Menu

Geleen doet wat het moet doen: 3-2 tegen Diez.

28 januari 2024

Voor vanavond staat het Duitse Diez op het programma, maar eerst even terug naar gisteren. Toen speelde de Eaters de uitwedstrijd tegen Luik. Eaters had welliswaar Lars van Sloun terug in de gelederen, maar misten wel Mordy Munichman, Kay Gielen, Joshua Blairon, Mitch Koumans, Rolan Loos, Luca Heutmekers. Daarnaast heeft Tom Marx maar 1 periode gespeeld. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en Luik komt in de eerste periode nog op 2-0 voorsprong, maar uiteindelijk weet Ben Dupereault er 2-1 van te maken. De 2e periode (zonder Tom) weten de Eaters nog langszij te komen, maar binnen 4 minuten loopt Luik uit naar 4-3 (goals Geleen door Akim Ramoul en Lars van Sloun). Deniz Mollen wordt gewisseld door Jowin Ansems, maar hij mocht ook al binnen een minuut achter zich graaien (5-3). Een time-out geeft wat lucht en wederom weet Akim te scoren: 5-4. Ook in de 3e periode weet Akim weer het netje te vinden en de gelijkmaker neer te leggen. Toch was het allemaal niet genoeg als zes minuten voor tijd Luik de winst al naar zich toe haalt. De empty netter daarna is voor de statistieken. Geleen verliest marginaal met 7-5 in Luik.

Vanavond zijn we “wat” completer en zullen Kay Gielen, Rolan Loos weer van de partij zijn.

Dan de wedstrijd van vanavond: Het Duitse Diez is een tegenstander waar je ook alles van kan verwachten. Met twee verliespunten minder, maar wel drie wedstrijden minder gespeeld een geduchte tegenstander. Daarnaast heeft Diez het vorig weekeinde met 5-1 van koploper Den Haag gewonnen. Een flinke kluif dus. Deze wedstrijd is de laatste wedstrijd voor de Bekerfinale tegen Den Haag volgende week, dus het is te hopen dat wij zonder schorsingen, blessures en zieken de wedstrijd door komen. Bij Geleen staat Jowin Ansems in het doel en de wedstrijd staat onder leiding van Nick van Grinsven.

1e periode: 
De eerste grote kans is voor Geleen als Tijn Jacobs de Duitse goalie op zijn pad tegen komt. Al na vier minuten valt de eerste straf doordat Diez met een man meer op het ijs staan. Tijdens de straf weet Geleen (nog) niet te scoren, maar 14 seconde nadat Diez weer compleet is wel. Bij de aanval stormen Ben Duperreauxlt en Lars van Sloun het aanvalsvak binnen en als de pass van Lars naar Ben weer terug komt schiet Lars de puck tussen de legguards van de goalie het doel in: 1-0. De Eaters zitten er goed op en creëren de ene kans na de andere. Halverwege de periode deelt Akim Ramoul de bekende harde check uit en de speler van Diez blijft groggy op het ijs liggen. Gelukkig kan deze uiteindelijk weer opkrabbelen en verder spelen. Beide teams krijgen nog powerplay, maar halen daar geen winst uit. Daar waar Diez gevaarlijk wordt, staat Alwin een puike pot te keepen. Met nog 18 seconden te spelen vergroot Geleen zijn voorsprong. Tijdens de aanval haalt Yevgen Fadyeyev onverwacht hard uit en schiet de puck rechtsboven in het hoekje: 2-0. Een mooie stand om aan de thee te gaan beginnen.

2e periode: 
Al vroeg in deze periode krijgt Diez powerplay, maar het is juist Geleen die gevaarlijk is. Met een man minder weten twee Geleense spelers op het Duitse doel af te stormen, maar ook hier staat een goede goalie in het doel. Geleen heeft tot nu toe het betere spel en de Geleense trein begint weer te lopen. Beide teams krijgen powerplay, maar daar wordt niet in gescoord. Wel weet Diez als ze nog niet compleet zijn één seconde voor tijd te scoren. Knullig puckverlies vlak voor de Geleense goalie luidt dit doelpunt in. Diez maakt daar dankbaar gebruik van en scoort de 2-2. Het staat weer gelijk en de kansen zijn gelijk. De wedstrijd moet dus in de 3e periode worden beslist.

3e periode:
Geleen start met een speler meer op het ijs. Diez heeft nog een straf open staan. Tijdens deze powerplay breidt Yevgen Fadyeyev goed voor en schaatst over de achterlijn richting doel. Ben Duperreault gaat vanaf links naar het doel en Yevgen geeft op het juiste moment de pass die Ben alleen maar nog hoeft binnen te tikken: 3-2 (achteraf de game-winner). Beide teams krijgen powerplay, maar weten niet te scoren. Het blijft met maar een doelpunt voor spannend en Diez weet dat het alles of niets is en begint te drukken. Geleen doet zijn werk en gaat voor elke centimeter ijs. Een time-out en het inwisselen van de goalie voor een extra speler brengt Diez geen doelpunt meer en in een zwaarbevochten strijd houdt Geleen de drie punten in eigen huis.

Algemeen:
Gelukkig is Geleen zonder blessures of schorsingen de wedstrijd door gekomen. Geleen heeft deze week nog genoeg te doen in de voorbereiding naar de bekerfinale tegen Den Haag. Ik ga ervan uit dat de coach Jeffrey van Iersel alle kopjes de juiste kant op weet te krijgen en we er dan ook zondag helemaal klaar voor zijn!

Wedstrijd volgend weekeinde:
Dan staat het weekeinde in het teken van de bekerfinale tegen Den Haag. Dit zijn de wedstrijden waar niets over valt te zeggen. Een wedstrijd op zich, waarbij het team die de zaakjes het beste op de rails heeft kan winnen. Ik ben er zelf niet bij in Den Haag, maar wens de supporters en het hele team van de Eaters uiteraard heel veel succes en plezier toe.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram