Menu

3-2 winst op Den Haag levert Geleen plaats in de halve finale Beker BeNe-league op.

26 november 2023

BEKER BeNeLeague Snackpoint Eaters Geleen – UltimAir Hijs Hokij Den Haag door Jos Janssen

Dit weekeinde is bepalend voor de halve finale van de Beker in de BeNe-league. Geleen kan zelfs op de 1e plaats terecht komen, maar kan ook als 6e eindigen en helemaal niet mogen deel nemen aan de halve finale. Daarbij was niet alleen het spel van Geleen belangrijk, maar ook wat de andere teams deden. De zwaarste wedstrijd, maar ook de belangrijkste om de 1e plaats werd gisteren in en tegen Heerenveen gespeeld. Heerenveen is momenteel koploper en bij alles winst voor de Eaters en verlies van Heerenveen bij Den Haag zou Geleen de 1e plaats kunnen bereiken.

Dus eerst maar eens terug naar gisteren tegen Heerenveen. Als in de eerste periode Heerenveen 2 spelers in de strafbank heeft zitten weet Ben Duperreaux het netje te vinden en start Geleen met een voorsprong. Maar als Geleen dan ook een straf pakt, weet Heerenveen de stand weer gelijk te trekken door een doelpunt van Frankie Pucci. Met gelijke stand en gelijke kansen werd aan de 2e periode begonnen. Binnen de minuut weet Mitch Koumans Geleen weer op voorsprong te zetten. Even later weet Frankie Pucci de stand weer gelijk te trekken en zelfs uit te breiden naar een 3-2. Geleen moet er dus in de 3e periode tegen aan en tijdens de powerplay weet Lars van Sloun de stand weer gelijk te trekken. Met nog een kwartier te spelen blijft de wedstrijd heel spannend en ook powerplay helpt de teams niet aan een andere stand. Overtime moet de beslissing brengen en beide teams hebben evenveel recht op de winst. Toch gaat Heerenveen er met de winst vandoor. Als Deniz Mollen zijn stick even kwijt is, weet onze plaaggeest bij Heerenveen zijn 4e doelpunt van de avond te maken: Frankie Puccie is verantwoordelijk voor alle 4 de Friese doelpunten. Geleen neemt niet geheel onbelangrijk toch een punt mee naar Geleen.

De wedstrijd tegen Den Haag staat vanavond op het programma en wil Geleen mee doen MOET Geleen vanavond minimaal 1 punt uit de wedstrijd zien te halen. Van Den Haag weten we dat deze ploeg eigenlijk te laag staat voor wat zij kunnen en blijkt ook een hele stugge en sterke tegenstander te zijn. Heerenveen heeft afgelopen vrijdag ook ternauwernood de winst tegen Den Haag mee naar huis mogen nemen (2-3) dus Geleen is gewaarschuwd. De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Van Grinsven en Geleen beging met Jowin Ansems in het doel.

1e periode:
De wedstrijd begint in een hoog tempo en beide teams laten zien dat ze voor de winst willen gaan. In de eerste twee minuten worden aan beide zijden kansen gecreëerd. Na drie minuten weet Joy Turpijn Yevgen Fadyeyev alleen tegen te houden door een high stick die Yevgen vol in zijn gezicht raakt. Gelukkig niet ernstig gewond, maar kennelijk wel wat bloed van Joy mag hiervoor 4 minuten gaan zitten. Pas na 2 minuten powerplay weet Geleen de score te openen. Na een hard schot van Ben Dupereault weet Lars van Sloun de rebound binnen te tikken (1-0). Dit doelpunt werd omgeroepen, maar nog voordat de omroepster was uitgesproken zat de tweede goal van de avond er ook al in. Bij een schot voor langs de goal (pass of schot) werd de puck wel nog even door de goalie aangeraakt, maar Mees de Wit stond goed gepositioneerd. De pass leek op het blad van zijn stick te komen en met een klein schot in open doel bracht hij de voorsprong naar 2-0. Het lijkt er op dat het bij Geleen gaat lopen. Toch is het Den Haag die weet te scoren. Bij een uitgestelde straf tegen Geleen weet Jeffrey Melissant de puck net het tikje te geven, waardoor deze in de goal beland: 2-1. Lang kan Den Haag van de aansluiter niet genieten. Twee minuten bouwt Geleen de aanval op en schaatsend het vak binnen is Yevgen de afleider waar de aandacht naar toe gaat. Hier maakt Akim Ramoul dankbaar gebruik van en met een hard schot, zoals we van hem gewend zijn, schiet hij de puck binnen: 3-1. Een minuut later weet Mees de Wit nog de kruising te raken, maar de stand veranderd niet meer deze periode.

2e periode:
In het begin van deze periode zie je dat Den Haag meer in haar spel komt. Den Haag is een paar keer gevaarlijk, maar Jowin Ansems is een sta-in-de-weg voor Den Haag. Geleen knokt voor elke centimeter ijs. Als dan Lars van Sloun naar de strafbank moet en Den Haag powerplay krijgt, weten zij de aansluiter te scoren. Op een hard schot van Jordy van Oorschot weet Bartek Bison de rebound binnen te schieten: 3-2. Ondanks over en weer een powerplay blijft de stand hetzelfde.

3e periode:
Den Haag begint wat fysieker te spelen, terwijl Geleen juist controlerend speelt. Je merkt dat Geleen ook nog de zware wedstrijd van gisteren in de benen heeft zitten. Toch biedt Geleen genoeg weerstand, maar Den Haag ruikt dat er mogelijk een gelijk spel in kan zitten. Den Haag begint te drukken, maar Geleen houdt stand. Halverwege de periode heeft Mees de Wit nog een geweldige kans, maar helaas geen score. Het is nog heel wat minuten die Geleen stand moet houden en de supporters kijken van het spel naar de klok en vice versa. Zelfs als Den Haag tijdens het spel de goalie wisselt voor een extra speler, weet Geleen die laatste anderhalve minuut stand te houden en wint deze zwaar bevochte strijd met 3-2.

Algemeen:
Geleen heeft dit weekeinde geknokt voor wat zij waard waren en alles gegeven. Dit wordt dan ook beloond met de 3e plaats. Geleen mag de halve finale voor de Beker van de BeNe-league spelen. Met evenveel punten als de nummer 2 (Diez) maar wel met een lager doelsaldo. Als je kijkt naar de ranking, dan liggen de eerste 5 ploegen wel heel dicht bij elkaar (37-34-34-33 en 31 punten). Iedereen kan van iedereen winnen dus er zijn kansen genoeg en ik denk dat niemand kan voorspellen wie uiteindelijk als grote winnaar uit de strijd kan komen.

Volgend weekeinde wedstrijden:
Onze tegenstander in de halve finale is Diez geworden. In een best-of-three zal de strijd worden beslist. De eerste twee wedstrijden zijn komend weekeinde al. Op vrijdag zal de uitwedstrijd in Diez worden gespeeld om 20:00 uur. Op zondag speelt Geleen haar thuiswedstrijd op de normale tijd om 19:00 uur. Mocht het dan nog nodig zijn zal de 3e wedstrijd in Diez worden gespeeld, maar daar staat de datum nog niet van vast. Deze zal, indien noodzakelijk, in ieder geval in het verslag van volgende week worden vermeld. Het beloofd zeker weer spektakel te worden. Twee gelijkwaardige teams, evenveel punten vergaard en de een na laatste stap naar de eerste prijs van het seizoen.

Dat wil ik zien…. U toch ook?

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram