Menu

Massief Phantoms Antwerpen bezorgt Eaters Geleen het 1e thuisverlies.

19 september 2016

Teampresentatie: Vandaag stond de teampresentatie op het programma, voorafgaande aan de laatste oefenwedstrijd. Zoals we al jaren gewend zijn, was ook dit jaar deze presentatie mooi verzorgt en een lust voor het oog. Vlammen, rook en gekleurd licht zorgde voor een mooie ambiance. Bij deze presentatie werd ook bekend dat Luca Heutmekers weer aan de selectie was toegevoegd.  De Slowaaks speler op proef was afgevallen en de Finse speler Jonas Huovinen is laatste import aan de selectie toegevoegd. Helaas hadden de spelers de nieuwe shirts nog niet aan, maar dat komt beslist wel nog bij de volgende wedstrijd.

De laatste oefenwedstrijd tussen Geleen en de Phantoms stond vanavond op het programma. De Phantoms hebben zich goed versterkt en mogen zeker mee gaan doen voor de prijzen.  De wedstrijd stond onder leiding van Den Brabander.

Gelijk bij het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat de Belgen waren gekomen voor de winst. Zij gingen gelijk voortvarend aan de slag. Na 49 seconden liet Rowan Delil zien wat hij in huis kan hebben. Na een schot op goal en de rebound daarop wist hij tot twee keer toe een open kans van de Belgen te keren. Ik had al twee keer de goal geteld, maar Rowan wist het netje miraculeus schoon te houden.

De Belgen bleven druk houden en Rowan heeft in de eerste 5 minuten van de wedstrijd een aantal goede saves moeten leveren. Na vijf minuten verloor Lars van Sloun, spelende als defence de puck en met een mager maar houdbaar schot schoof de puck tussen de legguards van Rowan door. 0-1 stond op het scorenboard.  Nadat een minuut later Jeffrey Mens op de strafbank zat wisten de Phantoms uit een overtalsituatie te scoren. Na een schot op goal werd de puck even van richting veranderd en schoof de puck wederom tussen de legguards van Rowan door…. 0-2. Halverwege de eerste periode probeerde de Eaters zich te herstellen en kwamen de eerste kansen voor de Eaters, echter na 12 minuten spelen lag ook de 0-3 in het netje achter Rohan. Bij een gedeeltelijk gescreend schot schoof de puck voor de 3e maal tussen de legguards door. Eaters speelde rommelig en konden ze dan geen tegengas geven…? Jawel hoor, in dezelfde minuut tikte de laatst bekend gemaakte speler, Luca, de puck tussen de kleine ruimte tussen de legguard en de doelpaal door de goal in. Hoppa, eindelijk die misselijke 0 van het scorenboard: 1-3. De Eaters eindelijk wakker(der) maar in de laatste minuut voor de thee schieten de Belgen met een afstandsschot de 1-4 binnen. De indruk van de Eaters in de eerste periode was niet goed. Daar waar in de eerdere oefenduels al mooie lijnen en strakke passes waren te zien, was het nu een vermoeid ogend Eaters met rommelige passes, persoonlijke fouten en een puck die steeds van de stick af sprong. Het was te hopen dat Eaters zich zou gaan herpakken!

De 2e periode ging redelijk gelijk op en in de 5e minuut volgt een schot op goal, waarbij Lars Engwegen de rebound mooi weet in te tikken. 2-4 op het board en dat geeft weer hoop.  De wedstrijd word ook wat grimmiger en nog geen minuut later is er een scrimmage voor het Geleense doel, waarbij de Belgen het toch weer voor elkaar krijgen om de puck naar binnen te tikken. 2-5…. Tijdens de scrimmage vallen wat tikken over en weer en van beide teams mag iemand de strafbank opzoeken. Kort daarna worden nog wat visitekaartjes over en weer uitgedeeld, wat resulteerde op een overtal aan Belgische kant. Vanuit deze situatie wist men in deze powerplay enkele seconden voordat Geleen ook weer voltallig op het ijs zou staan de 2-6 binnen te tikken. Vanachter de goal werd de speler die geheel vrij voor het Geleense doel stond op maat bediend. In de 14e minuut vergrabbelde een Belgische speler zich aan de puck, waarna Tom Marx een break-away had en liet zien waar hij goed in was. Alleen op de Belgische doelman af en met een mooie schijnbeweging voorlangs om met een backhandschot de puck achter de goalie te schieten. 3-6. Geleen begon langzaam in de wedstrijd te komen en de Belgen bemerkten dat ook. Het spel werd harder en grimmiger, maar de goed fluitende de Brabander hield het fair en in de hand.

De 3e periode werd Rowan als goalie gewisseld voor Stef Verhulst. Ik had deze goaliewissel eerlijk gezegd wat eerder verwacht, aangezien Rowan niet geheel lekker in de wedstrijd zat.

Na 5 minuten kregen de Belgen een straf na een boardingpenalty op Kai Willems. Ik vraag mij af of de reff het had gezien, want volgens mij floot hij op aangeven van het publiek. Het zij hem vergeven, want hij floot deze wedstrijd sterk! De overtal werd helaas niet in punten omgezet.  Ook later in de 10e minuut van de periode waarbij zelfs een 5-3 overtal voor Geleen ontstond werd dit niet verzilverd. Het duurde tot 5 minuten voor tijd eer de (uiteindelijke) eindstand op het scoreboard gezet kon worden. Vanuit een powerplaysituatie scoorde Jeffrey Mens op aangeven van Lars van Sloun en Tom Marx de 4-6 binnen.

Nog geen minuut later, scoorde Geleen zelfs de 5-6, tijdens een uitgestelde straf voor Belgische zijde, echter de goal werd helaas afgekeurd, omdat na het fluitsignaal werd gescoord. De uitgestelde straf werd gegeven door een overtreding op Kay Gielen, echter doordat hij dit zelf ging rechtzetten (checking to the head), mocht Kay zelf het langste in de box gaan zitten… Geleen haalt zelfs op het einde van de wedstrijd de goalie van het ijs, maar het mocht niet meer baten. Eindstand 4-6.

Algemene indruk van de wedstrijd: Geleen oogde vermoeid en nu een aantal spelers weg zijn gevallen, die buiten de selectie zijn gevallen, moet men zich weer gaan hervinden. Een aantal persoonlijke fouten deden ons deze wedstrijd de das om. Men zegt wel eens: “ een slechte generale zorgt voor een goed eindresultaat”. Laten we hopen dat dit voor ons ook geldt.

Volgende week zondag staat de eerste echte prijs van dit seizoen op het programma: de Ron Bertelingschaal. We moeten dan in Geleen aantreden tegen Heerenveen. Heerenveen heeft ons vorig jaar de das om gedaan tijdens de bekerfinale en ook in de kwartfinale om het landskampioenschap. Laten we volgende week daarop revanche nemen en de schaal in Geleen laten blijven!

Ik hoop jullie volgende week weer allemaal in de hal te zien, want de RBS belooft een spektakelstuk te worden tegen Heerenveen. Tot volgende week!

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram