Menu

Hattrick Akim en 2x twee doelpunten achter goedmaken net niet genoeg voor de winst in Luik

27 januari 2024

Vanavond vanachter de PC de uitwedstrijd tegen Luik bekeken. Geleen heeft sinds vanavond Lars van Sloun weer terug in de gelederen, maar mist meer dan 1 lijn. Afwezig waren Mordy Munichman, Kay Gielen en Joshua Blaron. Hierdoor had Geleen maar 4 verdedigers tot zijn beschikking. Aanvallend waren Mitch Koumans, Rolan Loos en Luca Heutmekers afwezig. Na de eerste periode verliet ook nog Tom de ijshal, op weg om papa te worden... succes!

De wedstrijd stond onder leiding van Hub van Grinsven en het Geleense doel werd verdedigd door Deniz Mollen.

1e periode:
Luik start sterk. Luik voert direct de druk op het Geleense doel als Bryan Kolodziejczyk vanachter het doel de puck heeft. Hij ziet Hugo Reinhardt vrij richting het doel op kan schaatsen en als hij de puck krijgt kan hij de hoek zelf uitzoeken. 1-0 na 28 seconden. Ook als Geleen een powerplay krijgt weten zij niet te scoren. Luik kan de voorsprong nog verder uitbouwen als Bryan Henri een rebound binnen schiet: 2-0. Toch zijn de teams aan elkaar gewaagd en creëert Geleen genoeg kansen. Zij zijn zeker niet de underdog. Halverwege de periode kan Geleen dan ook weer wat terug doen. De waarde van Lars van Sloun wordt weer bewezen, als Ben Duperreault in het neutrale vak de puck weet te veroveren. Samen met Lars naar elkaar passend gaan ze het aanvalsvak in als Ben met puck voorlangs de goalie schaatst en binnen schiet: 2-1. Buiten wat straffen geen wapenfeiten meer in deze periode.

2e periode:
Geleen heeft bij de aanvang nog een minuut powerplay, maar kan nog niks terug doen. Dat verandert een halve minuut nadat Luik weer compleet was. Bij de aanval neemt Yevgen Fadyeyev de puck mee naar rechts en ziet Akim Ramoul links naast het doel vrij staan. Het schot van Yevgen gaat voorlangs en komt bij Akim terecht die het lege doel binnen kan schieten. Heel belangrijk want het staat weer gelijk: 2-2. Kort hierna schiet Matteo Castronovo de puck over de boarding en mag gaan zitten. Luik drukt, maar het is Geleen die bijna scoort. Ben Duperreault kan uitbreken en oog in oog met de Luikse goalie wint de goalie. In de 27e minuut bouwt Lars van Sloun een aanval op en ziet Ben Duperreault vrij voor de goal staan. Ben weet echter wederom de goalie op zijn pad te vinden. De rebound pakt hij op en geeft de pass op Lars van Sloun. Lars schoot eerst nog tegen de schaats van een defence, maar de rebound werd zuiver binnen geschoten: 2-3 en Geleen stond op voorsprong! Geleen begint wat sterker te worden, maar het is toch weer Luik die weet te scoren. Bryan Kolodziejczyk weet de puck door de benen van Denis binnen te schieten: 3-3. En dan heeft Luik weer zelfvertrouwen en gaat het snel. Drie minuten later staan veel spelers voor de goalie. Deniz heeft geen zicht en Bryan Henri maakt hier gebruik van en schiet binnen: 3-4 . Dit was een teken voor de coach Jeffrey van Iersel om de Geleense goalie te wisselen. Joan Ansems mocht het overnemen, maar binnen de minuut scoorde Boet van Gestel de 5-3. Eveneens een gescreend schot waar Luik handig gebruik van maakt. Binnen 4 minuten van voorsprong 2-3 naar achterstand 5-3. Genoeg voor Geleen om een time-out aan te vragen.  Toch speelt Geleen verder in haar kracht: niet de kopjes laten hangen, maar gewoon voor je kansen gaan. Dat wordt dan ook verzilverd als Akim helemaal vrij voor het doel staat te wachten. De puck gaat over drie schijven van Bradley Forrest naar Mees de Wit die hem doortikt op de vrije Akim. Deze laat dit soort kansjes nooit schieten en scoort de aansluitertreffer 5-4. Met slechts een punt achterstand kan men aan de 3
e periode gaan beginnen.

3e periode:
In de derde periode golft het spel op en neer, maar het is Geleen die als eerste kan scoren. Geconcentreerd spel en oog voor elkaar is de opbouw van deze goal. Arne van Espen geeft de pass op Yevgen Fadyeyev, die op zijn beurt Akim Ramoul bedient.  Akim scoort zijn derde van de avond en tevens de gelijkmaker: 5-5. Het blijft spannend en beide teams maken kans en hebben recht op de overwinning. Helaas weet Luik weer te scoren met nog een dikke 6 minuten op de klok. Puckverlies in eigen vak zorgt ervoor dat 2 spelers van Luik tegenover een speler van Geleen komen te staan. Luik speelt dit uit het boekje. Over en weer passen en de goalie uit positie brengen. Hugo Reinhardt scoort de 6-5. Met nog een kleine 2 minuten te spelen wordt de Geleense goalie van het ijs gehaald. In een alles of niets poging weet Luik ook nog de empty-netter te scoren: 7-5 is de eindstand. Geleen heeft zich goed geweerd, maar staat wel met lege handen.

Algemeen:
Wedstrijd morgen: Morgen staat de thuiswedstrijd tegen Diez op het programma.  Dat zal wederom een kraker worden en het is te hopen dat de wedstrijd van vandaag niet te veel energie heeft gekost. Ik ben benieuwd en zal er weer bij zijn….