Menu

Voorbeschouwing op Nijmegen en Leuven dit weekend

16 november 2018

Weer een succesvol weekend hebben we achter de rug. Winnen van Deurne en Luik ditmaal. Het houdt niet op. Komend weekend weer twee teams van verschillend niveau. Eerst uit naar Nijmegen en vervolgens zaterdagavond om 20:30 het thuisduel tegen Leuven. Coach Tenbult over de tegenstanders: “Leuven mag geen probleem zijn. Nijmegen is de laatste tijd erg goed bezig. Dat team bezit een paar heel goede spelers die een wedstrijd zomaar naar hun hand kunnen zetten. Maar die spelers bezitten wij ook. Beginnen zoals tegen Luik en 60 minuten volhouden is het enige recept voor een succesvol weekend.”

Sinds het matig optreden van het Nijmeegse team in Zoetermeer en vervolgens het thuisverlies tegen onze Eaters heeft de Nijmeegse coach Jacobs wat wijzigingen doorgevoerd in zijn lijnen. Waar voorheen Brandon Eden samen met o.a. R.J Reed een lijn bezette en Levi Houkes samen met o.a. Jeffrey Melissant de andere lijn, zijn nu Eden en Houkes en in de andere samenstelling Reed en Melissant line-mates. Niet zonder succes wijst de praktijk uit.

Sinds die lijnwissels heeft Nijmegen niet meer verloren. Vier wedstrijden op rij werden gewonnen met een doelsaldo van in totaal 34-8. Tegenstanders waren Heerenveen, 2x Zoetermeer, Amsterdam en Mechelen. Ondanks die lijnwissel blijft Ross John Reed de topschutter bij het Gelderse team. De 26 jarige Canadees schoot dit seizoen in 13 wedstrijden 25 goals en 16 assists bij elkaar. Zeker zijn one-timers zijn inmiddels bekend en gevreesd.

De wedstrijd vrijdag 16 november as. begint om 20.30 uur en staat onder leiding van Marin de Wilde met op de lijnen Jeroen Hesselberth en Mike Doomen. Voor de fans die met het team naar Nijmegen willen, vanaf 20:00 uur zijn de tunnels op de A73 dicht. De terugreis zal dus waarschijnlijk via de Napoleonsbaan moeten gaan. De livestream van dit beslist boeiende duel zal te zien via: www.youtube.com/devilstvnijmegen/live

Let op..!! Eaters speelt dit weekend zaterdagavond om 20:30 uur de thuiswedstrijd.
Zaterdagavond komt Leuven op bezoek in Geleen. Op papier nu niet direct de meest sterke tegenstander maar in de praktijk inmiddels toch goed voor een paar indrukwekkende verrassingen. Zo werd Den Haag afgelopen weekend met een nederlaag huiswaarts gestuurd. Een gegeven waar vriend en vijand geen rekening mee had gehouden. Door het aantrekken van de 29 jarige goalie Ryan Malinowski en de 26 jarige defence Adam Logozzo heeft Leuven gemeend zwakke plekken op te kunnen vangen. De jonge statusspeler Alec James neemt ook dit jaar weer een leeuwendeel van de gescoorde Leuvense doelpunten op zich.

Leuven plaatste zich voor de Belgische beker in de play-offs. Niet zonder slag of stoot en vrijwel punt gelijk als Deurne en Mechelen. In de BeNeLeague is Leuven met 2 punt uit 4 wedstrijden ver onderaan op de ranking te vinden, maar wetende dat in die vier wedstrijden een 3-5 verlies zit tegen Herentals en een 4-3 OT winst tegen Den Haag dan weten we dat we met een tegenstander te maken hebben die overwinbaar is, maar zeker wel serieus genomen moet worden.

De wedstrijd staat onder leiding van Niki de Herdt met op de lijnen Marine Dinant en Dave van Alphen. Wat rest is een ieder héél veel plezier te wensen bij de wedstrijden.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram