Menu

Valse start Geleen in de BeNe-league. Geen punten dit weekeinde.

23 december 2023

Dit weekend startte voor Geleen de BeNe-league. Geleen moest haar captain Lars van Sloun missen in verband met een blessure. In de beker BeNe-league was Lars onze topscorer door in 14 wedstrijden 16 keer zelf het netje te vinden. Daarnaast leverde hij ook 15 assists af. We hopen in ieder geval op een spoedig herstel van Lars. Geleen heeft hier snel op geschakeld en heeft het aanvallende vermogen vergroot met Tijn Jacobs die overkomt van Tilburg Trappers.

Gisteren is de eerste uitwedstrijd in deze competitie gespeeld tegen de Baren uit Neuwied. Het waren niet altijd makkelijke wedstrijden tegen de Duitsers en zij groeiden het seizoen in. Na de valse start is ook Neuwied een team om rekening mee te houden.

Aan beide kanten kansen genoeg en de teams leken in evenwicht. Daar getuigt de 1e periodestand ook van: 0-0. Vrij Snel in de 2e periode komt Neuwied op voorsprong door een doelpunt van Janeck Sperling. Geleen krijgt vervolgens 3x powerplay, waarbij de laatste powerplay Geleen zelfs met 2 spelers meer op het ijs staan, maar de puck wilt er niet in. Als Neuwied nog met maar 1 speler minder op het ijs staat, weet Ben Duperreault dan toch de gelijkmaker te scoren op aangeven van Akim Ramoul. Wederom wordt ook deze periode met een gelijke stand afgesloten: 1-1. Halverwege de laatste periode komt Neuwied weer op voorsprong door een goal van Brett Magee. Als dan kort daarna Geleen ook nog eens een straf krijgt, wordt de afstand groter als Janeck Sperling tijdens de powerplay de 3-1 binnen schiet. Met nog 8,5 minuut op de klok jaagt Geleen op de aansluiter. Als dan kort na deze treffer Geleen weer tegen een straf op loopt wordt het moeilijk. Toch is het Geleen die short handed scoort door een goal van Ben Duperreault: 3-2. Nu nog met een dikke 7 minuten jagen voor Geleen, maar zelfs als de goalie wordt ingewisseld voor een extra speler, weten de Duitsers Geleen van scoren te weerhouden en wint Neuwied de wedstrijd met 3-2.

De wedstrijd van vandaag. De hal is nagenoeg helemaal gevuld. Geleen startte met Deniz Mollen in het doel en de wedstrijd stond onder leiding van Pascal Keus.

1e periode:
Den Haag start fel aan de wedstrijd en laat zien waarom zij naar Geleen zijn gekomen. Dat blijkt ook al in de 2e minuut van de wedstrijd. Dani van Schilt maait eerst hard over de puck heen, maar bij de tweede kans schiet hij vervolgens mooi en zuiver binnen: 0-1. Kort hierna krijgt Geleen powerplay maar Den Haag heeft een ijzersterke penalty killing. Geleen komt gewoon niet aan aanvallen toe. Gelukkig weet Ben Duperreault in de 7e minuut de gelijkmaker te maken. Het is de wedstrijd van de teddy-bear-toss en bij het eerste doelpunt van Geleen vliegen de beren het ijs op. Nadat deze zijn opgeruimd is deze druk ervan af en kan er echt aan de wedstrijd worden begonnen. Halverwege de wedstrijd zie je al van verre de volgende goal van Den Haag aankomen. Jurryt Smid kan tijdens de aanval gewoon al richting goalie schaatsen en het hele ijs ligt voor hem open. Hij haalt uit en Geleen kijkt weer tegen een achterstand aan: 1-2. Een dikke twee minuten later wordt Joey Oosterveld helemaal vrij voor het doel gelaten en kan hij scoren: 1-3. En daarmee is de ellende in de eerste periode nog niet afgelopen als Dani van Schilt de rebound van zijn eigen schot oppikt en de 1-4 binnen schiet. Coach Jeffrey van Iersel kan het ook allemaal niet aan zien en pakt niet alleen een time-out, maar wisselt ook gelijk de goalie. Jowin Ansems gaat het Geleense doel voor de rest van de wedstrijd verdedigen. Geleen heeft deze periode niets in te brengen. Daar waar het bij Geleen allemaal net-niet is, lukt het bij Den Haag allemaal wel.

2e periode:
In de 2e periode neemt Den Haag wat gas terug. Na 10 minuten hebben beide partijen nog geen kans gecreëerd. Als tegen het einde van de periode Den Haag een straf krijgt voor too many man, weet Geleen eindelijk weer eens te scoren en ditmaal is de eer aan nieuwkomer Tijn Jacobs: 2-4.

3e periode:
Geleen begint vanaf de start van de 3e periode weer eens wat meer haar eigen spelletje te spelen en weet ook weer de Haagse goalie te bereiken, maar is (te) vaak slordig in de afronding. Met nog een dikke 9 minuten op de klok weet Jurryt Smit de 2e voor hem van de avond te scoren: 2-5. Een paar seconden voor tijd dan ook nog de 2-6 maar die was voor de statistieken. Geleen werd wel weer wat sterker en er was weer meer balans, maar het kwam allemaal te laat. Den Haag heeft verdiend gewonnen.

Algemeen:
Lars van Sloun wordt enorm gemist. De regisseur van het team is afwezig en er is geen vervanger. Ben Duperreault neemt nog gelukkig af en toe het team op sleeptouw. De wedstrijd was er een om gauw te vergeten. Het kan zomaar zijn dat er een aantal spelers geblesseerd waren of niet helemaal fit… dat weet ik niet, maar niet iedereen haalde vanavond zijn niveau. Hopelijk gaat dat volgende week weer beter.

Volgende week wedstrijden:
Het is een nieuwe ronde met nieuwe kansen en in de BeNe-league zijn we weer dit weekeinde bij nul begonnen. Teams hebben de tijd gehad om zich te versterken en in te kunnen spelen op de wedstrijden.

Volgende week start Geleen op de vrijdag tegen Dietz. Dietz, die ijzersterk aan de Beker van de BeNe-League is begonnen, is een geduchte tegenstander. Toch heeft Dietz al verloren van Mechelen die ook aan een opmars zijn begonnen. Het blijft spannend en ik kan niets voorspellen.

Wederom op zaterdag, 20:30, speelt Geleen tegen het Belgische Herentals. Geleen en Herentals liggen elkaar qua team wel en er wordt altijd op het scherpst van de snede gespeeld. Dat belooft dus zeker weer een mooie wedstrijd te worden. Ikzelf ben er deze wedstrijd helaas niet bij vanwege familiaire verplichtingen, maar ik weet zeker dat jullie voor mij mee juichen en aanmoedigen in deze wedstrijd.

Hieronder nog een kleine impressie van de hele avond door de lens van Wil Smeets Photography!