IT'S PLAYOFF TIME | DE VOORBESCHOUWING OP LUIK/LIEGE

27 februari 2018

Voorbeschouwing kwartfinale tegen Luik Bulldogs - door Jan Hofstede

Afgelopen weekend speelden onze mannen de Final Four halve finale tegen HIJS Den Haag. Een wedstrijd waarin Eaters goed speelde maar desondanks met een geflatteerde 6-0 nederlaag het strijdtoneel moest verlaten. Niet een geheel onverwacht verlies aangezien Den Haag in het gehele seizoen slechts 2 wedstrijden heeft verloren. Nu kan het vizier volledig gericht worden op de eindfase van het seizoen. De PO’s van de BeNe-League.

Voordat we de tegenstander gaan voorstellen willen we eerst nog een huishoudelijke mededeling doen die menig fan zal waarderen, afgelopen woensdag tegen Dusseldorf stond er als proef weer een drankpunt in de hal, dit gaan we zondag weer doen. De bar staat bij de nooduitgang voor de staantribune, de rokers onder ons kunnen daar ook in de pauzes via de nooduitgang naar buiten om te roken, volg de instructies van onze stewards in deze. Wij danken Ricars voor de medewerking!

Tegenstander is in de kwartfinale van die PO’s Luik Bulldogs. Eaters en Luik troffen elkaar 2 maal dit seizoen in de BeNe-league competitie. In Luik wisten de Eaters te winnen met 3-6 en in Geleen moesten de Eaters de winst aan Luik laten. Eindstand 7-8. Op papier twee tegenstanders die elkaar wel liggen en waar een open serie zonder echte favoriet te verwachten valt. De winnaar uit deze serie zal in de halve finale aantreden tegen de winnaar van de serie Heerenveen-Amsterdam.

Luik bereikte de PO’s door 54 wedstrijdpunten bij elkaar te sprokkelen tegen 42 punten voor de Eaters. Met 160 gescoorde doelpunten is Luik het op één na meest scorende team in competitie. Eaters heeft daar veel meer moeite mee. 98 doelpunten wist Eaters te scoren in de reguliere competitie. Daar staat echter tegenover dat Luik meer doelpunten moest incasseren als Eaters. Het saldo is daar met 104 tegentreffers tegen 77 stevig in Eaters voordeel.

In de onderlinge wedstrijden wist het Luikse team 11 maal te scoren tegen 13 doelpunten voor de Eaters. Van die 11 Luikse treffers vielen er 7 uit een powerplay situatie. Eaters wist 4 maal uit powerplay te scoren. Van die 7 PP-goals tegen, werden er 6 gescoord door de Luikse PP-line met Akim Ramoul, Nicholas Rivait en topscoorder Thomas-Cheyne Matheson. En daarmee wordt gelijk ook het grote manco van dit seizoen zichtbaar.

In vrijwel alle verloren wedstrijden van de Eaters dit seizoen, net als afgelopen zaterdag in de Final Four, spelen de special teams van de tegenstander een hoofdrol. Luik is geen uitzondering. Dáár wordt het grootste verschil gemaakt en daar is dus ook veel winst te boeken. Enerzijds uiteraard door van de strafbank te blijven en anderzijds door iets te verzinnen waardoor de special teams van de tegenstander minder effectief is of zijn. Werk aan de winkel voor coach Andy Tenbult en zijn mannen.

Belangrijkste spelers bij Luik zijn de eerder genoemde Akim Ramoul, Nicholas Rivait als aangever en topscoorder Thomas-Cheyne Matheson. Maar ook Bryan Henry met 20 doelpunten en 23 assists mag niet onderschat worden. Vier spelers die allen ruim 2 punt of meer per wedstrijd binnen sprokkelen. Of de geblesseerde Yorin de Smet inmiddels weer voldoende hersteld is van zijn blessure is nog niet bekend.

De 1e wedstrijd uit deze serie wordt zaterdagavond om 19:00 uur in Luik gespeeld en het 2e treffen daags daarna op zondag 4 maart om 19:00 in Geleen. Voor wie de Eaters wilt steunen in Luik, er staat een busreis op het programma (bij voldoende aanmelding). Voor slechts 12.- (parkeren alleen is al duurder) kan je met de bus mee. Door een mail te sturen naar Rianne Hofs via Riannehofs@hotmail.com onder vermelding van "Bus Luik aanmelding" naam en het aantal personen kan je je verzekeren van een plaats.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram