Menu

Eerste punt voor Snackpoint Eaters

31 december 2023

Snackpoint Eaters Limburg verloor zaterdag na penaltyshots van HYC Herentals. Maar het team toonde wel karakter na het debacle van vrijdag in Diez, een 8-2 verlies.

Bij de Eaters was Yevgen terug nadat hij vrijdag had moeten passen vanwege griepverschijnselen, en was Jowin de startende goalie. De man in het gestreepte shirt met de oranje banden was Pascal Keus, bijgestaan door Marine Dinant en Giovanni Bomius.

De Eaters reageerden goed op het verlies van vrijdagavond en lieten meteen zien dat ze voor een goed gevuld Glanerbrook ervoor wilden gaan. Na een paar kleine kansen was er opeens een break-away voor Tom Marx die de puck oppikte op de blauwe lijn en vrij kon doorschaatsen op de goalie, maar de laatste won. In de daaropvolgende play was het wel raak voor Snackpoint Eaters. Na wederom een inzet van Tom was het Mitch die de rebound oppikte en de puck achter Andrew Masters tikte, 1-0 (10’51).

Na een harde maar faire hit met zijn schouder moest Dennis Donders naar de strafbank. Omdat Moons besloot om Dennis aan te vallen, werd het een dubbele minor, ondanks dat hij met de bekerfinale in zijn achterhoofd helemaal niets deed. Moons, als derde man en met zijn handschoenen uit, kreeg slechts 2 minuten voor zijn actie. In de powerplay die hierdoor ontstond, maakte HYC de gelijkmaker. Met nog een paar tellen op de strafklok was het de Ceuster die na een gewonnen face-off meteen schoot en zo Jowin in de bovenhoek verraste, 1-1 (16’55 PPG). Met deze stand gingen we de pauze in.

In de tweede periode bleef het een snelle wedstrijd met kansen over en weer. In de 24e minuut was er een uitbraak van Yevgen die Brad aanspeelde en hem vrij voor de goalie zette. Brad wachtte net die seconde die nodig was om de benen van de goalie te openen en schoot hem er mooi tussendoor, 2-1 (24’03).

Lang kon Eaters niet genieten van de voorsprong, want net nadat de straf voor Arne was afgelopen, maakte Herentals via Vasilyev de gelijkmaker. Na een mislukte one-timer bleef de puck liggen en kreeg de Rus een tweede kans om binnen te schieten, 2-2 (26’36). Maar weer herpakte Eaters zich en hield het tempo hoog, wat twee keer achter elkaar een powerplay opleverde omdat de Belgen aan de noodrem moesten trekken.

Tijdens de tweede powerplay, met de Ceuster op de strafbank, sloeg onze topscorer toe. Na lang rondspelen kwam de puck bij Ben Duperreault en met een bekeken wrist shot verraste hij de Canadese goalie van HYC, 3-2 (37’41 PPG).

In de derde periode golfde het spel heerlijk op en neer en bleek Jowin een sta-in-de-weg voor Herentals. Ook de kansen van Eaters werden door Andrew Masters gekeerd aan Herentalse zijde. Waar iedereen dacht dat Duperreault de game-winner op zijn naam zou krijgen, was het 2 minuten voor tijd dan toch de gelijkmaker door wederom de Rus in Belgische dienst, 3-3 (57’20).

Ondanks dat Eaters in de overtime die volgde op de gelijkmaker van Herentals 1 minuut en 30 seconden met een man meer speelde, met Goris op de strafbank, was de stand na 5 minuten overtime nog steeds 3-3. Penaltyshots moesten een winnaar aanwijzen.

Na 5 penaltyshots aan beide zijden was de stand 1-1 door treffers van Akim Ramoul en Roope Niskanen. Hierna ging de serie verder met om en om een speler die mocht aanleggen. Nadat Roope Niskanen zijn tweede penaltyshot verzilverde, was de wedstrijd gespeeld en nam Herentals het bonuspunt mee in de bus.

Voor Eaters betekent het dat ze van de akelige nul af zijn en het eerste punt binnen hebben na een goede wedstrijd. Misschien hadden ze wel gewoon drie punten verdiend, 10 punten in ieder geval voor de inzet en de passie van vanavond, wat een mooie opsteker is voor de wedstrijd van komende woensdag als de BeNe League Cupfinal in Geleen gespeeld gaat worden tegen UNIS Flyers Heerenveen (zij verloren vanavond thuis met 3-5 van Diez).

Kom de mannen woensdag steunen. De zittribunes zijn uitverkocht, maar er zijn nog staanplaatsen te koop via https://www.rbihf.be/SHOP/6890

Na 300 dagen was Tom Marx terug op het ijs!