Andy Talks | 30 januari 2019

30 januari 2019

Vier keer Nick Verschuren en drie Lukasz Bartak ( i.t.t. de sheet) zorgde ervoor dat Heerenveen 7 tegendoelpunten moest incasseren en de grootste nederlaag sinds het BeNe-League tijdperk achter haar naam zag verschijnen. Coach Andy Tenbult was gematigd enthousiast en zag nog voldoende verbeterpunten. “Ja, een mooie overwinning maar laten we wel eerlijk blijven, het is aan Rowan te danken dat we na één periode met een gelijke stand het ijs konden verlaten. Vooral mijn jonge spelers moeten eens gaan beseffen dat ze niet onder doen voor hun tegenstanders. Iets meer bravoure zou beslist helpen bij hun spel.

We begonnen vrij statisch aan de 1e periode. Daarmee doel ik op het bewegen zonder puck. Dat verbeterde in de loop van de 2e periode, hoewel Heerenveen die periode minimaal gelijkwaardig begon nam ook het zelfvertrouwen bij de jongere spelers in die fase toe. Zeker na de 3-1. De 3e periode bleek er een van ‘lucht’ te zijn. Het team met de (op het oog) betere conditie bleek ook dominant te zijn.

Veel positiewijzigingen binnen het team sinds de halve finale tegen Den Haag en de uitwedstrijd in Leeuwarden. Kan je daar iets over vertellen? “Na de Po’s moesten we in Leeuwarden aantreden tegen de Flyers zonder Vadim en Yan. Al snel bleek dat het team onvoldoende routine in huis had om dit zomaar op te vangen. In de 2e periode in Leeuwarden hebben we Matt Beer naar achter gehaald en dat betekende direct een enorme verbetering. Matt speelde in het verleden ook D dus wist goed wat er van hem verwacht werd en hoe te acteren.

Dit gaf mogelijkheden maar gezocht moest wel worden naar een oplossing om ondanks het verlies van Matt bij de forwards toch twee scorende lijnen te behouden. Wat schuiven en kleine aanpassingen bracht dat, dit weekend, vooral de lijn met Lukasz, Nick en Jord scoorde en vorige week liet de lijn met Tom, Lars en Joey zich zien. Dat is waar wij naar streven. Matt naar achter en toch twee scorende lijnen.

Doordat Matt nu als D fungeert zaten we met een personeel overschot in de defence. Zodoende  is Mordy doorgeschoven naar de 3e aanvalslijn waar we nu een roulerend systeem hebben met Luca, Mitch, Dean en Mordy. Een bijzonder energieke lijn met als doel de nul te houden en waar mogelijk een goaltje meepikken. Tot nu loopt dat prima.

We naderen nu het eind van de competitie en we moeten nu de puntjes op de spreekwoordelijke “i” gaan zetten om optimaal en in topvorm aan de final-4 en BeNe-play offs te kunnen beginnen. Waarschijnlijk zullen er nog een paar kleine wijzigingen komen ten opzichte van zondagavond maar hoe of wat houden we nog voor ons. Volgend weekend zijn er geen wedstrijden. Daarna uit naar Luik en nog twee wedstrijden thuis. Dan gaat het echt beginnen. We rekenen op jullie steun.

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram