Menu

Jorin Kustermans (19) keert terug naar Geleen

23 juni 2023

De jonge Belgische aanvaller (geboren in Beringen) speelde vanaf zijn 14e in Geleen en kwam naast de jeugdteams in het seizoen 2019-2020 ook 13 wedstrijden uit voor het Eerste Divisie-team van Smoke Eaters. Hij scoorde toen één keer en liet één assist noteren. Daarna verkaste hij naar Canada en speelde hij voor Pilot Mound (Manitoba) en Terrebonne (Quebec). Ook werd hij opgeroepen voor het Belgische nationale team.

Jorin: “Ik heb voor Geleen gekozen omdat ik daar al eens gespeeld heb en er dus nog veel mensen ken. Ook coach Jeffrey van Iersel spreekt me enorm aan. Hij doet alles om te winnen en zo’n coach wilde ik graag in de bank hebben staan van het team waar ik voor speel.”

Welke doelen streeft hij persoonlijk na? “Goede wedstrijden spelen,” aldus de links schietende forward, “en me niet laten beïnvloeden als er mindere wedstrijden zijn. En natuurlijk een goede band creëren met de rest van het team en de fans.”

Voor die fans heeft hij de volgende boodschap: “Ik ben blij om terug in mijn vertrouwde omgeving te spelen en hoop dat we leuke wedstrijden kunnen laten zien aan de supporters.”

Coach Jeffrey van Iersel: “Ook met Jorin heb ik al langere tijd contact en afgelopen jaar heb ik hem uitgenodigd voor de nationaal team trainingen. Hij hield zich als 19-jarige prima staande tussen de grote jongens. Jorin is een sterke schaatser die over een goede basistechniek beschikt. Bovendien kan hij het spel goed lezen, zowel met als zonder puck. Jorin is daarnaast ook een speler die de strijd aangaat en altijd 100% inzet geeft. Hij is een jongen die in zichzelf wil investeren om een betere ijshockeyer te worden de komende jaren.”

Jorin gaat bij Snackpoint Eaters Limburg spelen met rugnummer 90.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram