Snackpoint Eaters Limburg laat op stoom!

19 november 2023

BEKER BeNeLeague Snackpoint Eaters Limburg – Mechelen Golden Sharks door Jos Janssen

Eaters komen laat op gang, maar nemen 5 punten mee uit het weekeinde.

De eerste ronde voor de beker van de BeNe-league nadert langzaam zijn einde. Geleen heeft nog 3 wedstrijden voor de boeg, waarvan vanavond er een van is. Maar eerst gaan we terug naar de wedstrijd van gisteravond tegen Leuven. Daarin heeft Geleen het zich weer bij de start heel moeilijk gemaakt door de eerste 2 periodes te verzuimen te scoren en dit wel door Leuven te laten doen. Na twee periodes stond Geleen al met 4-1 achter, waarbij Jorin Kustermans zijn eerste goal in deze competitie scoorde. Geleen moest uit een ander vaatje gaan tappen in de derde periode, wilden zij nog wat punten mee nemen. Die boodschap is aangekomen, want in de 3e periode wist Geleen terug te komen naar 4-4 door goals van Yevgen Fadyeyev (4-2), Rolan Loos (4-3) en met de goalie geruild voor een extra speler, Mees de Wit (4-4). Geleen toonde weer haar flexibiliteit en doorzettingsvermogen om overtime af te dwingen. Daarin was Geleen, die aan de winnende strike bezig was, ook de overtime naar zich toe te trekken. Met zelfs een speler op de strafbank wist Yevgen Fadyeyev de shorthanded goal te maken. Geleen mocht 2 punten mee naar huis nemen.

Vanavond staat Mechelen op het programma en ondanks dat Mechelen de rode lantaarndrager is, is deze wedstrijd ook nog lang niet gewonnen. Mechelen is taai en we moeten ook alle zeilen bijzetten om de winst in Geleen te behouden. Denk eraan dat Mechelen ook al eens Luik uiteindelijk met penalty-shots heeft overwonnen.

De wedstrijd van vanavond wordt gespeeld zonder de geblesseerden Luca Heutmekers en Lander Paulissen en zieke Akim Ramoul. Deniz Mollen is de starting goalie en de wedstrijd wordt geleid door Nick van Grinsven.

1e periode:

De wedstrijd start en Mechelen wint de face-off. Beide teams starten gezapig aan de wedstrijd en tasten elkaar nog wat af. Na een dikke drie minuten heeft Geleen al een kans als Mees de Wit alleen op de Belgische doelman af kan gaan. De doelman staat zijn mannetje en houdt het doel schoon. Drie minuten later kan Rolan Loos ook alleen op de goalie af gaan, maar verzuimd ook te scoren. Geleen creëert veel kansen, maar de puck wil er (nog) niet in. Pas in de achtste minuut moet Deniz Mollen zijn eerste redding doen. Halverwege de periode krijgt Geleen zijn eerste powerplay, maar het is Mechelen die scoort. Met een man minder weet Artsiom Anosov alleen op Deniz af te gaan en schiet vakkundig binnen. Nog binnen dezelfde powerplay weet Geleen de stand gelijk te trekken. Bij de aanval wordt de puck rond gespeeld en er staan veel spelers bij het doel als Lars van Sloun als laatste Geleense speler de puck nog aan raakt. De Belgische goalie zoekt de puck en draait over het ijs, maar ook zo de puck in eigen doel: 1-1. Geleen krijgt nog twee keer powerplay, maar die loopt vanavond niet zoals die moet lopen. Met de 1-1 stand gingen beide teams aan de thee.

2e periode:

De wedstrijd start en ook hier weet Mechelen weer de face-off te winnen. Nadat zij de puck verloren waren, kon Geleen de aanval gaan opbouwen, maar zover kwam het niet. Bij het aanvalsvak in schaatsend schiet Arne van Espen onverwachts vanaf de blauwe lijn. De Belgische doelman is hier niet op voorbereid en de puck vliegt mooi de linkerbovenhoek in: 2-1. Al na 25 seconden in deze periode komt Geleen op voorsprong. Na vijf minuten volgt er een beslissing die ik zelf niet kan uitleggen. Dennis Donders krijgt een 2 minuten straf en tegelijk krijgt Jacob Huyghe een 4 minuten straf voor high stick (speler met bloed). Hierbij moeten bij Mechelen 2 spelers de strafbank in.

Binnen die voorgaande vier minuten wist Mechelen wel weer de gelijkmaker te maken. Een minuut later neemt Geleen weer afstand door een doelpunt van Gabin Balhan (3-2) en Geleen heeft nu weer de draai gevonden. Ben Duperreault ziet Lars van Sloun naast het doel aan het wachten op een pass naar hem. Ben geeft de pass en Lars kan de puck zo binnen schieten in de ruimte naast de goalie: 4-2. Als dan Yevgen Fadyeyev de puck weet te onderscheppen en Rolan Loos weet te bereiken, weet hij deze mooie kans goed af te ronden: 5-2. Dat ging allemaal erg snel en de coach van Mechelen zag na deze goal dat het tijd was voor een time-out. Dat heeft toch wel even effect, want Mechelen weet toch nog te scoren: met een hard schot verschalkt Robert Baranovski de Geleense goalie en met een 5-3 stand werd de kleedkamer opgezocht.

3e periode:

De derde periode gaat over en weer en Geleen heeft de beste kansen. De Belgische goalie is alleen een sta in de weg voor Geleen. Toch is het Geleen weer die weet te scoren. Met Mordy Munichman op de strafbank blijft Ben Duperreault als enige Geleense speler in het aanvalsvak en weet de puck daar te veroveren. Ondanks dat er drie man zijn die hem van de puck proberen af te krijgen weet hij uit een bijna onmogelijke situatie toch te scoren: 6-3. Geleen begint door te drukken. Nadat de straf van Mordy Munichman is afgelopen, wordt hij nadat hij uit de strafbank komt al vrij snel aangespeeld. Hij kan alleen op de goalie af gaan, maar weet dan (nog) niet te scoren. Even later weet Yevgen Fadyeyev wel te scoren. Met een mooie schijnbeweging bij het doel, trekt hij de puck terug en wipt hem vervolgens in het doel: 7-3. Met nog een dikke minuut op de klok weet uiteindelijk Mordy Munichman ook zijn goaltje mee te pikken en zet de eindstand op 8-3.

Algemeen:

Geleen kwam vanavond (net als Gisteren) moeizaam op gang. Als het eenmaal gaat lopen, weet Geleen genoeg het netje te vinden. Er zijn de laatste tijd wel wat wedstrijden geweest, waarbij Geleen vanuit achterstand moest gaan werken naar de winst toe. Dat is tot nu toe wel goed gelukt, maar Geleen zal meer aan de eerste periodes moeten gaan werken. Aan de andere kant is het resultaat wat telt en dat ziet er weer goed uit.

Volgend weekeinde wedstrijden:

Volgend weekeinde zijn de laatste twee wedstrijden in de eerste ronde van de Beker van de BeNe-league. Geleen heeft dan op zaterdag de zwaarste uitwedstrijd tegen koploper Heerenveen op het programma. Heerenveen gaat vrijdag op bezoek in Den Haag. Diez speelt de derby in Neuwied. Neuwied treft ook nog Luik en Luik gaat nog op bezoek bij Leuven. Leuven op zijn beurt gaat naar Herentals, waar hun nog naar Mechelen gaan.

Op de zondag speelt Snackpoint Eaters Limburg thuis tegen Den Haag.

De koplopers zitten heel dicht bij elkaar. Met vijf ploegen zullen we komende weekend de eindstand gaan opmaken, waar de 4 beste doorgaan naar de Halve Finales van de Bene League Cup.

De sprong naar de koppositie heb je nog in eigen hand, maar je kunt ook zomaar terugvallen naar plek 5.