Menu

Laco Eaters naar Belgie dit weekend!

25 oktober 2016

Beste sportvrienden,

Afgelopen weekend stelden onze mannen het thuisvoordeel in de beker-PO’s veilig door met ruime cijfers in Nijmegen te winnen, maar moesten eveneens ervaren dat, nu de BeNe-liga is begonnen, de tegenstand een stuk zwaarder zal zijn. Eindhoven Kemphanen gaf daar afgelopen zondag al een demonstratie van door met een 1-4 winst de Glanerbrook weer te verlaten. Na de oefenwedstrijd tegen Deurne het eerste team dat dit voor elkaar kreeg. Eaterscoach Jacq Geurts was heel duidelijk over de verloren wedstrijd. Jacq: “ Zondag zat het tegen. Eindhoven was feller in de duels maar maakte ook veel straffen, zoals we verwachten. Dan moet je soms tot 10 tellen en je niet laten meelokken. IJshockey is geven en nemen. Daarbij liep onze powerplay niet. Je ziet dat we elke keer 100 % moeten geven anders kan het alle kanten op. We krijgen nu een zware reeks, maar we kijken van wedstrijd tot wedstrijd en nu ligt alle focus op die volgende wedstrijd”.

Dit weekend spelen de Eaters geen thuiswedstrijd, wat niet betekent dat er niet gespeeld gaat worden. Zondag as. zullen onze mannen namelijk richting Herentals afreizen om daar de strijd aan te gaan met de plaatselijk HYC KwadrO, de kampioen van de BeNe-liga 2015-2016. Overigens niet de eerste keer dat beide teams elkaar in dit nog prille seizoen troffen. Tijdens de seizoensvoorbereidingen speelden beide teams al tegen elkaar. In de thuiswedstrijd wonnen onze mannen overtuigd met 3-0 en in de uitwedstrijd wisten de Eaters een 2-0 achterstand, via doelpunten van Meulenbeek en Evers (2x) nog om te zetten in een 2-3 voorsprong maar was het uiteindelijk toch Herentals dat met een 5-3 zege aan de haal ging. Kortom, op papier lijken beide teams aan elkaar gewaagd en beloofd het een interessant treffen te worden. Herentals was vorig jaar de dominante ploeg in het ijshockey van de lage landen. De Belgische beker werd gewonnen en uiteindelijk ook het kampioenschap in de BeNeLiga. Ten opzichte van dat team zag Hyc Bryan Kolodziejczyk en Vadim Gyesbreghs naar Frankrijk vertrekken en Jens Engelen, Tyler Melancon, Patrick van Noten en Mike Gysbrechts niet meer terugkeren op het Herentalse ijs. De rest van het team is grotendeels intact gebleven, terwijl ook Dries Leirs en Kevin van Looveren weer gesignaleerd zijn. Trevor Hunt is terug en met Jacob Laliberté is er een nieuwe Canadese aanvaller. Vincent Morgan zou pas later dit jaar aansluiten bij de selectie maar heeft inmiddels zijn ijzers al weer ondergebonden. Daarmee lijkt Herentals op papier niet zo dominant als afgelopen seizoen maar is wel gewoon een team om rekening mee te houden in de BeNe-liga.

Na de terugkeer van Vincent Morgan, wordt er in Herentals al gesproken over de zogenaamde MLM-line (Morgan-Laliberté-Morgan). Wellicht ook wel terecht. Waar iedereen inmiddels wel bekend is met de kwaliteiten van de gebroeders Morgan, is de 26 jarige Jacob Laliberé in een 5-tal wedstrijden hard op weg om het tijdperk Melancon, in België, te doen vergeten. De makkelijk scorende center van HYC wist inmiddels, in die 5 wedstrijden, 8 maal het net te vinden en gaf 10 maal een assist bij doelpunten van zijn teamgenoten. Kortom, deze Morgan-Laliberté-Morgan lijn, met de zeer ervaren verdediger Trevor Hunt erachter, is er een om serieus rekening mee te houden en een aangepast gameplan op los te laten. De wedstrijd, in het altijd gezellige halfopen ijsstadion aan de Vorselaarsebaan 60, zal in het teken staan van het “Halloween event” waar prijzen worden toegekend aan de best verklede “griezels” en vanaf 20:00 uur zullen de mannen hun strijd gaan strijden. Het verleden heeft ons geleerd dat dit in Herentals altijd op het scherpst van de snede gaat met alles erop en eraan.

Tot op de grens en soms erover. Voor wie gaat kijken, heel veel plezier bij de wedstrijd.

Jan Hofstede

Foto: Kurt Tops

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram