Slechts een wedstrijd voor Laco Eaters dit weekend!

24 november 2016

Beste sportvrienden,

Ook dit weekend zullen onze mannen geen thuiswedstrijd spelen maar zullen as zondag om 18:15 uur wel de strijd aan gaan tegen, de nr. 2 van de ranking in poule B, Leuven Chiefs.

Afgelopen weekend werd er gespeeld tegen HIJS Den Haag. Een wedstrijd op het scherpst van de snede, maar waar onze mannen toch in de laatste minuten moesten capituleren. Met een eindstand van 1-3 voor de Hagenezen verlieten onze mannen zwaar teleurgesteld het ijs. Er had meer ingezeten maar het mocht niet zo zijn. Hard werken wordt niet altijd beloond.

Maar goed, as zondag dan de wedstrijd tegen Leuven. Leuven nam, tov vorig seizoen, afscheid van de makkelijk scorende Wahebe Darge en van David Vychodil, de strafbankkoning in de BeNeLiga vorig jaar. Daarvoor kwam de opvallend goed spelende Deniss Baskatovs over uit Eindhoven en is de 23-jarige Tsjech Martin Vachal gecontracteerd. Ook werd op het laatste moment de boomlange verdediger Gabriel Yeung bij de selectie gevoegd. Verder kwamen Jonathan Rymenants en Dennis Moesen over uit Heist en Patrick Callaert en goalie Mike Gysbrechts uit Herentals. Bekende namen als Maxime Pellegrims, Boris Kolyasnikov en Dean Thurura maken ook weer deel uit van de selectie van Gil Paelinck..

Leuven presteert erg wisselvallig dit jaar. Werd 3e in de competitie van de Belgische beker, wist van Herentals te winnen met 3-1, versloeg met ruime cijfers (9-2) Deurne, maar werd door zowel Herentals als Deurne in de return aan de kant gezet. In de BeNe-liga lijkt het team van Leuven het prima te doen, maar de tegenstanders betroffen Tilburg, Nijmegen,Groningen, Den Bosch, Luik en Eindhoven. Luik won overtuigend met 7-2, Tilburg won in overtime, Nijmegen en Den Bosch verloren met een minst mogelijk verschil (5-4 en 2-1) en alleen van Groningen werd met een overtuigende 2-7 gewonnen. Afgelopen zondag verliet het team na de 1e periode de wedstrijd in Eindhoven alwaar het tegen 2 matchpenaltys en 4 tegendoelpunten opliep. Kortom, Leuven lijkt een tegenstander die niet onderschat mag worden vanwege hun aanvalskracht, maar waar overall zeker wel 3 punten weg te halen zijn.

Opvallenste spelers bij Leuven zijn zonder meer Baskatovs en Vachal. Twee aanvallers die tot nu het overgrote deel van de Leuvense productie op zich nemen. Ook verdediger Gabe Yeung valt op, maar dan meer vanwege zijn 196 cm lange en ruim 100 kg zware postuur. Door de 2 matchpenaltys welke het team opliep tegen Eindhoven kunnen ze echter geen gebruik maken van Vachal en ook Maximme Pellegrims moet aan de kant blijven.

Voor wie zondag onze mannen wil gaan aanmoedigen, het adres van de Leuvense ijsbaan is: Ondernemingenweg 1 Heverlee (Leuven) Ik wens die mensen heel veel plezier bij de wedstrijd. Voor de thuisblijvers, houdt Eaters live in de gaten voor updates en wellicht een stream tijdens de wedstrijd.

Tot volgende week waar de uitwedstrijd in Zoetermeer en de thuiswedstrijd tegen Den Bosch op het programma staat.

Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram