Playoffs in december!

21 december 2016

Beste sportvrienden,

Afgelopen weekend speelden onze Eaters haar 1e wedstrijd tegen Groningen. Een wedstrijd die vol in het teken stond van de jaarlijkse en een zeer geslaagde Teddybeertoss. Geen beste wedstrijd, waar Eaters na een slechte start gedwongen werd na periode 1 een 1-5 achterstand goed te maken. De eerste 5 minuten van periode 2 liet Eaters het spel zien wat ik altijd achter ze had gezocht. Vloeiende combinaties die resulteerden in 3 prima doelpunten. Daarna zakte het niveau maar wist Eaters toch via de overtime de uiteindelijk winst, met een 7-6 score, naar zich toe te trekken. Een punt onnodig verloren maar twee punten in de pocket.

Dinsdag 27 december gaan we beginnen met de halve finalewedstrijden tegen de Panters uit Zoetermeer. Een best uit 3 serie waar de winnaar zich direct kwalificeert voor de grote bekerfinale op woensdag 18 januari 2017 in Eindhoven. De andere halve finale zal worden gespeeld tussen het Friese Heerenveen en het Tilburg Trappers BeNe-team.

Zoetermeer en Geleen speelden een paar weken geleden al tegen elkaar in het kader van de BeNe-liga. Eaters trok via Luca Heutmekers en Jonas Huovinen de eerste periode naar zich toe. De treffer van Borgman vroeg in de tweede periode bleek niet de inleiding tot een spannende ontknoping. Eaters scoorde vijf keer op rij om de zege ruim naar zich toe te trekken. Jord Smit, Tom Marx, Lars Engwegen, Lars van Sloun en Justin Evers namen de treffers voor hun rekening en met een overtuigende 1-7 overwinning kon Geleen Zoetermeer weer verlaten. Een wedstrijd die heel veel vertrouwen gaf richting de aanstaande beker-playoffs.

Zowel Zoetermeer als ook Geleen vertoeven op dit moment in de sub-top van de BeNe-liga. Zoetermeer in poule A en Geleen in poule B. Opvallend dat in beide teams twee spelers er bovenuit steken qua rendement. Bij Zoetermeer zijn dat Skop en Staps. Skop speelde dit seizoen 19 wedstrijden waarin hij 49 punten verzamelde waaronder 22 doelpunten. Cas Staps verzamelde 44 punten in 21 wedstrijden waaronder 20 doelpunten. Twee spelers die dus extra aandacht behoeven. Bij onze Eaters zijn Lars van Sloun en Jeffrey Mens de mannen met de meeste goals en assists. Lars van Sloun vergaarde in 20 wedstrijden 13 doelpunten en een totaal van 35 punten en Jeffrey mens speelde 18 wedstrijden waar in hij 16 maal scoorde en 13 assists gaf en zodoende 29 punten bij elkaar sprokkelde.

Dit seizoen scoorde Zoetermeer 76 doelpunten en moest 72 tegendoelpunten incasseren. Geleen deed dat beter met 78 treffers en 51 tegentreffers maar nog belangrijker is dat Geleen veel minder afhankelijk was van Mens/Van Sloun om tot die productie te komen in tegenstelling tot Zoetermeer. Zoetermeer was voor 55% afhankelijk van het duo Staps/Skop terwijl dat bij het duo Mens/Van Sloun 37% betrof. Kortom Geleen bezit meer spelers die het netje weten te vinden.

Het beloofd een spannende PO’s te worden. Zeker dit seizoen vertellen behaalde resultaten uit het verleden helemaal niets over de toekomst. Wekelijks worden we in de BeNe-liga verrast. We zullen met vertrouwen, 100% in focus en er vol voor moeten gaan . Ik wens jullie heel veel plezier bij de wedstrijd.

Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram