Het gaat nu echt beginnen; RON BERTELING SCHAAL

20 september 2016

Door Jan Hofstede:

Beste fans, As. Zondag 25 september, en LET OP !!, om 15:00 uur gaan we dan echt beginnen aan het seizoen 2016-2017. Nadat eerst door de Nederlandse IJshockey Bond de bekende awards worden uitgereikt zal de strijd om de Ron Bertelingschaal, tussen onze Eaters en de Unis Flyers, losbranden. Hier een voorbeschouwing.
Waar Laco Eaters een “roerig” voorseizoen achter de rug heeft, waar afscheid werd genomen van oa. Erik Tummers, Jeffrey van Iersel, Akim Ramoul, Don Geerts, David Arvay, Mordy Munichman en Sander van Leeuwen, bleef het in Heerenveen behoorlijk rustig.
De Nederlands kampioen van afgelopen seizoen bleef,op het verlies van 2 jeugdspelers na (Vermeulen en Bruinsma), vrijwel intact. Alleen Harry Matheson (61 pnt in 40 wedstrijden) werd vervangen door Cory Macinthosh. Eaters wist het verlies aan speelkwaliteit enigszins te beperken door de ervaren Pool Sleawomir Krzak en de Fin Jonaas Huovinen aan te trekken maar zeker ook door de terugkeer van onze goaltjesdief Jeffrey Mens. Ook de talentvolle Justin Evers (ex-Den Bosch) werd bij de selectie gevoegd net als Rick van Haren.

Laco Eaters begon ijzersterk aan haar voorbereiding. Een topfitte selectie melde zich bij coach Jacq Geurts en de 1e oefenwedstrijden begonnen voortvarend. Eerst werd Zoetermeer met 5-3 verslagen en daags daarna werd ook, de huidige kampioen, HYC Herentals met 3-0 overwonnen. Afgelopen zondag moesten onze mannen echter, mede door een zwakke 1e periode, de zege aan het behoorlijk versterkte Deurne laten. De einduitslag bleef hangen op 4-6.

Heerenveen oefende afgelopen weekend twee maal tegen Amsterdam. De 1e wedstrijd in Leeuwarden werd een nipte 3-2 zege voor de Friezen maar daags daarna wisten de Flyers de wedstrijd in Amsterdam met 0-4 eenvoudig naar zich toe te trekken.

De verwachting is dat Heerenveen als de grote favoriet aan de wedstrijd zal beginnen waarmee onze mannen automatisch in de underdogpositie worden gedwongen, maar dat is geen probleem. Tegenover de kwaliteit van Unis Flyers staat een Eaters wat langer in voorbereiding is en de selectie is opvallend fit.

Een goede wedstrijdmentaliteit vanaf seconde 1 is broodnodig. Scherp aan de wedstrijd beginnen. Hoe langer onze mannen de Friezen kunnen bijbenen en hoe langer de wedstrijd duurt hoe meer de klok in ons voordeel kan gaan tikken. Dat met de nodige steun van ons publiek kon het wel eens laten spoken in onze hal.

Tot zondag en heel veel plezier bij de wedstrijd.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram