Nic Vangog op try-out basis bij Limburg Eaters

20 augustus 2014

Limburg Eaters is een intentie overeenkomst met Nic Vangog aangegaan. Voor de ietwat “oudere” onder ons zal bij het horen van deze naam wellicht nog een belletje gaan rinkelen. Nic is de zoon van Rick Vangog. Om niet te veel in het cliché aspect “de zoon van” te blijven hangen, hier een korte flashback.

WK A-landen 1981: Nederland - Canada. Na 41 seconden wordt de “grote” speciaal ingevlogen NHL ster Guy Lafleur met een open ice-check gevloerd door Rick Vangog, deze beelden gingen de hele wereld over. Lafleur verklaarde later dat dit de beste check was wat hij in zijn hele carrieré ontvangen had. Rick heeft hierna in de hoogtijdagen van het Nederlands ijshockey de Nederlandse ijsbanen onveilig gemaakt.

De 23-jarige is een aanvaller van 196 cm en weegt 106 kg, ondanks zijn lengte is Nic een zeer sterke schaatser, met enorme technische vaardigheden, die de laatste jaren op National Collegiate Athletic Association (NCAA) Div 1 niveau actief is geweest. Door 2 blessures, die bij Eaters bekend en geheel hersteld zijn, waren Nic's activiteiten op een lager pitje komen te staan. Nic is op aandringen van 3 gerenommeerde personen van het Nederlands als ook het buitenlands ijshockey aangedragen als een “must have”.

Nic wil graag in Europa zijn ijshockey activiteiten voortzetten om wellicht in de voetsporen van zijn vader te treden. Hij is op dit moment bezig om zijn Nederlands paspoort aan te vragen, maar zal de komende 2 jaar nog als import te boek staan.

Volgens de insiders heeft Nic “een zelden zo’n hard schot gezien” in zijn bezit.

Nic is zich bewust van het feit dat de statistieken niet in zijn voordeel spreken en hij zich moet bewijzen en daarom is er dan ook een try-out met hem overeengekomen. Voor de technische staf is in deze het glas half vol en wordt Nic als een groot potentieel gezien.

Indien Nic een contract voor de rest van het seizoen kan afdwingen zal hij spelen onder nummer 14.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram