Menu

Snackpoint Eaters Limburg openen BeNe League in Neuwied met nederlaag

22 december 2023

De langverwachte start van de BeNe League Competitie bracht Geleen Eaters tegenover een vernieuwd Neuwied. Na twee succesvolle overwinningen tegen de Bären in de bekercompetitie stond Eaters nu voor een nieuwe uitdaging. Neuwied had zich versterkt met een nieuwe coach aan de zijlijn en de terugkeer van hun eerste keeper, Jan Guryca, na een blessure. Voor beide teams gold: alle clubs beginnen weer op nul!

De eerste periode begon met beide teams die kleine kansjes creëerden, de wedstrijd golfde heen en weer. In de 9e minuut kreeg Eaters een powerplay na een tripping van Rieder. Ondanks veel puckbezit slaagde Eaters er niet in echt gevaarlijke kansen te creëren. De druk lag bij Eaters, terwijl Neuwied loerde op de counter. Coach Jeffrey van Iersel hield vast aan de speelstijl van de afgelopen weken, met enige wijziging in de lijnen waarbij Tijn Lars verving.

Na 16 minuten en 30 seconden kreeg Neuwied zijn eerste powerplay-kans, nadat Donders werd bestraft voor een tripping. Neuwied kreeg al snel een kans, maar de puck werd net op tijd weggehaald achter Eaters' doelman Jowin Ansems. Ondanks enkele gevaarlijke momenten overleefde Eaters de penalty kill en ging de eerste periode rusten met dezelfde stand waarmee de wedstrijd begonnen was, 0-0.

De tweede periode begon met een frisser ogend Neuwied dat meteen de aanval zocht. Na 22 minuten moest Arne van Espen aan de 'noodrem' trekken en werd bestraft met een holdingstraf, wat Neuwied haar tweede powerplay van de avond opleverde. Neuwied zette de druk op Eaters, maar de thuisploeg stond sterk in de penalty kill.

In de 24e minuut viel dan toch de eerste goal van de avond, en wel voor Neuwied. Yevgen verloor de puck op de blauwe lijn, waardoor Sperling een 1-op-1 kans kreeg en deze knap afrondde, waardoor Neuwied op een 1-0 voorsprong kwam.

Na een boarding op Arne kreeg Eaters een tweede powerplay, met de kans om de gelijkmaker te scoren. Maar het werd nog beter voor Eaters, want een minuut in de powerplay had Neuwied een man te veel op het ijs, waardoor Eaters een uitgelezen kans kreeg met twee man meer. Eaters slaagde er echter niet in de powerplay effectief op te zetten, en de kansen waren zelfs voor Neuwied. Desondanks kreeg Ben nog twee kansen, maar de goalie van Neuwied stopte onder andere zijn backhand-inzet.

Na een nieuwe overtreding, ditmaal op Matteo, kreeg Eaters opnieuw een powerplay in de 32e minuut. Buiten het zicht van de camera stuurde 'Zirrie Arschloch' nog een speler van Neuwied naar de strafbank, waardoor Eaters voor de tweede keer met twee man meer op het ijs kwam. Tijn moest echter snel gaan zitten na een stick-check die als tripping werd beoordeeld. Desondanks wist Eaters met een man meer op het ijs de gelijkmaker te scoren. Ben Duperreault benutte een snelle uitbraak in de korte hoek bij de goalie van Neuwied, waardoor de stand 1-1 werd in de 33e minuut. De assists waren van Akim en Brad.

Het spel werd fysieker en Akim besloot een statement te maken met zijn beruchte check aan de boarding. De speler van Neuwied ging even het licht uit, maar stond alweer op voordat de dokter arriveerde. Het publiek schreeuwde moord en brand, maar volgens de scheidsrechter was het een reglementaire check. Deze goal en de daaropvolgende actie gaven Eaters vleugels, en ze kwamen beter in de wedstrijd met meer kansen. De laatste kansjes voor de thee waren voor Neuwied, maar ook Jowin hield zijn doel schoon, waardoor de teams gingen rusten met een gelijke stand van 1-1.

Eaters trok in het begin van de 3e periode het spel van het laatste deel van de 2e periode door en begon fel met meteen een paar kleine kansjes. Na 47 minuten had Neuwied wederom een man te veel op het ijs, maar ook Gabin Balhan mocht zitten wegens high-sticking, dus het bleef 5 tegen 5. Het werd een rommelige fase in de 3e periode waar veel passes niet aankwamen en pucks van de sticks sprongen.

Neuwied rook opeens haar kans, en het was ook meteen raak. In de 49e minuut was het Brett Magee die als de kippen erbij was bij een scrimmage voor de goal en de puck achter Jowin prikte, waardoor Neuwied op een 2-1 voorsprong kwam.

In de 51e minuut reageerde de ref laat, maar door het geschreeuw van het publiek gaf hij Mees een tripping-penalty. Weer moest Eaters aan de bak met een man minder. In eerste instantie hield Jowin met zijn team stand en voorkwam een grotere achterstand, maar een tweede goed opgezette powerplay was raak toen Janek Sperling vrij kon inschieten, 3-1 in de 52e minuut.

Mees was net van de strafbank maar mocht alweer terug voor een high-stick penalty. Neuwied zette op, maar verspeelde de puck en met een schitterende pass stuurde Arne Ben op pad, en ook hij maakte zijn tweede goal van de avond in een 1-op-1 met de Duitse goalie, waardoor de stand 3-2 werd in de 53e minuut, terwijl Eaters nog steeds met een man minder speelde.

Met nog 6 minuten was Eaters weer compleet en kon het op zoek naar de gelijkmaker. Die was er bijna snel, maar Akim tikte de puck net voorlangs naast de verkeerde kant van de paal.

Eaters oogde onrustig en wilde te geforceerd naar voren, waardoor er veel puckverlies was in deze fase. Nog een keer richtten ze hun rug op met nog 3 minuten op de klok. Tot echte kansen kwam het niet, en in een uiterste poging om de gelijkmaker te maken haalde Jeffrey 90 seconden voor het einde zijn goalie naar de kant voor een extra speler, maar de gelijkmaker kwam er niet meer. Zo verloor Eaters haar eerste BeNe League wedstrijd van het seizoen.

Morgen is het ONZE Bären-dag met de Teddybear Toss in Geleen. Kom allen kijken en steun het goede doel van Stichting Ik Doe Mee en natuurlijk ons team tegen Hijs Hokij Den Haag. We zullen alles moeten geven om de punten in Geleen te houden.