Menu

Dietz trekt met winst in Geleen de stand gelijk: Geleen de kansen, maar Dietz de punten

10 maart 2024

2e wedstrijd PLAY-OFFS BeNe-League kwartfinale best of three: Geleen – Diez door Jos Janssen

 

De play-offs zijn begonnen en doordat Snackpoint Eaters Geleen in de reguliere competitie op de 6e plaats zijn geëindigd, hebben zij helaas geen thuisvoordeel. De eerste wedstrijd is vrijdagavond gespeeld uit in Diez en daar heeft Geleen gedaan wat het moest doen: WINNEN!

Hierdoor heeft Geleen de druk nu bij Diez gelegd en kan het in de thuiswedstrijd van vanavond afmaken. 

Eerst maar eens terug naar vrijdagavond. De wedstrijd gaat aardig gelijk op met een licht overwicht van de Eaters. Nog voordat de eerste helft van de eerste periode is geopend, haalt Mordy Munichman vanaf de blauwe lijn hard uit op goal en Jesse Noblesse beperkt daarbij het zicht van de goalie. Deze weet het schot ternauwernood te keren, maar de puck blijft dichtbij liggen en Jesse kan hem zelf binnen tikken: 0-1. Drie minuten later heeft Geleen powerplay en schiet Bradley Forrest hard op doel, waarbij Lars van Sloun de puck binnen kan tikken: 0-2. Nog in de eerste periode weet geleen de stand nog verder uit te breiden. Dit keer wederom bij een powerplay. Na een cross-pass van Ben Dupereaux, maakt Yevgen Fadyeyev het bekende rondje om zijn as, kijkt en met een droge knal schiet hij in het doel: 0-3. In de laatste minuut heeft Diez powerplay en weten zij iets terug te doen. Na een crosspass kan Jason Lavallee het vrije doel binnen schieten: 1-3. Direct na de start van de 2e periode kan Diez weer wat terug doen en de achterstand verkleinen. Bij de aanval wordt de door het midden schaatsende en opkomende Artjom Piskowazkow op maat bediend en kan zelf de hoek uitkiezen: 2-3. Halverwege de wedstrijd heeft Diez powerplay, maar is het Geleen die weet te scoren. Met Lars van Sloun en Ben Dupereault kunnen zij met slechts een verdediger voor zich op het doel afstormen. Ben wacht tot het laatste met de pass, als de verdediger gaat liggen om zo’n groot mogelijk vlak te maken, maar Ben weet de perfecte pass op Lars te geven die het open doel kan binnen schieten: 2-4. Drie minuten voor het einde van de periode heeft Yevgen ook nog een geweldige kans als hij alleen op doel af kan gaan, maar dit keer weet de Duitse doelman het tij te keren. In de derde periode wordt het nog even spannend als Diez weer weet te scoren. De verdediging was even de controle kwijt als met een afstandsschot een rebound werd weggegeven, maar direct daarna haalde Mike Kristic uit en schoot vanaf de blauwe lijn de 3-4 binnen. Dan ruikt Diez een laatste kans en Geleen moet alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Met nog een dikke minuut op de klok en met een man minder op het ijs weet Geleen de overwinning veilig te stellen. Met een uitgespeelde aanval en weer een goede pass van Bradley Forrest op Yevgen Fadyeyev, weet laatstgenoemde de 3-5 en de overwinning binnen te schieten.

Voor vanavond is helaas weer een speler uitgevallen: Mees de Wit. Wij wensen hem beterschap en spoedig herstel. Wel is Mitch Koumans vanavond weer van de partij en daar zijn we blij om. De wedstrijd staat onder leiding van Chris van Grinsven en de starting goalie voor Geleen is Jowin Ansems

1e periode:
De eerste kans is voor Dietz. Bradley Forrest verliest bij de aanval bij de blauwe lijn de puck, waardoor Dietz met 2 man op de Geleense goalie af kunnen stormen. Slordige passing brengt deze kans om zeep. Vervolgens stapelt Geleen kans op kans, maar de uitmuntend keepende Markus Ekholm weet zijn doel schoon te houden. Ook Geleen geeft in eerste instantie achterin geen kansen weg, maar creëert de ene kans op de andere, maar zoals de laatste wedstrijden het gaat: de puck wilt er gewoon niet in en de tegenpartij hebben ook goede goalies. Na een minuut of 4 krijgt een Duitse speler een schot met de puck in zijn gezicht. Bloed op het ijs en het duurde even eer de wedstrijd kon worden hervat. IJshockeyspelers zijn geen watjes, dus de speler even de bank in, de arts doet wat reparatiewerk en vervolgens staat de speler weer op het ijs. Uiteindelijk is het ook Dietz die scoort. Met veel spelers voor de goal wordt van dichtbij de puck binnen gefrommeld en staat Dietz met 0-1 voor. Deze goal valt absoluut tegen de verhouding in. Maar een oude ijshockey wet zegt ook dat als je zelf de punten niet scoort doet de tegenstander het wel. Drie minuten later verhoogd Dietz de score door een schot van Alexander Seifert: 0-2. Lang kan Dietz op dit moment niet van deze luxe genieten, want binnen een minuut weet Geleen wat terug te doen. Tijn Jacobs scoort de 1-2 op assist van Yevgen Fadyeyev. Hierna wisselen wat spelers wat onvriendelijkheden uit, wat resulteerde dat Denis Donders en Mike Kristic beiden de bank op mochten zoeken. De scoringsdrang van Dietz gaat in hoog tempo door als Nils Wegner de 1-3 en jason Lavallee tijdens een delayed penalty de 1-4 scoort.

2e periode: 

Bij start van de periode wordt zichtbaar dat de Geleense coach de goalies heeft gewisseld. Deniz Mollen mag nu het doel verdedigen. Geleen begint weer het spel in balans te brengen waarna halverwege de wedstrijd Lars van Sloun de puck achter de Duitse goalie weet te frommelen en staat het 2-4. De wedstrijd gaat in hoog tempo door en bij Geleen wil het gewoon niet lukken. Dit is dan ook het beeld van de rest van deze periode. Gescoord wordt er niet meer.

3e periode: :

Al vrij snel in de 3e periode wist Dietz al te scoren, maar de goal werd afgekeurd omdat de goal niet meer op zijn plaats stond. Volgens mij kruipt hier Geleen door het oog van de naald en had de goal ook goedgekeurd kunnen worden…. Dit keer een mazzeltje. Over en weer krijgt men nog powerplay en het lijkt erop dat er niet meer wordt gescoord tot aan de laatste 2 minuten. Geleen met een man minder haalt de goalie van het ijs in een laatste poging, maar vanavond is het niet de dag van Geleen. Met een empty-netter beslist Dietz de eindstand op 2-5.

Algemeen:
Geleen heeft geknokt voor wat ze waard zijn, maar de Duitse goalie was een sta in de weg. Door het verlies vanavond heeft Dietz de stand weer gelijk getrokken en zal het beslissende duel dinsdag moeten gaan plaatsvinden. Dietz heeft thuisvoordeel dus daar zal ook de wedstrijd plaatsvinden. Geleen heeft al een keer in het hol van de leeuw gewonnen, dus waarom dinsdag niet ook weer….?

Volgende wedstrijd:
Dinsdag aanstaande in Dietz. Bij winst is Geleen door naar de halve finale, bij verlies is het seizoen voor Geleen afgelopen.

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram