Luik was wat gelukkiger. Over de stand valt niets te roepen, want Geleen heeft bijvoorbeeld 8 wedstrijden gespeeld, terwijl Neuwied er maar 4 heeft gespeeld. Zaak is wel dat Geleen weer geconcentreerd speelt en zal weer moeten gaan winnen om de aansluiting te vinden met de top.

Volgende wedstrijden:
Volgende week staan de wedstrijden tegen Herentals en Leuven op het programma. Herentals gaan we op de zaterdag uit bezoeken. Op de vertrouwde zondag om 19:00 uur staat Leuven op het Geleense ijs. Het kan in deze competitie alle kanten op gaan, dus het blijft spannend. Geleen zal beide partijen moeten winnen om de aansluiting in de top vier te kunnen behouden. Komt dat zien, komt dat zien.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram