Menu

Eaters verliezen nipt de bekerfinale

4 februari 2024

bron: 1limburg

In een zeer spannende finale is het de ijshockeyers van Snackpoint Eaters niet gelukt om de landelijke beker te winnen. Hijs uit Den Haag bleek met 6-4 te sterk. In de laatste periode bij een stand van 4-4 liep Den Haag in de slotfase uit naar 6-4. Het Geleense team won in 2010 voor het laatst de landelijke beker. Ruim 600 supporters uit Geleen zaten op de tribune in de Uithof dat helemaal uitverkocht was.

Eerste periode
Het was UltimAir Hijs Hokij dat fel van start ging en veel kansen kreeg, maar de jonge goalie Jowin Ansems hield Eaters in de wedstrijd. Hijs Den Haag liet meteen zien waarom het favoriet was, in de eerste periode was het een eenrichtingsverkeer. Met nog zeven minuten te spelen in de eerste periode lukte het Hijs dan toch. De Canadees in Haagse dienst, Chad Niddery, maakte de eerste goal van de wedstrijd. Nauwelijks bekomen van de felicitaties, lag de puck er een minuut later aan de andere kant in. Een snel antwoord van de 'veteraan' in Geleense dienst, Lars van Sloun. De 33-jarige captain was net op tijd fit, hij raakte voor Kerst geblesseerd aan zijn knie.

Doelpuntenregen
Hijs begon meteen sterk aan de tweede periode, Raymond van der Schuit tikte de puck achter de goalie van Eaters. De twee teams speelden dit seizoen drie keer tegen elkaar, twee keer ging de winst naar de Haagse ploeg. Een paar minuten later stond het al 3-1 voor Hijs. Net op het moment dat Eaters spelers aan het wisselen was scoorde Van der Schuit zijn tweede van de wedstrijd. Voor de 2500 bezoekers was er genoeg te zien want Eaters maakte binnen een paar minuten de aansluitingstreffer. De Oekraïner in Geleense dienst, Yevgen Fadyeyev, maakte zijn 16e van dit seizoen. Toch was het Hijs dat verder uitliep door het afstandsschot van Joey Oosterveld, 4-2.

Echte wedstrijd
De derde periode begon zonder routinier Akim Ramoul die met een straf van het ijs moest. Een gemis maar toch begon Eaters brutaal en was het de Belg Arne van Espen die een prachtige aanval voltooide en de ploeg uit Geleen terug in de wedstrijd bracht, 4-3. Met nog 10 minuten op de klok in de laatste periode ging Fadyeyev op avontuur en bracht hij Eaters met een mooie, behendige solo op gelijke hoogte. De gelijkmaker werd groots gevierd met de meegereisde Geleense fans.

Powerplay
Hijs Den Haag profiteerde in de slotfase van de wedstrijd van een mannetje meer op het ijs en maakte de 5-4. Eaters dat al iedere keer terugkwam van een achterstand, kon het nu niet meer bolwerken. Uiteindelijk werd het 6-4 en prolongeert Den Haag de titel in het bekertoernooi.