Andy Talks | 13 november 2018

13 november 2018

Een knaller zou het zondagavond moeten worden, werd vooraf voorspeld, maar zo liep het niet helemaal. Eaters begon scherp, snel, hard en zeer gemotiveerd aan de wedstrijd. Wat heb je met die mannen gedaan, begon ik mijn gesprek met coach Andy Tenbult: “Helemaal niets. De jongens wilden deze wedstrijd winnen. Kost wat kost. Motiverende woorden waren vooraf niet nodig. Vanaf de eerste seconde waren ze er allemaal klaar voor. En dan dat publiek. Het wordt drukker en drukker en de sfeer was weer geweldig. Dat doet mijn mannen ook goed.”

De eerste woorden van een coach die via twee keer een 8-2 winst tegen Deurne en Luik mag terugkijken op een heel succesvol weekend. “Ja, vooraf zou je hier direct voor tekenen. We begonnen slordig in Deurne. Komen weliswaar op 0-1 maar geven daarna heel veel kansen weg en pakken een aantal volstrekt onnodige straffen. We mogen van geluk spreken dat Rowan weer geweldig speelde dit weekend.

Na de 1e periode hebben we een en ander recht gezet en kwamen we vrij snel op 1-2. Daarna werd het een wedstrijd zoals je die, gezien de krachtsverschillen ook mag verwachten. We wonnen uiteindelijk vrij eenvoudig. Maar zo zie je dat je ook tegen tegenstanders als Deurne bij de les moet blijven. De blessure van Luca is eigenlijk de enig smet die rest aan de wedstrijd in Deurne.”

Door die blessure moet je weer aanpassingen doen in de 3e en 4e lijn in de wedstrijd tegen Luik? “Klopt, we hebben gekozen voor een wisselsysteem met in eerste instantie Jord en Dean en dan afwisselend Renzo en Mitch. Later zijn we met Jord, Renzo en Mitch verder gegaan. We zijn gestart met 3 lijnen, maar konden gelukkig later, en mede door de positieve ontwikkelingen in de wedstrijd, ook gebruik maken van Thom en Sebastian.”

Andy, ik heb het gevoel dat de special teams met de week beter beginnen te draaien. Ook tegen Luik, ondanks de shorthanded tegengoal, een prima penaltykill en goed powerplay spel? “Ja, we trainen er wekelijks op. 5 on 5 hoeven we niemand te vrezen maar in de powerplay en penaltykill lieten we in het begin van het seizoen behoorlijk steken vallen. De laatste 6 tot 8 wedstrijden tonen stevige progressie en daar boeken we veel winst. Alleen tegen Den Haag viel het tegen maar dat was dan ook een wedstrijd waar meer dingen fout gingen”

Vertel eens iets over Glenn. Hij speelt anders als dat we gewend waren van hem?  “Ja klopt, Glenn speelde altijd behoorlijk behoudend en nu veel aanvallender. Hij begon dit seizoen met Remco samen in een lijn maar staat nu naast Vadim. Een van de kleine aanpassingen die meerdere winstpunten levert. Vadim krijgt nu meer rust en vertrouwen in zijn spel en Glenn speelt veel opportuner als dat we ooit van hem gezien hebben.  Ik ben niet zo van de cijfertjes, dat laat ik aan Alf over (glimlach), maar ik twijfel er niet over dat je een en ander via de stats kan aantonen.

Maar let ook eens op Remco. Hoe solide die kerel dit seizoen speelt. Voor niets en niemand bang en dan met gewoon goed spel. Remco neemt daarbij ook nog eens Levi op sleeptouw. Levi begon wat moeilijk aan dit seizoen maar laat vooral de laatste weken weer stevige progressie zien. Verdedigend begint het steeds beter te draaien en staan we ons mannetje. Als we de slechte en verloren wedstrijd tegen Den Haag vergeten dan hebben we dit seizoen, tot nu, de minste tegentreffers.”

Vrijdag en zaterdag staan Nijmegen en Leuven op ons te wachten. Je eerste gedachten? “Leuven is op papier te kloppen maar Den Haag heeft moeten ondervinden dat “op papier” helemaal niets voorstelt. Den Haag verloor de wedstrijd in Leuven na penaltyshots. Dus we moeten zaterdagavond, net als iedere andere wedstrijd scherp beginnen. Doen we dat niet dan maken we het ons onnodig moeilijk.

Vrijdagavond in Nijmegen wordt weer een interessante wedstrijd. Ja, we hebben twee keer van Nijmegen gewonnen maar geen moment als overtuigd winnaar. In beide wedstrijden had het ook andersom kunnen zijn. Kijk maar naar die laatste wedstrijd in Nijmegen waar Nijmegen in de laatste periode nog sterk terug kwam. Dat team bezit een paar heel goede spelers die een wedstrijd zomaar naar hun hand kunnen zetten. Maar die spelers bezitten wij ook. Beginnen zoals tegen Luik en 60 minuten volhouden is het enige recept voor een succesvol weekend.”

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram