Menu

Eaters doorbreekt verliesreeks met zege op Luik

6 november 2016

door Jos Janssen:

Vanavond stond alweer de 4e wedstrijd in de BeNe-leageu voor Geleen op het programma. Daar waar de start van dit seizoen geweldig begon met het binnen halen van de RB-schaal en eerste worden in de poule om de beker, laat de Geleense ijshockeyploeg het tot nu toe behoorlijk afweten in de BeNe-league. Tegen Eindhoven werd thuis verloren met 1-4, terwijl Herentals uit eveneens veel sterker was (6-2). Gisteren werd verloren van Heerenveen (4-1) die daarmee een stukje revanche konden nemen op het verlies in de RB-schaal.

Vanavond gingen we strijden tegen Luik. Daar kwamen we de topscoorder van Geleen van vorig seizoen tegen: Akim Ramoul. Luik staat momenteel met evenveel wedstrijden 2 plaatsen boven Geleen. Na 2 verliespartijen tegen Den Haag en verassend tegen Amsterdam, won Luik gisteravond van Leuven met 7-2. Akim die eerder met een blessure afwezig was, stond gisteren weer verdienstelijk op het ijs en scoorde 3 maal.

In dit seizoen kan iedereen van iedereen winnen en vanavond was weer eens zo’n wedstrijd waar het tijd werd dat Geleen weer eens de winst thuis ging laten. De wedstrijd van vanavond stond in het teken van de Knauf Wounded Warriors Charity Game, waarbij diverse opbrengsten gaan ten bate van de veteranen. Speciaal voor deze wedstrijd speelden de Eaters in een aangepast shirt.

geleen-luik-6-11jan_0276001

 

De wedstrijd van vanavond stond onder leiding van Sven Bergman. Luik wisselt de goalies voor de wedstrijden af en vanavond was de starting goalie van Luik Jean Cornelis, het Geleense doel werd vertrouwelijk verdedigd door Rowan Delill. Opvallendste speler deze avond op het ijs was Lambert Keulen. Hij is de Geleense formatie als defence komen versterken, hij zal het seizoen bij Eaters afmaken!

1e periode

De eerste periode was amper begonnen en Krzak mocht al naar de strafbank gaan na wat onvriendelijkheden naar Akim toe (1:04). Powerplay voor Luik. Lars wist nog een kansje af te dwingen, maar naar nog geen minuut powerplay kon Rowan al achter zich in het doeltje graaien, 0-1 gescoord op assist van…. Akim Ramoul. Luik startte de eerste periode fel en speelde zoals ze in Limburg zeggen wat gewiekster! Na 8 minuten mocht Brad de strafbank opzoeken en de daarop volgende powerplay kwam Geleen goed door.

Na 11:09 mocht ook een Luikse speler de strafbank gaan warm houden en had Geleen de eerste powerplay van de avond. Ook Geleen had amper een minuut nodig om te scoren en met een mooie pass vanuit rechts op de recht voor het doel inkomend schaatsende Krzak knalde deze de puck achter de goalie van Luik, 1-1. Amper na de volgende face off moest de scorende Krzak wederom de strafbank op gaan zoeken ivm een hooking en had Luik powerplay.  Luik begon te drukken op het doel van Geleen en tijdens een scrimmage voor de goal van Rowan werd kennelijk iets onrechtmatigs gedaan, maar Luik kreeg hier een penalty. Voor deze penalty meldde zich Akim en nu kwam het op mentale kracht aan. Maakte Akim deze, dan deelde hij een mentale klap uit, maar scoorde hij niet, dan kreeg Akim een mentale tik op zijn vingers. Akim schaatste op Rowan af en maakte snel wat schijnbewegingen, waarna hij rechts de puck over Rowan wilde schieten… maar helaas voor Akim: Rowan stopte de puck en de mentale tik op de vingers van Akim werd uitgedeeld. Nog steeds 1-1. Geleen begon langzaam beter in de wedstrijd te komen, daar waar over het algemeen deze periode Luik het overwicht had.  Geleen kreeg nog een powerplay, na een boardingpenalty op Krzak, maar wist deze niet meer te verzilveren. Ook Luik kreeg nog een dot van een kans na een break-away, maar de goed keepende Rowan wist erger te voorkomen en via zijn schouder ketste de puck van het doel weg. Eindstand 1e periode 1-1

2e periode:

De 2e periode was amper 2 minuten oud (22:03) als Luca Heutmekers eerst de puck slalommend het aanvalsvak in bracht en nadat de puck een paar keer werd rondgespeeld hij deze actie mooi afrondde door de puck hoog in het netje achter Cornelis te schieten, 2-1. De omroepster riep dat Jonas deze maakte, maar de goal kwam toch echt voor 100% op het conto van Luca. De Eaters namen nu voor het eerst de leiding in de wedstrijd.  Geleen speelde de 2e periode feller en gingen voor de winst. Luik zakte wat in.  Tot halverwege de 2e periode wisten beiden niet te scoren, maar op 29:02 scoorde Jonas de verlossende 3-1. Hierdoor kreeg Geleen wat lucht tegen het fel spelende Luik en konden zij hun eigen spelletje gaan spelen.  Nog geen halve minuut later verdedigd Lambert Keulen wat ongelukkig uit, waarbij hij met zijn stick een Luikse speler in zijn gezicht raakte. Hierdoor kreeg Luik 4 minuten powerplay. Daar waar Luik de kans had, wist Lars van Sloun met een mooie uitbraak bijna een short-handed goal achter zijn naam te schrijven, echter de puck ging rakelings langs de goal. Op 10:28 wist Luik na een goede powerplay de 3-2 op het scoreboard te zetten. Een mooi ingeschoten kans werd verzilverd. De rest van de powerplay wist Luik niet meer te scoren, terwijl het gevaar aan de andere kant wel aanwezig was. Ook nog tijdens de voornoemde powerplay wist Lars wederom de puck te stelen, maar ook deze kans kreeg hij net niet verzilverd. Uiteindelijk wist Kai Willems op 34:08 de kans te pakken tijdens een scrimmage voor de goal van Luik en scoorde de 4-2. Een frommelgoal, maar ook die tellen mee… dit keer in ons voordeel. Uiteindelijk kwamen we uit bij het punt wat bijna de negatieve omslag was voor de Eaters in deze wedstrijd. Met nog 16 seconden te spelen was er een face-off in het verdedigingsvak van Geleen, waar vanuit kort daarna op goal werd geschoten. Rowan wist deze nog te pareren, maar na slecht wegwerken van de puck volgen nog twee schoten, waarbij bij het laatste schot de puck achter Rowan in het netje verdween, 4-3. Luik kreeg weer kansen en geloofde er weer in. Er was na deze goal nog 10 seconde in de 2eperiode te spelen en Geleen zat tussen de oren deze goal al met thee weg te spoelen, als Luik direct na de face-off een perfecte aanval direct opbouwde en de puck mooi uitgespeeld achter Rowan schoot: 4-4. De thee zal niet gesmaakt hebben bij Geleen.  Afhankelijk van hoe beide ploegen hierna de kleedkamers uit komen zal deze laatste 10 seconden bepalend (kunnen) zijn.

3e periode

De derde periode was nog geen 3 minuten bezig (42:53) als Krzak Justin evers op maat bediende. Een perfecte pass, waarbij Justin de korte hoek uit kiest en nauwkeurig de puck tussen de goalie en de paal door schiet, 5-4. Geleen had kennelijk genoeg te horen gekregen in de pauze en dat was terug te zien in de wedstrijd. Geleen kreeg (45:00) een too many man-penalty. Slechts enkele seconden later later (45:03) wist Tom Marx de puck te bemachtigen in ons verdedigingsvak en kon alleen op de goalie van Luik af. Hij kreeg hierbij de puck niet goed onder controle, waardoor de puck gewoon vooruit glijdt op de goalie die samen met de puck zodanig ver achteruit gleed dat de puck de doellijn passeerde en de 6-4 op het scoreboard verscheen. Het werd vervolgens nog erger voor Luik. Lars Engwegen zat nog in de strafbank wegens too-many-man, echter toen zijn straf erop zat werd hij op maat bediend en kon hij direct op de goalie af schaatsen om vervolgens mooi af te ronden door de puck rechtsboven hoog het netje in te schieten, 7-4 (46:38).  De goalie van Luik werd gewisseld direct na deze goal en Tom Prodi gata de goal van Luik verdedigen. Ook voor hem viel er weinig eer te behalen, want nog geen 2,5 minuut later wist Lars van Sloun de aanval op te bouwen en passed op de vrij schaatsende Jord Smit, echter de puck bereikte hem niet. Een Luikse speler raakte de puck nog met zijn stick aan, waarna de puck tussen de legguards van Prodi door de goal in schoof, 8-4 (49:03). Met nog een dikke 7 minuten over waren er wat onvriendelijkheden tussen Smit en een Luikse speler, waarna beiden de strafbank mochten gaan opzoeken. 11 seconden later lag de puck weer achter Rowan en scoorde Luik de 8-5.  Als vervolgens Glenn Bakx op 53:12 wegens een tripping ook de strafbank mocht gaan opzoeken, wisselde Luik de goalie in voor een veldspeler. Met 5 tegen 3 spelers probeerde Luik de aansluiting te vinden, echter het mocht niet baten. De goalie al zo vroeg in te wisselen, was oa de goed spelende Krzak ontgaan, want bij het bemachtigen van de puck speelde hij deze weg, zonder een schot op het lege doel te wagen. Verder werd er niet gescoord tijden de straffen. Met nog een dikke 2 minuten op de klok wist Lars van Sloun (die vanavond een ijzersterke wedstrijd speelde) Jeffrey Mens perfect op maat te bedienen, waarna deze de goalie uit speelde en de genadeklap voor Luik uitdeelde: 9-5 (57:42). De mooiste goal van de avond kwam toch echt wel achter Lars van Sloun te staan. Slalommend om de spelers van Luik heen, bracht hij de puck van achteruit het aanvalsvak in om vervolgens met een pegel af te ronden. Hiermee bracht hij de eindstand op 10-5.

geleen-luik-6-11jan_2192001

 

 

Algemeen:
Algemeen beeld van de wedstrijd: Luik opende sterk en was zeker de 1e periode de bovenliggende partij. Geleen groeide langzaam de wedstrijd in. Lambert was nog wat onzeker achter in en zal even wat tijd nodig hebben om als defence aan de slag te kunnen. Jonas speelde weer voorin en als er gescoord wordt, neemt de druk achterin ook af. Als Luik 3 periodes lang speelt zoals zij de eerste periode hebben gespeeld, kunnen zij nog heel ver komen. Geleen moet eraan denken dat een periode 20 minuten duurt tot aan de zoemer. Na de snelle goals van Luik had de wedstrijd er ook heel anders uit kunnen zien. Gelukkig heeft Geleen zich goed herpakt.

Mooi was het handen schudden na de wedstrijd. Akim nam hiervoor de tijd en het was goed om te zien dat sport verbroederd! Mooi moment!

MOTM:

  1. Jonaas Huovinen
  2. Slawomir Krzak
  3. Lars van Sloun

 

 

geleen-luik-6-11jan_2188001Over de stand valt nog niet veel te roepen. Er zitten te veel verschillen in de aantallen gespeelde wedstrijden. Geleen zal nu nog bij de onderste helft staan, maar als zij zo blijven spelen, zal daar beslist verandering in komen.

De Knauf Wounded Warriors Charity Game heeft voor de veteranen € 3.769,= opgeleverd! Volgende week staat voor Geleen slechts één wedstrijd op het programma en ook nog eens uit. Op zaterdag 13 november spelen onze jongens om 20:00 uur in Antwerpen. De eerstvolgende (thuis-)wedstrijd daarna is op zondag 20 november tegen Den Haag. We zien ons dan weer op de ijsbaan!

geleen-luik-6-11jan_2202001

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram