Menu

Snackpoint Eaters Limburg winnen game 1 in Diez!

2 december 2023

In een korte serie zoals deze best of 3 tegen Diez Rockets deed Snackpoint Eaters Limburg vrijdagavond goede zaken door meteen game 1 te winnen. Het zag er lang niet naar uit maar op karakter wonnen onze mannen met 3-4 in de overtime. Deniz Mollen kreeg maar liefst 52 schoten te verwerken.

Zoals gezegd begon Diez veel sterker aan de wedstrijd en nam het in de 5' minuut via Konstantin Firsanov de leiding, 1-0.  Eaters kreeg even daarna een powerplay, via Ben Duperreault had Eaters een snel antwoord op de achterstand 1-1 7'. Maar Diez bleef sterk in de 1e periode met ruim 20 schoten was het wachten op de 2-1. Deze viel dan ook in de 15' minuut via Artjom Piskowazkow. Met deze stand gingen we ook richting de eerste pauze.

In minuut 24' dan een raar moment, iedereen hoort de paal maar de refs geven de goal aan Diez, 3-1 via hun topscorer Hunter Fortin. Tijd voor Eaters om de mouwen op te stroppen en een tandje bij te zetten dat gebeurt dan ook via een mooie van goal van Akim Ramoul in minuut 30'. Met een mooie beweging stelt hij zijn schot een seconde uit en schiet dan alsnog over de legguard van de nieuwe Zweedse goalie van Diez, 3-2. Hierna werd Eaters sterker en reeg het de kansen aan elkaar maar tot een gelijkmaker kwam het (nog) niet.

De derde periode moest het dan als zo vaak dit seizoen gaan gebeuren. Na 5 minuten in de slotperiode was het weer een powerplay goal voor Eaters. Brad Forrest bracht de stand weer in evenwicht, 3-3. Over en weer waren nog vele kansen maar de goalies waren in topvorm vanavond. Wat rest was een 5 minuten overtime wat de beslissing moest brengen. De overtime begon met aan beide kanten 3 spelers en Diez had de eerste kans maar vond wederom Deniz op hun pad die geen goal meer toe stond. Na een minuut gaat dan de hand van de ref omhoog voor een straf voor Diez en springt de vierde man snel op ijs voor Deniz en kan de zoektocht naar de bevrijdende goal beginnen. Eaters speelt nog zeker een minuut tijdens de uitgestelde straf de puck rond voordat Diez hem onder controle heeft en de echte power play kan beginnen. Wel nam Jeffrey eerst nog een time-out om de mannen even een korte rustpauze te geven en de laatste instructies.

Met een man meer krijgen we eerst nog 2 kleine kansjes voordat Lars van Sloun de rebound van de Diez goalie snel verwerkt en zo de wedstrijd eindigt met de 3-4 overtime goal!

Door de overwinning heeft Eaters het thuisvoordeel in handen en kan het zondag om 19:00 uur de serie klaren en zo ligt de finale-plaats in het verschiet, maar vlak de Diez niet uit, zij zullen met man en macht de laatste kans proberen te grijpen om op hun beurt de serie terug naar Diez te halen om zo woensdag het in eigen huis af te maken.

 

KORTOM: Allemaal op post zondag in Glanerbrook om als een blok achter onze mannen te staan! Koop je tickets via www.eaters.nl/tickets

 

De wedstrijd van vrijdagavond door de lens van Photography Manuel Enderich

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 Р2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram