Mike Pellegrims: “Laat de druk maar lekker bij Den Haag liggen.”

2 februari 2024

Pellegrims – inmiddels 55 en assistent-trainer bij de Düsselforfer EG – won met Geleen de Beker van Nederland als speler (1993) en als coach (2010). Bij die laatste bekerwinst maakte de huidige coach van Snackpoint Eaters Limburg, Jeffrey van Iersel, als verdediger deel uit van zijn team. Alle reden om eens met hem van gedachten te wisselen over de aankomende bekerfinale tussen Geleen en Den Haag.

Mike: “Dat wordt ongetwijfeld genieten. Als speler en coach maak je dit soort wedstrijden niet heel vaak mee. Mijn ervaringen met bekerfinales met Geleen waren fantastisch. Ik koester deze speciale herinneringen daaraan nog steeds. Zeker in 2010 – wie had gedacht dat we toen het grote Den Haag zouden kunnen verslaan?” De buzzer beater van Mike Forgie in de slotseconde is inderdaad nog steeds legendarisch. Net als de reactie op TV van gast-commentator Marcel Houben.

Of hij nog tips en adviezen heeft voor Jeffrey en het team? “Nou, Jeffrey heeft genoeg ervaring met dit soort duels, als speler bij Tilburg en Geleen en daarna nog als coach. Dus die weet het wel. Maar als ik iets tegen hem zou moeten zeggen? Doe je ding, vertrouw op je buikgevoel. Geleen staat niet voor niets in de finale. Hou het simpel. Je hebt goede spelers, een goed team.” En naar de spelers toe? “Ga ervoor! Ga all-in bij elke shift en laat alles op het ijs! Maar geniet er ook van. Want dit wordt een unieke ervaring. Intense but not tense.”

En ook nog een boodschap voor de fans? “Tja, wat kan ik daar over zeggen: ze gaan ongetwijfeld weer voor een feestelijke sfeer zorgen, net zoals destijds in Eindhoven. De energie die daar toen van de tribune afkwam was ongelofelijk. Dat geeft je als speler echt iets extra’s. Dus: zorg voor die energie en geef Snackpoint Eaters Limburg zo die extra push.”

Tot slot wenst Mike iedereen in het Geleense veel succes in de bekerfinale: “Ik denk aan jullie op 4 februari. Voor degenen die de vorige bekerwinsten hebben meegemaakt, doe zoals ik: sluit jullie ogen, herleef die mooie momenten en weet dat het mogelijk is. En dat jullie in Den Haag moeten spelen: dat hoeft geen nadeel te zijn. Misschien levert dat nog extra druk voor de thuisploeg op. Bedenk maar dat elke wedstrijd bij 0-0 begint en 60 minuten duurt. Ga tot aan het gaatje, zoals wij dat in 2010 deden…”

Met dit interview komt onze terugblik op de finale van 2010 aan zijn einde en is het aan de mannen van 2024 om hun eigen herinneringen te maken komende zondag! En jullie als fans om ze daarbij te helpen. Zorg dat we zondag met onze 'Red Army', rond de 600 fans, een onvergetelijk feest gaan maken. 

We willen René Kramer en Ron Moors nog bedanken voor de contacten die overzee gelegd zijn en alle oud spelers die meegewerkt hebben!

beRED-y

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram