Menu

Snackpoint Eaters Limburg met fris ijshockey naar de overwinning in Mechelen

5 januari 2024

Snackpoint Eaters Limburg mistte vanavond van Sloun, Blairon, Paulissen en Heutmekers. Starting goalie was Deniz Molle, bij Mechelen nieuwkommer Riku Christian Lindroos. De man met de fluit op deze vrijdagavond is Tim Tzirtziganis. De vraag was hoe de mannen hersteld waren van de bloedstollende finale en het feestje daarna.

In de beginfase de eerste kansen voor onze mannen, ze speelde weer met volle druk naar voren. De grootste kans was voor de match winner van woensdag Ben Duperreault. Het net bewoog maar het was helaas het zij-net.

Na 8 minuten de eerste goede kans voor Mechelen, maar Deniz stak op tijd zijn legguard uit en stopte de puck. Na 8’20 mocht Dennis Donders naar de strafbank voor een holding. Die kans liet Mechelen niet onbenut met Vadim op de blauwe lijn schiet hij de puck hoog over maar door een rare stuit ligt hij op eens voor de stick van Staps die binnen tikt, 1-0 9’31.

Eaters gaat na de tegengoal gewoon door waar het mee bezig was, goed en snel hockey en hoog druk.Als Kay de puck van de blauwe lijn richting goalie schiet in de hoop dat iemand hem kan intikken is het  tot ieders verrassing niemand die hem raakt en zo is het snel weer gelijk, 1-1 12’15.

De mannen kregen veel kansen op de voorsprong en spelen gewoon goed, maar de Mechelse goalie behield de Sharks in leven want 2-3 goals hadden er makkelijk kunnen vallen. We sloten daarom periode 1 af met een 1-1 gelijke stand.

Begin 2e periode begon zoals al de hele wedstrijd, Eaters in de aanval en Mechelen loeren op een kansje. Eerste kansjes over en weer in de eerste minuten.  Na drie minuten is het van Espen die de gewonnen face-off van Tom Marx op goal schiet, Ben is er als de kippen bij als de goalie een rebound weggeeft en prikt beheerst binnen, 1-2 23’04.

Met Mick Op De Beeck op de strafbank heeft Eaters na 24 minuten haar eerste powerplay. En daar mag met 19 seconden powerplay te gaan nog een speler van Mechelen plaats nemen. Ben van den Bogaert mag brommen voor een delaying the game. Een rommelige powerplay voor de mannen waar in 4 minuten met een man meer niet een kans  wordt gecreëerd. Maar net als Mechelen compleet is spelen ze de met tikkie tikkie ijshockey dan toch de verdediging uit en scoort Rolan Loos de 1-3, maar schitterend opgezet door Ben en Akim, 28’18.

Eaters hield het tempo hoog, stoort vroeg en creëerde kans naar kans. En komt eigenlijk niet echt in de problemen in deze fase van de wedstrijd. Met nog 4 minuten in de 2e periode mocht Arne de strafbank opzoeken naar wat gerommel in de verdediging is het onze nummer 65 wat een tripping straf kreeg. Mechelen speelt goed rond en krijgt uiteindelijk een goede kans, maar Deniz was op post. Tijdens de powerplay hadden de Sharks nog een grote kans maar de puck word van doellijn afgehaald.

Ze spelen het restant van de periode vakkundig uit al deelde Mechelen vlak voor de buzzer nog een speldeprikje uit. Met 1-3 gaan de mannen naar de team en kan hun Equipment even drogen.

Begin derde periode was er opeens ‘boink’ als Mechelen op de paal schiet en Eaters wakker houdt, ze kunnen hier niet verslapen ondanks die zware wedstrijd van woensdag in de benen. Eaters kwam de eerste 5 minuten goed door van de 3e periode, wel rommelig veel puck verlies aan de beide zijden. Het is vooral hard werken in deze fase voor de mannen.

Maar met nog 10 minuten te gaan is daar dan de bevrijding voor Eaters met de 2e goal van Rolan na een assist van Mees, 1-4 49’28.  En is het verzet van Mechelen gebroken want een minuut later is het al 1-5 na een versnelling van Eaters is het Arne die hem maakt na goed voorwerk van Ben en Tijn, 50’29.

Na goed storen van en Akim en Brad werd Yevgen in stelling gebracht en hij vond met nog 2 minuten op de klok een gaatje en haalde de trekker over. De puck vloog hoog in de goal en de fles van de goalie ook, 1-6 57'43. Hij bepaalde met zijn goal ook meteen de eindstand!

Conclusie:
Tijdens 5 vs 5 op het ijs had Mechelen weinig in te brengen en had Eaters de controle over de wedstrijd en werd het uiteindelijk een makkelijke overwinning. Eigenlijk jammer voor Deniz door die rare stuit puck anders had hij een mooie clean sheet gehad.

Zondag:
Komende zondag  komt Heerenveen weer op bezoek, nu voor een wedstrijd in de Bene League competitie en telt deze wedstrijd ook mee voor het Nederlands kampioenschap. De Puckdrop is zoals altijd om 19:00 uur. Nog geen ticket? www.eaters.nl/tickets