Menu

Eaters verliest van Den Haag in de laatste periode in een minuut tijd de wedstrijd.

21 november 2016

BeNe-league Geleen – Den Haag door Jos Janssen!

Vanavond stond de 6e wedstrijd in de BeNe-leageu voor Geleen op het programma. De Eaters waren in tegenstelling tot de beker en de RB-schaal niet zo goed aan deze competitie begonnen. Met slechts 5 punten uit 5 wedstrijden bekleedt Geleen momenteel de 5e plaats in de vertekende uitslag van de competitie: er zijn teams die 5 wedstrijden hebben gespeeld, maar ook teams die er pas 2 hebben gespeeld in poule B. Directe tegenstander in de ranking is Leuven die de 3e plaats bezet met eveneens 5 wedstrijden en 7 punten. Vanavond speelden Geleen tegen Den Haag en het werd tijd om zelf weer eens de volle punten binnen te halen en Den Haag van de ongeslagen status af te brengen. Dat moest een hele kluif worden, want den Haag heeft een erg sterk team! Geleen trad wederom aan met good old “lampie” in de gelederen en had helaas afscheid genomen van “Bradsky” Westerman.

De wedstrijd van vanavond stond onder leiding van Jeroen Hesselberth. De starting goalie van Den Haag was Stoer, het Geleense doel werd vertrouwelijk verdedigd door Rowan Delill.

1e periode
De eerste periode trad Geleen aan met de aanvalslijnen Huovinen-Mens-Van Sloun, Engwegen-Heutmekers-Marx en Geurts-Evers-De Pont. Eaters begon sterk in de eerste minuten echter was verder wel wat slordig in de passing. Over en weer werd de verdediging onder druk gezet tot aan de 7e minuut. Den Haag komt op snelheid het aanvalsvak binnen en uit het boekje lag binnen 3 passes de puck achter de goed keepende Delill. Knal linksboven en Geleen kijkt tegen een achterstand aan: 0-1 (6:14). De wedstrijd golft over en weer en in de 9e minuut weet de goed spelende Kay Gielen vanaf de blauwe lijn een hard schot op Stoer af te vuren, die Lars van Sloun nog even aan raak. Maar helaas gaat de puck er niet in. Er is dit weekeinde genoeg gezegd over de refs in Nederland. Het maakt mij niet uit hoe men fluit, als men maar consequent fluit…. En ook dat mis ik vanavond weer. Enerzijds worden behoorlijke overtredingen weggewuifd, terwijl vaak voor kinderachtige overtredingen gefloten wordt. Zo ook in de 10e minuut waar Lampie een holding kreeg. HOLDING???? Tja, met veel fantasie kon je er voor fluiten… Geleen weet gelukkig deze kinderachtig gefloten straf goed te doorstaan doordat de verdedigers solide op hun plaats stonden en er een goede forechecking plaats vond. Den Haag kwam niet tot opbouwen. In de 13e minuut knalde Kay Gielen nog eens hard vanaf de blauwe lijn, maar ook deze mocht er niet in gaan. Normaal is als je ze zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander ze wel, dus toen in de 17e minuut Krzak een holdingstraf tegen zich kreeg hield ik mijn hart vast, maar gelukkig wist Geleen ook deze straf door te komen. Uiteindelijk raakte Den Haag gefrustreerd en liep in de laatste minuut tegen 3 straffen aan, waaronder een laffe slashing van Smith op de achillespees van Krzak. Met 2 man minder kon men aan de thee….

2e periode:
Geleen stapte met 2 man meer het ijs op en met bijna 2 minuten 5 tegen 3 man wist Den Haag knap het doeltje schoon te houden. Na 6 minuten weet Lambert Keulen nog de puck mooi te onderscheppen tijdens de aanval van Den haag en geeft een perfecte pass af, die helaas niet werd verzilverd. Nog geen 2 minuten later verliest Tom Marx de puck in het aanvalsvak en veroverd deze weer knap terug rond de blauwe lijn en geeft een pass op Lars Engwegen die alleen op de goalie af kan gaan. Geleen kijkt gespannen en Lars gaat voor de goal onderuit en er is voor de ref maar een keuze…. Tenminste dat dacht ik. Er werd geen penaltyshot gegeven, maar een 2 minutenstraf voor Den Haag voor holding. Helaas wist Geleen ook deze powerplay niet te verzilveren. Daar waar Den Haag nog in de 1e periode het overwicht had, begon Geleen in de 2e periode meer druk te zetten. Den Haag ging rommeliger te spelen totdat zij zelfs in de 17e minuut (36:30) met een man te veel op het ijs stonden. Geleen had deze periode slechts 29 seconden nodig om de gelijkmaker te scoren: 1-1 (36:59). Jeffrey bediende over links Krzak die een schot hard op Stoer afschoot, maar op het laatste moment van richting werd veranderd door Jord Smit. Met een goed gevoel werd de kleedkamer opgezocht.

3e periode
De hoop was hoog in de 3e periode. Kon Geleen de zegereeks van Den Haag stoppen en zodoende de aansluiting in de poule weer vinden? Geleen werd sterker en Den Haag werd rommeliger in hun spel. Na 6 minuten verdedigd Lars Engwegen wat ongelukkig, waardoor de puck over de boarding verdween… 2 minuten straf. Deze weet Geleen nog goed door te komen. Na een minuut of 8 gooit Kay Gielen zich voor de puck die hard op goal wordt geschoten en vangt deze met zijn lichaam op. Zichtbaar pijnlijk verdedigd hij verder en even later gooit hij zich weer voor de puck: KANJER!. In de 14e minuut krijgt Geleen nog een dot van een kans door de uitgebroken Joonas die alleen op Stoer af kan, maar het schot mist finesse en gaat over… Ondanks dat Geleen steeds sterker werd, werd in de 17e minuut de trekker over gehaald: 1-2 (56:29). Als Geleen dacht om dan nog een kans te maken, werd deze kans nog geen 13 seconden opgeblazen: 1-3 (57:12). Delill treft geen blaam en werd mooi uitgespeeld.
Eindstand 1-3!

MOTM:
Bij verlies geen MOTM, maar er waren wel wat spelers die er bovenuit staken: Kay Gielen, verdedigend sterk en strakke schoten; Rowan Delill hield weer aardig zijn netje schoon; Tom Marx die overal was, Justin Evers die 100% inzet toont en die je 3x in een paar seconde tegen komt. Al met al heeft Geleen zich kapot geschaatst, alleen was dit niet altijd even effectief.

Algemeen:

Van dit Den Haag hoeft Geleen niet te verliezen. Als men strak en geconcentreerd blijft spelen moet het goed komen. Lijnenwissel tijdens de wedstrijd snap ik (als leek) niet helemaal. Men traint hier toch op…?
De ref floot te wisselvallig om een voldoende te scoren (evenals de linesman). Dan laat ik nog in het midden voor wie hij het voordeligste floot…
Geleen staat met deze 6e wedstrijd steeds steviger op de 5e plaats met Den Bosch en Groningen achter zich die respectievelijk 3 en 2 wedstrijden minder hebben gespeeld(!). Met dit spel zal het Geleen nog veel moeite kosten om bij de laatste 4 uit te komen. Vanaf nu zullen toch meer wedstrijden gewonnen moeten worden. Men zal op zoek moeten gaan waarom het bij aanvang van het seizoen beter liep als nu. Volgend weekeinde is er geen thuiswedstrijd, wel spelen onze mannen in op zondag in Leuven. Op 3 december spelen we uit tegen Zoetermeer (uit poule A) en op zondag 4 december moeten ze proberen de winst tegen Den Bosch in Geleen te houden!

Ik ben er in ieder geval bij… jullie ook?