Microz Eaters Geleen doet wat ze moeten doen: carnavalsscore Geleen – Antwerpen 11-0.

18 februari 2019

17/02/2019 BeNe-league wedstrijd Microz Eaters Geleen – Antwerpen
(door Jos Janssen)

Na weer een tijdje geen thuiswedstrijden in Geleen staat voor vanavond weer een wedstrijd in Glanerbrook op het programma. Zoals in het vorige verslag aangehaald had Geleen qua aantallen wedstrijden meer wedstrijden gespeeld dan de concurrentie. Hierdoor ontstond een vertekende ranking. Daar waar Geleen in het drukke programma wat punten liet liggen, hebben onze tegenstanders dat ook gedaan. Er is nog alles mogelijk en met virtueel de makkelijkere tegenstanders op de planning kan dit voor verassingen komen te staan. Herentals en Heerenveen moeten nog allebei de degens met elkaar 2x kruisen en ook Nijmegen – Den Haag gaat voor een van beiden punten kosten. Al met al heeft de sterke start van Geleen aan het begin van het seizoen ons geen windeieren gelegd. Daar profiteren we nu van en de 2e plaats na dit weekeinde zou zomaar mogelijk zijn.

Onze tegenstander van vanavond staat met 1 puntje meer boven de hekkensluiter. Onderschatting kan de grootste tegenstander worden van vanavond, maar op papier moeten de 3 punten gewoon in Geleen kunnen blijven.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Pascal Keus. Geleen speelt vanavond zonder de geblesseerde Tom Marx en Michael Sterkens.Het Geleense doel wordt verdedigd door Rowan Delil, terwijl het Antwerpse doel wordt verdedigd door Charlie Vocke.

1e periode:

Geleen start offensief aan de partij en Antwerpen komt onder grote druk te staan. Microz Eaters Limburg hebben de lijnen aangepast en er wordt gespeeld met de lijn Heutmekers-Bartak-Munichman, Van Sloun-Geurts-Koumans en de lijn Smit-Moors-Verschuren. Nadat beide teams een powerplay hebben gehad, maar beiden deze niet verzilverden, duurde het uiteindelijk tot drie kwart in de eerste periode voordat er werd gescoord. In de powerplay schiet Lukasz Bartak op goal, echter deze wordt geblokt. Lars van Sloun pikt de puck voor de goalie op en speelt terug op Nick Verschuren die midden voor de goal klaar staat voor het schot: 1-0 (PP 15:25). Nog geen anderhalve minuut later schiet Yan Turcotte hard op goal, waarbij Lars van Sloun de puck even een tikje geeft, waardoor de goalie kansloos is: 2-0 (17:02). Een halve minuut later heeft Geleen weer powerplay. Nick Verschuren pikt de puck op in de linker hoek en gaat in positie schaatsen met de puck tot voor de goal. Vadim Gyesbreghs staat ook aanspeelbaar en trekt het gat, waardoor Nick vrij kan inschieten|: 3-0 (pp 17:47).
Tussenstand na 1e periode 3-0.

2e periode:

De 2e periode verloopt zoals de eerste periode: een stevige start van Geleen en daarna genoeg kansen maar ook rommelig spel. Antwerpen heeft geen enkel moment de overwinning in gevaar gebracht en daar werd ook naar gespeeld. Ook deze periode duurde ook weer drie kwart eer er weer werd gescoord. Tijdens de powerplay met veel mensen voor de goal wordt de puck binnen gefrommeld/geschoten door Lars van Sloun: 4-0 (pp 35:16). Amper van deze goal bekomen, was het 17 seconden weer raak. Bij de eerste de beste aanval van Microz Eaters Limburg scoort Luca Heutmekers op assist van Mordy Munichman en Lukasz Bartak. Tussenstand na de 2e periode 5-0 (3-0) – (2-0).

3e periode:

De derde periode begint toch heel anders als de eerste 2 periodes. Om te beginnen heeft Rowan Delil plaats gemaakt voor Sander Kösters die moet proberen de nul vast te houden. De mooiste goal van de avond komt vervolgens in de maak. Mitch Koumans pikt de puck halverwege de ijsvloer op en slalomt langs de Antwerpse spelers op het doel af en half vallend scoort hij de 6-0 (40:30). En nu gaat het snel met de score…. Een dikke halve minuut later pikt Nick Verschuren de puck achter de goal op en scoort zelf de 7-0 (41:11). 25 seconden later is het weer raak. Matthew Beer neemt de aanval over op links en geeft de pass over de volle breedte op Lukasz Bartak, die redelijk eenvoudig de 8-0 binnen kan schieten. Vijf minuten later is het weer prijs en schiet Jord Smit zijn eerste van de avond binnen met een hard afstandsschot in de kruising: 9-0 (46:35). Hierna wordt de goalie van Antwerpen uit zijn lijden verlost en mag Robin de Groote zijn taak over nemen. Maar ook hij kan het tij niet keren. Eerst scoort Mitch Koumans zijn 2e van de avond. Op een hard schot van Matthew Beer blijft de puck achter de legguards liggen en Mitch is er als de kippen bij om de 10e goal van de avond binne te schieten: 10-0 (50:37). Uiteindelijk zet de uitblinker Nick Verschuren ook de eindstand op het scoreboard, door de puck tussen de legguards in de goal te schieten.
Eindstand: 11-0 (3-0) – (2-0) – (6-0)

M.O.T.M.
1. Nick Verschuren
2. Lars van Sloun
3. Matthew Beer

Algemeen: Jammer dat het competitieverloop wisselende drukte weer geeft. Geleen heeft rond de jaarwisseling veel wedstrijden in zeer korte termijn moeten afwerken, terwijl de maand januari gekenmerkt wordt door nauwelijks thuiswedstrijden. Voor de supporters, maar ik denk ook voor de spelers niet het ideale uitgangspunt. Voor de rest een rommelige wedstrijd met weer andere lijnen. De winst is nooit in gevaar geweest en Geleen heeft gedaan wat het moest doen: winnen! Met de winst van vanavond staat Geleen samen met Herentals aan de kop. Beiden hebben 49 punten, alleen heeft Herentals 2 wedstrijden minder gespeeld. Heerenveen staat achter Geleen met een punt minder en eveneens 2 wedstrijden minder gespeeld. Heerentals en Heerenveen moeten echter nog 2x tegen elkaar spelen, dus daar worden punten verspeeld.

Volgende wedstrijd: Geleen heeft nu in de reguliere nog maar een enkele wedstrijd op staan, volgende week tegen Zoetermeer. Ook hier zou Geleen op basis van de ranking de drie punten in Geleen moeten kunnen houden. Deze allesbepalende wedstrijd in het laatste weekeinde van de competitie wordt de definitieve eindstand bepaald. We zijn dan niet meer in te halen door Den Haag en Nijmegen. Het kan hoogstens stuivertje wisselen zijn met Heerenveen.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram