Menu

Na verlies tegen Heerenveen geen finale Nederlands kampioenschap voor Geleen

29 februari 2024

Nederlands Kampioenschap Snackpoint Eaters Geleen – Unis Flyers Heerenveen door Jos Janssen

Vanavond staat de halve finalewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap op het programma. In de BeNeLeauge en het hoogste niveau van het ijshockey in Nederland doen slechts drie Nederlandse teams mee, te weten Den Haag, Heerenveen en Geleen. In de wedstrijden die deze Nederlandse teams tegen elkaar hebben gespeeld, tellen tevens mee voor het kampioenschap van Nederland. Deze wedstrijden zijn gespeeld, waarbij Den Haag 1e is geworden. Hierdoor plaatste Den Haag zich als eerste voor de finale om het kampioenschap. Heerenveen en Geleen moeten dus vanavond onderling uit gaan maken wie de tegenstander van Den Haag in de finale wordt.

Het Geleense team is ten opzichte van de start van het seizoen gehavend. Door uitval van Luca Heutmekers en Mitch Koumans waren al dragende spelers die af en toe een puntje mee namen uitgevallen. Daar is Akim die mogelijk zelfs zijn beste seizoen in Geleen speelde, bij gekomen. Gelukkig was vanavond Jowin Ansems er weer bij.

De hal was vanavond heel goed gevuld en er waren ook Heerenveen supporters die de verre reis voor lief hadden genomen en toch in de hal aanwezig waren. Ook waren Marian Uharcheck en Doug Mason op de tribune aanwezig.

De wedstrijd stond onder leiding van J. Klijberg en N. van Grinsven, bijgestaan door de linesman B. Zwarthoed en B. Kösters. De starting goalie was voor Heerenveen Martijn Oosterwijk en voor Geleen Jowin Ansems.

1e periode:

De wedstrijd was amper 3 minuten oud toen Geleen de leiding nam. Bij een snelle aanval van Geleen kwam de puck bij Yevgen Fadyeyev die verwoestend uithaalde en de 1-0 binnen schoot. Drie minuten later moest Floris Elten aan de noodrem trekken en mocht op het strafbankje gaan zitten. Geleen kreeg zijn eerste powerplay en had slechts 25 seconden nodig om te scoren. Bij de eerste beste aanval was het raak: Yevgen speelt Tom Marx aan die de puck door speelt op Ben Duperreault die de 2-0 binnen schiet. Dit hadden we niet verwacht dat Geleen zo snel op voorsprong kwam en Heerenveen gewoonweg overrompelden. Dat klopt ook helemaal, want Geleen kon hier slechts 30 seconden van genieten. Met 2 spelers van Heerenveen voor de Geleense doelman en dus ook nog eens 2 verdedigers die erbij stonden was het aardig druk voor de goalie en het zicht zeer beperkt. Daar maakte Frits Doop handig gebruik van door een gescreend schot binnen te schieten: 2-1. Heerenveen krijgt later in de periode nog powerplay, maar Geleen heeft een goede penalty-killing waardoor er verder niet meer werd gescoord. Wel wordt Yevgen Fadyeyev regelmatig door twee spelers van Heerenveen in de tang genomen en heeft het zwaar.

2e periode:

De periode is slechts 21 seconden oud als Heerenveen de gelijkmaker krijgt, een beetje tegen de verhoudingen in. Na een schot van Henri Ruotsalainen bounce de puck terug van de Geleense goalie, tegen een achteruit schaatsende defence. Hierdoor glijdt de puck alsnog het doel in en ook deze doelpunten gelden. Het staat weer gelijk. Geleen valt weer terug in het spelletje van afgelopen week. De kansen zijn er keer op keer en de druk op het doel van de tegenstander is heel hoog….. maar de puck wilt er gewoonweg niet in. Niet alleen bij Geleen, ook Heerenveen blijft gevaarlijk, maar weet verder niet te scoren.

3e periode:

Het wedstrijdverloop blijft hetzelfde: Heerenveen is gevaarlijk maar Geleen heeft de meeste kansen en voert telkens de druk op. Maar als je ze dan zelf niet maakt, doet soms de tegenstander het. En dat is nu ook het geval. Met veel spelers rond de goalie wordt de puck achter Jowin Ansems gefrommeld en staat Heerenveen voor: 2-3. Een time out en de goalie van het ijs halen mocht voor Geleen niet meer baten. Heerenveen wint de wedstrijd en mag door gaan naar de Finale tegen Den Haag die zondag wordt gespeeld in Den Haag. Geleen kan alleen zijn wonden likken en zich gaan voorbereiden op de play offs.

Algemeen:

Geleen drukt en werkt hard. De kansen weten zij te creëren, maar het vizier staat (nog) niet scherp genoeg. Geleen heeft nu een weekeinde extra de tijd om voor de laatste prijs zich voor te bereiden: kampioenschap BeNe-league. In het weekeinde van 8-9-10 maart zullen de play-off gaan beginnen. Hou de site van de Eaters in de gaten wanneer de eerstkomende thuiswedstrijd zal zijn. Hopelijk zijn jullie er dan ook weer allemaal in grote getallen bij.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram