Dean Versteeg via de Eredivisie naar de Central European Hockey League (CEHL)

30 april 2024

Had Snackpoint Eaters Limburg met Mike Collard al een speler in huis gehaald met een voor Nederlandse begrippen bekende (achter)naam, ook Dean Versteeg komt uit een bekende ijshockey-familie. De al wat doorgewinterde fans denken dan met name aan John en Frank Versteeg - ofschoon beide heren geen familie van elkaar zijn. Frank Versteeg is de vader van Dean. Frank heeft jarenlang op het hoogste ijshockeyniveau in Nederland geacteerd (o.a. vier seizoenen bij Geleen) en dus valt met Dean de appel niet ver van de boom. Dean, geboren in Utrecht op 3 januari 2002, maakte in het seizoen 2017-2018 al zijn debuut in de BeNe League bij Amsterdam en werd geselecteerd voor het Nationale U18-team (en later ook U20). Na nog een seizoen Amsterdam, verkaste de jonge aanvaller naar Zoetermeer en vandaar maakte hij afgelopen seizoen de overstap naar Den Haag. Maar toen hij daar niet de verwachte speeltijd kreeg, switchte hij naar Utrecht, dat in de Eredivisie uitkomt.

En nu keert hij bij Geleen dus weer terug op het hoogste niveau in de Central European Hockey League (CEHL). Dean licht e.e.a. toe: “De keuze voor Geleen was voor mij een vrij natuurlijke. Allereerst spreekt de competitieve aard van het team mij enorm aan. Geleen heeft vorig jaar bewezen dat ze meedoen om de prijzen en dat ze deze ambitie ook waar kunnen maken. Voor een speler zoals ik, die altijd op zoek is naar uitdagingen en ontwikkeling, is dat een enorme motivatie. Verder heeft coach Jeffrey van Iersel mij ook even gecoacht in de U18 van het Nederlands team en ben ik erg tevreden over zijn coaching stijl. Daarnaast heeft mijn vader jarenlang voor Geleen gespeeld en hij heeft altijd zeer positieve verhalen over zowel de club als de stad. Deze punten maakten het voor mij erg makkelijk om de stap te zetten naar Geleen.”

Op de vraag wat zijn persoonlijke doelen zijn voor het komende seizoen is hij duidelijk: “Dit seizoen wil ik mezelf herpakken en voortbouwen op mijn laatste seizoen in de BeNe League. Mijn persoonlijke doel is om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen en een belangrijke speler te zijn voor het team.” Tenslotte nog een boodschap voor de fans? Dean: “Jazeker! Ik kijk ernaar uit om samen met jullie veel spannende momenten en overwinningen te beleven. Laten we er samen een fantastisch seizoen van maken in de nieuwe Central European Hockey League (CEHL)!"

Teammanager Lars Engwegen is blij dat Dean voor Geleen gekozen heeft: “Wat niemand weet is dat wij vorig jaar al dichtbij waren bij het aantrekken van Dean. Om begrijpelijke redenen heeft hij toen voor een overstap naar Den Haag gekozen. Tegen het einde van het afgelopen seizoen heeft Dean contact met mij opgenomen om te kijken of hij komend seizoen naar ons kan komen. Jeffrey en ik waren er snel over uit dat wij hem graag erbij willen hebben. Hij beschikt ondanks zijn jonge leeftijd (22) al over vijf jaar ervaring in de BeNe League (voorloper van de CEHL) en waar hij in zijn laatste twee seizoenen bij Zoetermeer al goed was voor +/- 1 punt per wedstrijd gemiddeld. Dat is niet voor veel Nederlandse spelers meer weggelegd. Buiten dat is Dean ook een sympathieke jongen die graag wat van zijn ijshockey carrière wil maken en dat is ook precies waar wij naar op zoek zijn.”

Dean Versteeg, die bijna klaar is met zijn HBO-studie Integrale Veiligheidskunde en in Geleen komt wonen.

Foto's: Robert Bos

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram