Menu

Nieuwe start Microz Eaters dit weekend!

21 januari 2020

De Ron Berteling Schaal ging naar Den Haag, de Inter Region Cup naar Neuwied, de Beker van Nederland naar Heerenveen en de Beker van België naar Herentals. De prijzen zijn bijna verdeeld maar de twee belangrijkste nog te winnen. Zowel het kampioenschap van Nederland als ook de absolute hoofdprijs, de BeNe-League, vragen nog om een beslissing en bij beide prijzen speelt Microz Eaters Limburg nog een rol.

De kampioen van Nederland wordt waarschijnlijk bepaald op een midweekse wedstrijd tussen de twee hoogstgeplaatste Nederlandse teams op de eindstand van de BeNe-League competitie. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor het Belgisch kampioenschap. Op dit moment hebben Heerenveen en Den Haag de beste papieren om onderling uit te maken wie zich Nederlands kampioen mag noemen en onze Eaters volgt als 3e team met 7 punten en 1 wedstrijd achterstand op Den Haag. Winnen in Den Haag op 14 februari is een absolutie must om nog enige grip op die wedstrijd en prijs te houden. Heerenveen is halverwege de competitie al vrijwel onbereikbaar voor onze mannen.

De hoofdprijs, de BeNe-league wordt bepaald via een kwartfinale best uit 3, halve finale best uit 3 en een finale best uit 5. Eaters is voor deze prijs vol in de race maar zal haar stinkende best moeten doen om bij de eerste 4 te eindigen en niet direct voor een loodzware kwartfinale zonder thuisvoordeel te staan. Om dat te bereiken heeft Eaters afscheid genomen van coach Andy Tenbult en zullen Alf Philippen samen met de Letse coach Gint Bikars de eindverantwoordelijkheid dragen.

Gint Bikars is een oude bekende van de Eaters en stond eerder voor de groep in een van de moeilijkste Eatersjaren in 50 jaar Geleens ijshockey. Onwillende spelers en paniekerige bestuursleden maakten het toen (2002) onmogelijk om optimaal te presteren. Inmiddels heeft de 55 jarige Gint Bikars een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd als hoofd coach en ass coach op het hoogste niveau van Letland. Maar om van die ervaring optimaal gebruik te maken zal Eaters eerst korte metten moeten maken met haar eigen wisselvalligheid. Geen coach kan presteren met een team dat er niet iedere wedstrijd 100% voor wilt gaan.

Aankomend weekend is voor team en hun coaches een mooi weekend om op zaterdag aan elkaar te wennen in de eenvoudig lijkende wedstrijd in en tegen Deurne( alhoewel Heerenveen en Zoetermeer er hun handen aan vol hadden) en zondagavond in eigen huis te knallen tegen het te kloppen team van Heerenveen. Een tegenstander waar Eaters vijf keer eerder tegen speelde en even vaak het onderspit moest delven maar waartegen, in deze fase van de competitie, een aantal wedstrijdpunten zeer welkom zullen zijn. Om dat te bereiken zullen inzet en discipline onontbeerlijk zijn.

De onderlinge 5 wedstrijden tussen de Flyers uit Heerenveen en onze Eaters levert een doelsaldo van 19 tegen 8 in Fries voordeel. Een zeer nipte 3-2, twee maal 3-1 en twee maal een 5-2 nederlaag. Vooral de 1e en ook de laatste wedstrijd waren zuur voor de Eaters. De eerste vanwege twee gelijkwaardige teams in een zeer spannende en aantrekkelijke wedstrijd die in de laatste minuut beslist werd door een domme en vervolgens een ongelukkige straf waardoor Heerenveen 3 on 5 kwam te staan en dit buitenkansje, om de wedstrijd te beslissen, niet aan zich voorbij liet gaan. De tweede, vanwege de pre zetten op bijzaken in plaats van het spelen van het spel zoals Eaters bewezen heeft het te kunnen spelen. Puike wedstrijden tegen onder andere Den Haag en Nijmegen maar ook de 1e wedstrijd tegen Heerenveen zijn daar prima voorbeelden van. Bij Heerenveen valt vooral het trio Petersen, Bezak en Kiilholma vallen op met de twee aanvallend ingestelde verdedigers Hunt en Pippo aan hun zijde, maar ook Brent Jansen en Lars den Edel laten statistieken zien die wijzen op een prima seizoen.

Taak voor de Eaters is zich helemaal te richten op de wedstrijd van zondag. Geen oud zeer of andere irritaties laten overheersen maar vooral 100% focus en uit die strafbank blijven. Filip Kalse zal zaterdagavond om 20:30 uur de wedstrijd in en tegen Deurne leiden en zondagavond 19:00 uur zal de kraker tegen Heerenveen geleid worden door Tim Tzirtziganis. Heel veel plezier bij de wedstrijd(en).

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram