Zoetermeer uit en Herentals zondag te gast in Glanerbrook!

30 november 2018

Vrijdagavond is bekend geworden wie tijdens de halve finale voor de Beker van Nederland onze tegenstander zal zijn. In een onderling treffen wist Nijmegen met 4-2 de zege naar zich toe te trekken en zodoende de derde plaats veilig te stellen. Daarmee is Den Haag 4e geworden en dan ook onze tegenstander ergens in de laatste week van december. De speeldata zullen nu vrij snel bekend worden gemaakt.

Maar voordat het zo ver is moeten onze Eaters eerst nog wat wedstrijden voor de BeNeLeague afwerken. Te beginnen met zaterdagavond in en tegen Zoetermeer en vervolgens zondagavond in eigen huis de absolute topper tegen de huidige nummer 1 HYC Herentals. Zoetermeer heeft verder geen introductie nodig. Eaters speelde al drie keer tegen de Panters en wist alle drie de wedstrijden te winnen. HYC troffen we eerder in de finale van het jubileumtoernooi. Een wedstrijd die Herentals met 4-5 wist te winnen.

HYC is een team bestaande uit jonge talenten en sterke en ervaren spelers. De gebroeders Morgan en de imports Brothers en Shupe doen stevig van zich spreken en wie de statistieken nakijkt komt er al gauw achter dat dit kwartet met een gemiddelde van 2,5 tot 3 punt per wedstrijd rond schaatst. Vincent Morgan en Kyle Brothers zijn samen onderdeel van de 1e lijn en Mitch Morgan en Preston Shupe van de 2e lijn. Twee zeer gevaarlijke koppels. Aangezien 80% van de HYC doelpunten over die 4 spelers gaat, mag dat wel duidelijk zijn.

Overall mag gesteld worden dat Herentals makkelijker scoort maar ook behoorlijk meer tegendoelpunten moet incasseren. Het zal een interessant duel worden op het scherpst van de snede. De wedstrijd begint zondagavond om 19:00 uur en staat onder leiding van Hub van Grinsven. Zijn broer Chris en Mike Doomen zullen de lijnen bezetten.

Zaterdag in en tegen Zoetermeer begint om 20:15 uur. In die wedstrijd staat Paul Wolbers aan het roer met op de lijnen Jeroen van den Berg en Jeroen Hesselberth. Houdt Eaters Live in de gaten voor een mogelijke livestream. Heel veel plezier bij de wedstrijden.

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram