Sterk Eindhoven bezorgt Geleen eerste thuisnederlaag.

24 oktober 2016

23/10/2016 BeNe-league Geleen – Eindhoven door Jos Janssen

 

 

Vanavond stond de eerste wedstrijd in de BeNe-league op het programma tegen Eindhoven. Eindhoven doet niet mee aan de beker en heeft van de 3 gespeelde wedstrijden er slechts 1 verloren (tegen den Haag 2-3). Eindhoven heeft wel al tegen Nijmegen (9-2) en Tilburg (6-1) gespeeld eb van gewonnen. Geleen heeft tegen beiden al 2x gespeeld en ook allemaal gewonnen: Nijmegen 2-1 en 7-2, Tilburg 4-0 en 5-3. Nu zegt dat nog allemaal niets maar als we de standen naast elkaar leggen dan is het duidelijk dat Geleen nog een hele kluif zal krijgen aan dit Eindhoven. Eindhoven heeft tot nu toe altijd Deniz Mollen als starting goalie. Denis kan net zoals Rowan wedstrijden voor zijn team winnen en als hij zijn dag heeft, dan wordt het erg moeilijk…

 

De wedstrijd van vanavond stond onder leiding van Jeroen Hesselberth. De starting goalie van Eindhoven was zoals verwacht Deniz Mollen, het Geleense doel werd vertrouwelijk verdedigd door Rowan Delill.

 

De eerste periode maakt meteen duidelijk dat dit een ander Eindhoven is als die we afgelopen seizoenen hebben gezien. Eindhoven speelt geconcentreerd en wat vooral opvalt is: zij maken de checks af. Voor mij de opvallendste speler bij Eindhoven met # 24 Daniellus Nomanovas. Een snelle sterke speler die voor genoeg gevaar en snelheid in het spel zrgt. Terug naar de 1e periode. Na 5 minuten heeft Eindhoven powerplay met 5 tegen 3, echter verzuimd te scoren. Geleen gaat fel in de aanvalen als in de 8e minuut Eindhoven ook een straf krijgt Tom Marx een geweldige kans die wordt gemist. Luca had deze aanval mooi opgebouwd en verdiende een betere uitslag, maar helaas. Ook een to many man on the ice straf voor Eindhoven weet Geleen niet te verzilveren.  Met nog iets minder dan 4 minuten in de eerste periode had Geleen nog een mooie kans, maar die werd helaas niet afgemaakt. In de scrimmage voor de goal duwt M. Verschuuren nog een speler van Geleen tegen de goal waardoor Geleen weer powerplay krijgt. In deze powerplay breekt een speler van Eindhoven door en kan alleen op Rowan af, in een laatste poging wordt deze onderuit gehaald en blijft voor de ref niets anders over dan een penalty geven. Spanning allom maar er werd niet gescoord. Rechtsboven langs de goal enb volgens mij zat Rowan er nog even aan. Maakt niet uit, met 0-0 wordt aan de 1e pauze begonnen.

In de 2e periode wordt duidelijk dat de referee Jeroen Hesselberth het nivo van het ijshockey nog niet aan kan. Enerzijds fluit hij voor een holding op Krzak, welke geen holding was, anderzijds kijkt hij, ziet hij een high stick op Kay Gielen , of een duidelijke tripping op Glenn Bakx en fluit hier niet voor. Zo krijg je gefrustreerde spelers en zo gaat ook een wedstrijd uit de hand lopen!

Het drama gaat nog verder… na een duidelijke offside door Eindhoven waarop niet wordt gefloten, gaat de speler door op Rowan echter de goal wordt afgekeurd. In de daarop volgende onvriendelijkheden krijgt Jeffrey Mens 4 minuten aan zijn broek en Nomanovas 2. Eindhoven weer de powerplay. Hierin wordt gelukkig niet gescoord, maar na 12 minuten breekt wederom een speler van Eindhoven uit en de 0-2 is een feit!

Ook in de 13e minuut slaat Kluytmans die naar de strafbank moet onderweg Kay Gielen met de stick. Wat eraan vooraf is gegaan is nog steeds onduidelijk, maar Kay mag eveneens gaan zitten en de actie van Kluytmans wordt niet bestraft.

Met nog een minuut of 5 op de klok in de 2e periode zoekt Van Zoest Joey Geurts op in het eigen vak. Deze onvriendelijkheid wordt niet bestraft, maar hij volgt Joey wel het aanvalsvak in om vervolgens weer op hem in te beuken. Joey 2 minuten, Van Zoest 4 minuten. Met nog 3 minuten op de klok scoort Geleen en verdwijnt de puck achter Mollen, maar de scheids geeft hem niet. Tijdens de daarop volgende scrimmage mogen 4 spelers (2 Geleen en 2 Eindhoven) de bank gaan opzoeken. Opvallend was dat Lars van Sloun behoorlijk kwaad was en het gevecht aan wilde gaan… zo ken ik hem niet, dus er zal beslist wat zijn gebeurd. Uiteindelijk veranderd de stand deze periode niet meer en met 2 punten achterstand wordt de thee weggeklokt.

In de derde periode krijgt na amper 2 minuten Jeffrey Mens een dot van een kans, maar schiet net naast. Na 5 minuten klinkt na een hard schot op de goal van Geleen het felle geluid van de puck die op de paal bounced en de rebound daarvan wordt op een haar na gemist. Geleen komt goed weg.

De mooiste goal van de avond komt van Jeffrey Mens. De puck opgepikt uit eigen vak, slalomt hij zo om 4 spelers van Eindhoven heen om de puck vervolgens loepzuiver in het netje te droppen, 1-2… er is weer hoop!

In de 6e minuut laat Mike Verschuuren zien dat hij zich beter met iets anders kan bezig houden dan ijshockey. Na de nodige tikken tijdens de wedstrijd uitgedeeld te hebben, ontvangt hij nu een van de zwaardere straffen binnen het ijshockey: een spearing, dus een game!

In de powerplay van 5 minuten krijgt Lars van Sloun nog een mooie kans op de gelijkmaker, waarbij Tom Marx er eigenlijk beter voor stond. In plaats van de pass probeert hij het zelf echter de puck wil niet langs de sterk keepende Mollen. Met een man minder weet de # 24 nog een breakaway te forceren, echter Rowan laat zien waarom hij de sluitpost in Geleen is en weet ook deze (nog) te stoppen.  Geleen weet de druk op het Eindhovense doel op te bouwen en de coach van Eindhoven voelt dit ook. Hij neemt een time out en ik weet niet wat hij heeft verteld, maar direct na deze break weet Eindhoven de 1-3 op het scoreboard te zetten. Uiteindelijk voor de statistieken scoort Eindhoven ook nog de 1-4 in de laatste 2 minuten en het eerste thuisverlies is een feit.

Over de ref deze wedstrijd het volgende: Over en weer fluit hij aan beide zijden veel te snel af, terwijl de puck nog heel goed speelbaar was.

Bij Geleen werd voor veel kleine overtredingen gefloten, terwijl de zwaardere overtredingen tegen Geleen niet werden gezien of weggewuifd werden. Heeft Geleen daarom de wedstrijd verloren? Zeker niet. Eindhoven was vandaag gewoon beter…. Veel beter. Geleen kwam pas na de goal van Jeffrey Mens in de wedstrijd, maar was geen partij. Eindhoven speelde hard en geconcentreerd. Bij Geleen hadden helaas een aantal spelers hun dag niet. De wedstrijd snel vergeten en nu opbouwen en trainen naar volgende week toe.

Geleen staat met een wedstrijd gespeeld uiteraard onderaan in de poule. Dat zegt nog helemaal niets en ik ga ervan uit dat de spelers na alle winst in de bekerwedstrijden, nu weer met beide benen op de grond staan.

Volgend weekeinde speelt Geleen slechts één wedstrijd en dat is ook nog eens een uitwedstrijd op de zondag tegen Herentals. Een week later hebben de Eaters een van de zwaarste weekenden in de competitie. Op de zaterdag moeten de Eaters eerst de lange reis maken naar Heerenveen. Heerenveen, die ook betiteld wordt als een van de kanshebbers om de competitie te winnen heeft zich met de RB-schaal vergrabbeld aan Geleen. Zij zullen er alles aan doen om dit nog maals mee te maken en zullen uit zijn op revanche. Dit zal de eerste krachtmeting worden. Na de lange reis terug staat een dag later de volgende klapper op de agenda. Op zondag 6 november is de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Luik. Luik dat op papier eveneens een van de kanshebbers is om eerste te worden in de BeNe-league heeft zich dit seizoen versterkt met de topscoorder van Geleen van vorig seizoen: Akim Ramoul. Ik ben heel benieuwd wat Akim paraat speelt tegen zijn oude club… jullie ook? Kijken dus. Om 19:00 uur begint deze wedstrijd!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram