Tom Marx terug op het Geleense ijs!

30 juli 2014

De tweede speler die we vandaag bekend maken is Tom Marx (16 juni 1994), de sinds vorige maand 20 jarige aanvaller komt over van Eindhoven.

Hij verzamelde vorig jaar in 35 wedstrijden 18 punten bij elkaar.

"Ik kijk er heel erg naar uit om terug te keren naar Geleen, de club waar ik als 7-jarige kwam en mijn eerste (schaats)stappen zette als ijshockeyer. Hier heb ik tot mijn 14de gespeeld met met veel plezier, veel succes en veel ereplaatsen in de jeugdcompetitie, maar helaas geen kampioenschap. Wat mij het meeste bijstaat van die periode is de 3de plaats in de U17 competitie en de 2de plaats op de topscoorderslijst, achter Kay Gielen."

Na zijn opleiding in Geleen maakte Tom de overstap naar het CTO in Eindhoven, om meer door te kunnen ontwikkelen en meer te kunnen trainen(8x op het ijs, 3x off ice in de week.) dit in combinatie met zijn gymnasium opleiding, die hij ook succesvol heeft afgerond.

Hier heeft Tom ook langzaam de stap naar de Eredivisie kunnen maken en vorig jaar onder Eimers zijn debuut voor het nationale seniorenteam.

Tom vervolgt "De wedstrijden tegen Geleen "vanaf de andere kant" waren heel speciaal. Ik vond het heerlijk om te spelen in het altijd volle en sfeervolle Glanerbrook, Geleen heeft een hele trouwe achterban."

De uitdaging voor Tom is om met het team de play-offs te halen en zijn groei als ijshockeyer door te zetten.

Daarnaast wil hij ook zijn propedeuse halen voor Technische Bedrijfskunde aan de universiteit in Eindhoven.

Tom gelooft in de Geleense formule van jong talent gecombineerd met de “oude/bestaande” Nederlandse spelersgroep waardoor Eaters niet voor enig andere club in de Eredivisie hoeft onder te doen.

Tom verwacht daarom ook dat dit jaar Eaters weer de stijgende lijn kan oppakken en er een mooi seizoen van kan maken, waarop dan ook doorgebouwd kan worden.

Maar net als de andere spelers is Tom nu hard bezig om zich fysiek en conditioneel voor te bereiden voor het komende seizoen, 2x in de week traint hij met de vaste groep bij Sportvision en daarnaast bezoekt hij het fitnesscentrum bij hem in de buurt ook nog zeker 2 tot 3 keer per week.

Tom, die met nummer 11 zal gaan spelen, sluit daarop ook gepast af; "Als het WK-voetbal mij één ding heeft geleerd, dan is het dat je met een fitte selectie heel ver kan komen".

Foto's Tom Marx in actie:
Tom Marx dit jaar in reverse

Tom Marx in actie

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram