Menu

Kansen genoeg maar geen goals voor Eaters!

24 februari 2018

Onze Eaters wisten vanavond niet de finale van de Final Four te halen. Ondanks vele kansen en eigenlijk met vlagen goed spel stond er aan het eind van de wedstrijd een geflatteerde 6-0 eindstand op het scoreboard. Loon naar werken gaat vaak op, maar niet altijd in de sport.

Eaters begon scherp aan de wedstrijd en wist ook enkele 100% kansen te creëren maar mede door een sterk acterende Fabian Schotel niet af te werken. Een van richting verandert schot van Jurryt Smid zet de 1-0 op het scoreboard. Vervolgens een Haagse powerplay, waar een goalie interference gemist werd door de arbitrage en Donny von Musscher de 2-0 wist binnen te tikken.

De 2e periode was amper 5 minuten oud als dan ook nog Raymond van der Schuit in een power play situatie via de legguard van Rowan DeLil de 3-0 wist binnen te tikken. Drie onnodige en ongelukkige doelpunten tegen, maar ze tellen wel. Eaters kreeg nog voldoende kansen om het verschil te verkleinen maar kon deze niet benutten. Van de andere kant is het wederom Raymond van der Schuit die nog shorthanded weet te scoren en vlak voor het einde van de 2e periode is het Jeffrey Melissant die ook nog de 5-0 binnen schiet. De strijd lijkt gestreden.

In de derde periode beginnen we met een goalie wissel. Rowan Delil verlaat het ijs en Michael Sterkens neemt de plaats in tussen de palen. 15 minuten lang wist Michael zijn doel met kunst en vliegwerk schoon te houden maar in de 55ste minuut is het toch weer Jurryt Smid die in een powerplay situatie de 6-0 en daarmee de eindstand weet binnen te schieten.

Overall geen slechte wedstrijd van de Eaters maar zoals in eerder verloren wedstrijden tegen Den Haag maakten de special teams weer het grote verschil. Eaters kan met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten. Volgende week vrijdag beginnen de kwartfinales PO’s voor de BeNe-league. Geen enkele reden voor zorgen. Een Eaters zoals we vanavond zagen kan vol vertrouwen die strijd aangaan.

Andy Tenbult was uiteraard net als de spelers teleurgesteld maar wel heel duidelijk in zijn commentaar. “We verliezen het weer op de special teams. Daar wordt weer het echte verschil gemaakt. Daarnaast creëerden we zelf voldoende kansen maar kregen de puck er niet in. Dat is eigenlijk wel de rode draad door het hele seizoen heen. We leggen nu de focus op de kwartfinales. Een andere tegenstander en nieuwe kansen. We zullen iets gaan bedenken waardoor het tij nu wel onze kant op keert.”