Menu

Zwaar maar mooi weekend voor de boeg!

2 november 2016

Beste sportvrienden,

Afgelopen weekend werd er door onze Eaters slechts 1 wedstrijd gespeeld en dat was het treffen tegen het Belgische HYC Herentals. Eigenlijk leek het meer het treffen tegen de 1e lijn van Herentals, bestaande uit de gebroeders Morgan en nieuwkomer Jacob Laliberté. De wedstrijd werd met 6-2 verloren en alle Belgische treffers kwam op naam van die lijn.

UNIS FLYERS HEERENVEEN - LACO EATERS LIMBURG
Komend weekend staat de Eaters een pittig programma te wachten. Eerst op zaterdag richting het nog steeds, buiten de Ron Bertelingschaal, ongeslagen Heerenveen en vervolgens op zondag het treffen tegen het verrassend goed spelende Luik. Voor wie niet in de gelegenheid is om de wedstrijd in Heerenveen te volgen, kan terecht op Flyers TV voor de livestream. Link: https://www.youtube.com/watch?v=8frZHNXjdp4 De wedstrijd van zondag, tegen Luik, zal volledig in het teken staan van het goede doel, genaamd de Knauf Wounded Warrior Charity Game.

De wedstrijd van zaterdag zal een wedstrijd zijn tegen een zeer bekende tegenstander. Enerzijds omdat het Heerenveense team vrijwel ongewijzigd, ten opzichte van afgelopen jaar, aan dit seizoen is begonnen en anderzijds omdat we bij de seizoenstart, om de Ron Bertelingschaal, ook de Flyers troffen en niet minder belangrijk, wisten te verslaan. Met een 4-3 winst mocht ons team de RB-schaal in ontvangst nemen. De Geleense doelpunten kwamen op naam van 2x Jeffrey Mens, Lars van Sloun en Jonas Huovinen.

Inmiddels is het Heerenveense team op gang gekomen en wist de daar opvolgende bekerwedstrijden allemaal te winnen. Net als vorig jaar speelt bij die zeges de 1e aanvalslijn van Heerenveen (Wurm-Postma-Demelinne) een grote rol. Ook een opvallende rol is er weggelegd voor de debuterende Lars den Edel die inmiddels met 5 doelpunten in 7 wedstrijden zijn naam doet gelden. Of hij deze rol nog kan of mag continueren is nog maar de vraag. Heerenveen heeft besloten, ondanks het overwicht tot nu toe, deze week een extra import in huis te halen. ,,Daar lijkt het wel op en dat gaat dan in eerste instantie wel ten koste van Lars, hoe goed hij het ook doet’’, bekent Flyerscoach Nason. ,,Maar we hebben niet zo’n brede selectie en daarom is de versterking wel noodzaak. Wat Lars betreft, hij krijgt zijn speelminuten echt wel. Die heeft hij ook verdiend.’’

LACO EATERS LIMBURG - BULLDOGS LUIK/LIEGE
Zondag dan de thuiswedstrijd tegen Luik. De club van ex-Eater Akim Ramoul. Luik deed het tot nu erg goed in de strijd om de Belgische beker. Ongeslagen in 5 wedstrijden en ze wisten zelfs HYC Herentals met 6-2 te verslaan, waardoor de indruk ontstond dat we te maken hebben met een behoorlijk sterke selectie. Toch verslikten de Luikenaren zich, afgelopen zondag, in eigen huis tegen de zeer smalle selectie van Amsterdam. De Amsterdammers wisten, tot ieders verrassing, Belgie met een 3-5 winst te verlaten. Akim Ramoul speelt, wegen een blessure, al een aantal weken niet en het is dan ook de vraag of hij as. zondag wel het Geleense ijs zal betreden. Opvallende spelers bij Luik zijn Brazzier en Matheson maar de resultaten zijn toch meer het gevolg van een teamprestatie zonder dat daar één lijn ver bovenuit steekt.

Deze thuiswedstrijd tegen Bulldogs Luik zal in het teken staan van het goede doel. Een groot deel van de opbrengsten van de “Knauf Wounded Warrior Charity Game”, inclusief een veiling van de, speciaal voor deze wedstrijd ontworpen, shirts, gaat naar Wounded Warriors, een stichting die veteranen ondersteunt. De opbrengst wordt verdeeld onder de Nederlandse en de Amerikaanse tak van Wounded Warriors, en het Canadese Soldier On, een stichting met hetzelfde doel. Om dit mogelijk te maken zal de firma Knauf eenmalig als extra sponsor op het Eatersshirt prijken. Het wordt de tweede keer dat de Eaters een wedstrijd spelen voor deze stichting. Aan het einde van het vorige seizoen regelde Eater Brad Westerman, die zelf voor het Canadese leger werkt als politieagent, samen met voormalig beroepsmilitair en huidig Reservist Dave Sullot een benefietwedstrijd tussen het Geleense team en het recreatieteam GK Flyers. Deze wedstrijd eindigde in 12-12, zoals het een benefietwedstrijd betaamt. Dit jaar gaat Eaters geld ophalen tijdens een competitiewedstrijd.

Brad Westerman zal tijdens de Knauf Wounded Warriors Charity Game tegen Luik niet met zijn vertrouwde nummer 41 spelen, maar met 73. “Dat klopt,” aldus Westerman. “Tijdens mijn uitzending naar Afghanistan reed ik altijd met een bepaald legervoertuig. Op 3 juli (in de Noord-Amerikaanse notatie geschreven als 7-3) reed dit voertuig op een geïmproviseerde bom, wat resulteerde in één dode en meerder zwaargewonden. Ik zou normaal gesproken in het voertuig gezeten hebben, maar mijn baas had mij een dag vrij gegeven. Anders denk ik niet dat ik nu nog ijshockey had kunnen spelen. Om die datum te eren zal ik dus eenmalig met rugnummer 73 spelen.”

De openingsface in Heerenveen staat gepland om 20:00 uur en daags daarna (as zondag 6 november) zal de puck om 19:00 uur vallen.

Heel veel plezier bij de wedstrijd(en)

Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram