Tweemaal Tilburg voor Laco Eaters Limburg!

5 oktober 2016

Elke week kijkt Jan Hofstede vooruit naar het weekend en stelt onze tegenstanders voor.

Beste sportvrienden,

Na het, gedeeltelijk (verdiend gewonnen maar geen 3 punten), succesvolle weekend waarin onze mannen met een minimaal verschil van Nijmegen wisten te winnen (2-1 OT) staat as weekend in het teken van de dubbele kraker tussen Laco Eaters en Tricorp Trappers (BeNe-team). Vrijdag 7 oktober as. gaat Jacq Geurts met zijn mannen eerst naar Tilburg waar de wedstrijd om 20:30 zal beginnen en zondag 9 oktober om 19:00 uur komen de Trappers naar Geleen voor de return. Een weekend waarin flinke stappen gezet kunnen worden op het pad richting beker-po’s.
.
Net als bij de Laco Eaters heeft ook Tilburg te maken gehad met wijzigingen in de selectie ten opzichte van vorig seizoen. Tilburg BeNe-team nam afscheid van de gebroeders Onur en Deniz, net als Mark Donders. Danny Mols maakte de overstap naar Den Bosch. Don Nichols stopte met spelen en staat nu als assistent-coach in de bank naast Dennis ten Bokkel. Daar stond tegenover dat ervaren spelers als Jeffrey Melissant en Ritchie van Hulten terugkwamen (ex-Zoetermeer). Rico Jonkers en Jeroen Klijberg maakten de overstap vanuit Turnhout, terwijl Martijn Geerlings en Luuk Lambregts overkwamen uit Den Bosch.

Ten Bokkel en Nichols zouden dit seizoen ook over Alexei Loginov kunnen beschikken, in ieder geval tot het moment dat hij speelgerechtigd is in de Oberliga, maar afgelopen weekend was hij de grote afwezige binnen het BeNe-team van de Trappers. Duidelijk is toch dat dit Tilburgse team, mits compleet, net als vorig jaar een mix is tussen ervaren spelers en een aantal talenten en daarmee een ploeg om rekening mee te houden..

Afgelopen weekend speelde ook Tilburg haar 1e wedstrijd in het kader van de beker-competitie. In en tegen Den Bosch wisten de Tilburgers na penaltyshots de wedstrijd (4-5) naar zich toe te trekken. Melissant en Van Hulten bewezen gelijk hun waarde door het grootste deel van de productie voor hun rekening te nemen. Ook werd in die wedstrijd duidelijk dat een Tilburg zonder Staats, die kampt met een blessure, en Nichols/Loginov zeer kwetsbaar en vrij onervaren is in defensieve zin, maar met Ruud Leeuwesteijn een zeer betrouwbare sluitpost tussen de palen heeft staan.

Het beloofd weer een ouderwetse kraker te worden dit weekend en ik wens jullie allen heel veel plezier bij de wedstrijd(en).

Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram